Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Walking Dead, 8. kausi

The Walking Dead, 8. kausi

Kaikki peliin, Rick Grimes!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Robert Kirkmanin ja kumppaneiden sarjakuvista ammentaneen The Walking Dead -televisiosarjan voittokulku on viime vuosina taantunut brändin nimen mukaiseksi, hengettömästi eteenpäin laahustavaksi zombieshow'ksi. Jeffrey Dean Morganin ailahteleva roolityö Negan-konnana on edelleen yksi sarjan näkyvimmistä heikkouksista, mutta tuore tuotantokausi kääntää kokonaistilanteen pääosin upealla tavalla uusiksi.

HQ

The Walking Deadin kahdeksannella sesongilla päästään nauttimaan sarjakuvista tutun "All-Out Warin" vauhdikkaista käänteistä, joiden myötä tarinakin saa uutta ilmaa siipiensä alle. Kausi alkaa päräyttävän räväkästi, kun Rick Grimesin (Andrew Lincoln) johtamat alexandrialaiset ja muut hyvikset pääsevät viimeinkin iskemään Neganin Pelastajien vyön alle. Vauhdikas ja toiminnallinen alkukausi tempaisee mukaansa miellyttävän määrätietoisesti, ja sarjan helmasynneiksi muodostuneet selvät täyte-episoditkin loistavat pääosin poissaolollaan. AMC on selvästi ottanut opikseen rytmitykseltään huomattavasti löperömmältä tuntuneesta seiskakaudesta; monimutkainen ja uhkarohkea hyökkäysoperaatio Pelastajien tukikohtaan toimii mainion koukuttavana punaisena lankana alkukauden aikana.

The Walking Dead on muuttunut niin sarjakuvien kuin televisiotulkintansa puolella aiempaa ihmisvetoisemmaksi draamaksi, ja elävät kuolleet ovat saaneet tehdä tilaa Rickin ja kulloistenkin konnien väliselle sodankäynnille. Kahdeksas tuotantokausi tuntuu rajujen tulitaistelujensa ja toimintaelokuvamaisten kohtausten keskellä täysin eri puusta veistetyltä kuin sarjan ensimmäiset kaudet, mutta tarina kulkee eteenpäin itsevarmalla ja koukuttavalla otteella. Ne vähäiset puukkopainiskelut liiveihin uivan zombin kanssa tuntuvat väkinäisiltä ja ennalta-arvattavilta, ja esimerkiksi Carlin (Chandler Riggs) omat itsenäiset seikkailut eivät tee kovinkaan pysäyttävää vaikutusta.

Tarinalla on yllättävän toimivat hetkensä myös silloin, kun sodankäyntiä seurataan omissa ongelmissaan rypevien Pelastajien vinkkelistä. Morganin Negan alkaa valitettavasti olla aika menetetty tapaus, sillä ylinäyttelemiseksi valuvaa kukkoilua ei voi katsoa tuntematta melkoisen voimakasta myötähäpeää. Sitä vastoin viime kaudella säväyksen tehnyt Dwight (Austin Amelio) muuttuu aina vain mielenkiintoisemmaksi tuttavuudeksi hahmon pyristellessä kaksoisagentin epäkiitollisessa roolissa. Olin myös ilahtunut siitä, että tarina ei päräytä uusia hahmoja ruutuun yhtä reippaalla kädellä kuin aikaisemmin, vaan vanhallakin köörillä pärjätään oikein hyvin.

Kaiken kaikkiaan The Walking Deadin kahdeksas tuotantokausi löytää tasapainon pitkään jatkuneen vaappuvan askelluksen jälkeen. Kyseessä ei ole missään tapauksessa paluu menneisyyden kauhupainotteiseen kerrontaan, mutta melkoisesti vuosien saatossa muuttunut sarja onnistuu löytämään vahvuutensa vauhdikkaasta toiminnasta ja aina yhtä mielenkiintoisista hahmoista. Lisämateriaalien puolella katsoja pääsee seuraamaan dokumentteja sarjan tekemiseen ja pariin isompaan juonenkäänteeseen liittyen. Tarjolla on myös mahdollisuus katsoa pidennetyt versiot kuudesta juonen kannalta oleellisesta jaksosta.

Tämä on mainos:
The Walking Dead, 8. kausiThe Walking Dead, 8. kausiThe Walking Dead, 8. kausi
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä