Suomi
Gamereactor
ennakot
The Walking Dead: Survival Instinct

The Walking Dead Video Game

Nykyistä zombitrendiä hyödyntämällä voi saada aikaiseksi valtaisan menestyksen, mutta myöskään kilpailusta ei ole puutetta. Jos päättää käyttää suositun tv-sarjan lisenssiä, tulevat niskaan myös fanien odotukset. Ja jos samasta lähteestä on jo olemassa yksi erittäin hyvä peli, nousevat riskit kokonaan uudelle tasolle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ennakon aiheena on mitä ilmeisimmin "se toinen" Walking Dead -peli, joka kulkee kekseliäällä nimellä The Walking Dead Video Game. Se ei ole episodimainen seikkailu, kuten kiitosta saanut ja menestynyt Telltalen The Walking Dead, vaan Terminal Realityn kehittämä ensimmäisen persoonan räiskintäpeli, joka ilmestyy ensi vuonna.

The Walking Dead: Survival Instinct

Haluaisin kovasti antaa pelistä hieman yleiskuvaa ja ensivaikutelmia siitä, mihin projekti on etenemässä, mutta ikävä kyllä tarkemmat analyysit jäävät myöhemmäksi. Vaikka peli ei ole tolkuttoman kaukana julkaisustaan, siitä ei ollut näytillä mitään varsinaista demoa Gamescomissa. Tämä tekee melkoisen hankalaksi ymmärtää, miten itse peli tulee virtaamaan, eikä se myöskään nosta luottamusta projektiin. Tämä on sääli, sillä lähtökohdat ovat lupaavat.

Taiteilija Glenn Gamble teki parhaansa selvittääkseen Kölnissä, millaisia ideoita The Walking Dead Video Gamen takana on. Hän lupasi tavalliseen tapaan, että studio on koittanut keskittyä siihen, mitä fanit ovat televisiosarjan perusteella toivoneet. Kolmas kausi alkaa pian, ja Terminal Realityllä päätettiin, että paras alkupiste kronologiassa olisi viikko zombiepidemian alun jälkeen. Koska sheriffi-Rick on vielä koomassa, nousivat päähenkilöiksi Dixonin veljekset. Gamblen mukaan nämä ovat kovin rakastettuja hahmoja, ja AMC tarjosi näistä paljon lisätietoa.

Tämä on mainos:

Teaser trailer

HQ

Miten peliä sitten esiteltiin, jos ei pelikuvalla? Käytännössä tämä tapahtui still-kuvien ja puheiden avulla. Terminal Reality tähdensi, ettei kyseessä ole tavanomainen räiskintä, vaan ennen muuta eloonjäämispeli. Pelissä ei kannata riehua pyssyjen kanssa, koska laukausten ääni vetää haahuja puoleensa. Ne eivät ole ruudinkeksijöitä, mutta tämä ei tee niistä vaarattomia. Zombit navigoivat äänien lisäksi myös hajujen perusteella, joten saarretuksi voi päätyä helpostikin.

Televisiosarjan opetukset pätevät, ja piilossa lymyävät zombit ovat niitä vaarallisimpia, etenkin kun pelaaja lähtee tutkimaan hiljaiseksi luulemaansa aluetta. Kehittäjät lupaavat, että jokaista tilannetta täytyy harkita erikseen. Peli tulee sisältämään edistyneen lähitaistelujärjestelmän, johon studio satsaa vahvasti. Jokaisen lopetusliikkeen tulisi tuntua syvällä vatsassa niin grafiikan kuin ääniensäkin puolesta.

Tämä on mainos:

Epäkuolleet ovat puuhiensa kera pelin oikeita päähenkilöitä. Studio hyödyntää omaa Infernal-moottoriaan, joka nähtiin mm. Ghostbustersissa. Moottorilla kyetään tuottamaan joukoittain zombeja pelaajia säikyttelemään ja monimutkaistamaan näiden matkaa kohti Atlantaa. Tähän pyritään yhdistelemällä zombien osia miljooniksi eri yhdistelmiksi, joita pakataan ruudulle mahdollisimman paljon. Peli näytti otoksissa vielä aika valjulta ja sieluttomalta, mutta jos joukkohyökkäykset virtaavat hyvin ja ovat uskottavia, tekee moottori tehtävänsä.

The Walking Dead Video Game etenee lineaarisesti, mutta siinä tulee olemaan myös piirteitä avoimesta maailmasta. Yksi kuvista sisälsi monia vaihtoehtoja apteekin, kaupan, useiden autojen ja taustalta nousevan savupilven muodossa. Pelaaja tutkii maisemia ja päättää, jääkö etsimään resursseja vai jatkaako matkaa kohteeseensa.

Nämä muodostavat niin sanotut pelaajan valinnat, mutta luvassa on myös matkavaihtoehtoja sekä eloonjääneiden valintoja, jotka ovat epäilemättä mielenkiintoisimpia pelistä esiteltyjä aspekteja. Koska kyseessä on matkatarina Atlantaan, tarjoaa peli vaihtoehtoja myös tien päällä, jolloin pelaaja joutuu valitsemaan matkatavaran, eloonjääneiden ja polttoaineen välillä. Autoa tarvitaan matkan suorittamiseen, joten sen koko ja sisältämä rahtitila ovat melko olennaisia. Jokainen hylätty kulkuneuvo on uusi mahdollisuus.

Entäpä eloonjääneiden valinnat? Autossa on tilaa vain niin paljon, etenkin jos se on täynnä tarvikkeita, joten kovin suurta revohkaa ei voi mukanaan kuljettaa. Matkakumppanit voivat toki olla hankalia, mutta myös käytännöllisiä ja keskeisiä kokemukselle. Heitä voi lähettää tehtäville, ja jokaisella on ilmeisesti oma tarina kerrottavanaan. Toisaalta näitä täytyy kuskata mukana ja ruokkia. Päivä etenee, ruoka vähenee ja zombit lähestyvät.

Kiteytettynä The Walking Dead Video Gamen pitäisi siis mallintaa pienen ryhmän eloonjäämistä Georgiassa. Kuinka tässä on onnistuttu, se nähdään vasta sitten, kun kehittäjät antavat pelistä konkreettista pelattavaa.

The Walking Dead: Survival Instinct

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä