Suomi
Gamereactor
arviot
The Sims 4: Vuokrakodit

The Sims 4: Vuokrakodit parantaa yleisemminkin pelikokemusta

The Sims 4:n uusin laajennus lisää mukaan uusia tervetulleita ominaisuuksia lisähötön ohella.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kaikilla on jonkinlainen mielipide The Simsistä, mutta yhtä mieltä voi olla siitä, että The Sims 4 tarjoaa huimaavan määrän sisältöä. Kaikkeen tähän kiinni pääseminen tulee kieltämättä kalliiksi, mutta silti on aika julkaista lisääkin sisältöä. Laajennus on nimeltään Vuokrakodit, ja nimikin paljastaa painopisteen olevan kiinteistöimperiumin rakentamisessa.

Vuokrakodit ei ole sellainen laajennus, jonka parissa opetellaan pelaamaan The Sims 4 -peliä. Kyseessä on edistyneemmälle pelaajalle suunniteltu laajennus, joka edellyttää ymmärrystä peruspelin toiminnasta. Näin ollen on suositeltavaa kokeilla ensin sitä peruspelaamista ennen Kaakkois-Aasiasta innoittuneeseen Tomarangiin matkaamista.

Kaikesta huolimatta tarjolla on syvällinen ja helposti seurattava opastusosio oman kiinteistöimperiumin aloittamiseksi. Peli ohjaa ensimmäisen Residential Rentalin kanssa, joka siis on vain pelaajan omistama kiinteistö, jossa Simsit asuvat vuokraa maksaen. Aloituksessa kerrotaan tarvittavista esineistä ja rakennuksista, joiden avulla Simsien elämä on miellyttävää. Sitten opastus siirtyy siihen oman Residential Rentalin rakentamiseen alusta alkaen. Ostetaan tyhjä tontti, rakennetaan talo, tehdään se vuokralla asuttavaksi ja hankitaan vuokralainen. Opastus päättyy selvityksellä Unit Ratingista ja siitä, miten asujilla on hyvä mieli.

Tämä on mainos:

Näin Vuokrakodit toden teolla pääsee alkamaan, sillä pelaajan on pidettävä omat Simsit tyytyväisinä, ja sen lisäksi ne muutkin, jotka asuvat pelaajan asunnoissa. Tämä tarkoittaa korjauksien tekemistä, uusien asioiden toimittamista toiveiden mukaan ja ajoittain vuokralaisten keskinäisten kahnauksien selvittämistä. Toisin sanoen pelaajalla on kädet täynnä työtä hoitaessaan kiinteistöimperiumiaan. Keskiössä on Unit Rating, jonka lasku merkitsee huonoa asioiden hoitoa. Tämä taas johtaa Simsien aiheuttamiin ongelmiin, joka vain lisää stressiä omalle liiketoiminnalle.

Vuokrakotien kiinteistöjen hoitoon ja hallintoon liittyvät pelimekaniikat toimivat hyvin. Samalla laajennus lisää uusia tapoja toimia pelin parissa, ja yhdessä muiden laajennuksien kanssa on selvää, että The Sims 4 on edelleen ehkä se laajin ja monipuolisin saatavilla oleva simulaatiopeli. Vuokrakodit tuntuukin yhdeltä niistä tärkeämmistä laajennuksista, jonka pelimekaniikat parantavat koko peliä muutenkin. Tämä on tärkeä asia huomata.

Kaikesta huolimatta Vuokrakodit ei uudista koko The Sims 4 -kokemusta. Se lisää mukaan merkityksellisiä uusia asioita ja siinä sivussa pienempääkin lisää. Laajennus parantaa The Sims 4:n pelaamista kokonaisuudessaan. Kyseessä on hyvä tapa jatkaa The Sims 4:n pelaamista, joskaan suuresta vallankumouksesta ei ole kysymys. Tarjolla on suurimmaksi osaksi lisää sitä samaa, ja juuri sitä laajennukselta tietysti odotetaankin.

The Sims 4: Vuokrakodit
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Vuokra-asuntotoiminnassa on syvyyttä, yksityiskohtaiset ja syvälliset opastusosiot, Tomarang on mahtava
-
Paljon höttöä niiden varsinaisten pelimekaanisten lisäyksien ohella
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä