Suomi
Gamereactor
arviot
The Walking Dead: The Final Season

The Walking Dead: The Final Season - Episode I: Done Running

Telltale Gamesin The Walking Deadin viimeisen kauden ensimmäinen jakso on saapunut linjoille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Telltale Games on päättänyt sitoa tarinalliset langat yhteen suositun The Walking Dead -sarjansa viimeisessä kaudessa. Nyt aikuiseksi kasvaneen Clementinen seurassa nähdään jotensakin ongelmallinen nuori poika AJ.

Sarjaa alusta asti pelanneilla on mahdollisuus hyödyntää vanhaa tallennustiedostoa aloittaen aikuisen Clementinen matka kaikkien aiemmin tehtyjen valintojen jälkeen. Jos vanhaa tallennustiedostoa ei ole, on mukana mahdollisuus pelata läpi omanlaisensa "story builder", jossa tiivistetään noin 30 tuntia Clementinen seikkailuja ja kourallinen tärkeitä valintoja. Ensimmäisestä jaksosta sitä ei vielä huomaa, mutta toivottavasti kauden kuluessa aiemmin tehdyillä valinnoilla on aidosti merkitystä.

Kaiken kaikkiaan kolmannen kauden lopusta on ehtinyt kulua jonkin aikaa. AJ on kasvanut, ja Clementine on tehnyt parhaansa kasvatustehtävässään: kuinka puolustaa itseään, miten lukea (edes vähän) ja ymmärtää kuinka maailma makaa. Tarina alkaa automatkasta, kun Clementine ja AJ etsivät paikkaa, josta nyysiä hieman ruokaa. Vanhalta rautatieasemalta löytyykin ruokaa, mutta paikka on ansoitettu. Näin tilanne muuttuu nopeasti huonosta vielä huonommaksi. Eläviä kuolleita paetaan autolla, mutta kolarin ajamisen jälkeen AJ raahataan pois "jonnekin". Käy ilmi, että lähistöllä olevassa koulussa asuu joukko lapsia, jotka pelastivat AJ:n. Luvassa on siis kuvio The Walking Dead meets Kärpästen herra, sillä lapsiheimolla on lukuisia synkkiä salaisuuksia.

The Walking Dead: The Final SeasonThe Walking Dead: The Final SeasonThe Walking Dead: The Final SeasonThe Walking Dead: The Final Season
Tämä on mainos:

Monilla tavoilla The Walking Deadin viimeinen kausi on yhden aikakauden päätös Telltale Gamesille. Kyseessä on sanottu olevan viimeinen peli, joka käyttää firman omaa pelimoottoria ja -työkaluja. Ensimmäinen jakso on omanlaisensa evoluutio sitä sapluunasta, josta Telltale Gamesin pelit ovat tunnettuja. Pelaaminen tuntuu aiempaa merkityksellisemmältä, ja maisemia voi tutkia aiempaa enemmän. Rakennekin on erilainen, sillä ennen jaksossa on ollut lukuisia lyhyitä lukuja, kun taas nyt on vain prologi ja kolme lukua.

Clementinella ja AJ:lla on oma huoneensa koulussa, ja sen voi koristella löytämillään tavaroilla, joita on yhteensä kuusi ensimmäisessä jaksossa. Saavutuksien ja trophy-pokaalien saaminen on niin ikään uudenlaista, sillä näitä saadaan paitsi tarinassa edistymisestä myös ympäristön tutkimisesta. Suurin muutos on kuitenkin se toiminnallinen pelattavuus, jossa on kyllä jälkiä aiemmista oikea-aikaista nappien painelua vaativasta tyylistä. Silti pelaaminen tuntuu aiempaa dynaamisemmalta. Eläviä kuolleita kohdattaessa voi tyypillisesti liikkua vapaasti, valita iskeäkö päähän vai lyödä pahis maahan. Yhdessä osiossa pystyy myös houkuttelemaan zombeja asettamiinsa ansoihin.

Grafiikan osalta peli todellakin loistaa. Bugeja tai muita ongelmia ei tullut vastaan lainkaan PS4:llä, mikä on varsin harvinaista Telltale Gamesin peleissä.

Ensimmäinen jakso Done Running on kiintoisa alku kaudelle, joka lupailee olla tunnelmallinen neljäs ja viimeinen kausi. Joissain määrin se tuntuu hieman erilliseltä aiempiin kausiin verrattuna, ja jakson lopussa pohjustetaan tulevaisuuden dramaattinen juonenkäänne. Kolme jaksoa on vielä jäljellä, ja ne julkaistaan tämän vuoden aikana. Odotan innolla, miten Clementine ja AJ pärjäävät erikoisen lasten asuttaman heimon keskellä.

Tämä on mainos:
The Walking Dead: The Final SeasonThe Walking Dead: The Final SeasonThe Walking Dead: The Final SeasonThe Walking Dead: The Final Season
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Clementine on taas tarinan keskiössä, aiempaa dynaamisemmat toimintaosuudet, paljon ihmissuhteita hoidettavana
-
Tuntuu irtonaiselta aiempiin kausiin verrattuna, kauden tilanne tuntuu hieman liian tutulta Walking Dead -tavaralta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä