Suomi
Gamereactor
arviot
The Sims 3: Lemmikit

The Sims 3: Pets

The Sims on muodostunut aikojen saatossa ilmiöksi. Alkuperäinen The Sims loi ilmestyessään vuonna 2000 kokonaan uuden alalajityypin simulaatiopeleihin. Siitä lähtien monet jatko-osat sekä lukemattomat lisäosat ovat niittäneet suosiota vuodesta toiseen. The Sims 3: Pets tuo virkistävää vaihtelua pelisarjaan lisäämällä lemmikit simien elämää rikastuttamaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Sims 3:n uusimmassa lisäosassa pääroolissa ovat lemmikit. Konsoliversiossa asuinkumppaniksi voi valita kissan tai koiran, ja yksi nelijalkainen kaveri otetaan vierelle heti pelin alussa. Lemmikin pystyy muokkaamaan aina rodusta mittasuhteisiin. Esimerkiksi valittuaan isokokoisen rottweilerin voi sen ruumiinrakenteen muuttaa vastaamaan vaikkapa piskuista kääpiösnautseria. Lopuksi lemmikkiä trimmatessa valitaan sille omat henkilökohtaiset persoonalliset ominaisuudet. Haluaako rasavillin riehujan, joka tekee tuhojaan vaiko lojaalin ja kiltin kumppanin, vai molemmat? Kaikki on täysin muokattavissa.

The Sims 3: LemmikitThe Sims 3: Lemmikit

The Sims 3: Pets ei rajoita pelaamista vain ihmishahmoihin, sillä pelaaja voi täysin kontrolloida myös lemmikkejä. Eläinten ohjaus toimii samalla tavalla kuin ihmisten, ja se on toteutettu sujuvasti. Peliin on laitettu runsain määrin erilaisia haasteita ja asioita juuri lemmikkejä silmällä pitäen, eikä niistä mielikuvitusta puutu. Halutessaan voi vaikka lähteä koirana talsimaan pitkin kaupunkia etsien esimerkiksi haudattuja aarteita tai hakemaan työpaikkaa poliisikoirana. Pelissä esitellään myös viisi erilaista mysteeriä, joita lähdetään ratkomaan nimenomaan lemmikeillä pelaten. Muun muassa yksi mysteereistä liittyy salamyhkäiseen juoneen, jonka päämääränä on kissojen maailmanvalloitus.

Vaikkakin The Sims 3: Petsin PC-versio vaatii alkuperäisen The Sims 3:sen toimiakseen, on se konsoliversioita kannattavampi hankinta. Siinä missä konsoleilla saa valittua eläinkunnan yksilöistä itselleen vain koiran ja kissan, PC:llä näiden lisäksi saa hevosen. Lisäksi eläinkaupasta voi ostaa liskoja, käärmeitä, chinchilloja, oravia sekä lintuja. Kuitenkin hevosta lukuun ottamatta muita ei pysty itse ohjaamaan. Lisäksi konsoliversioiden melkein kaksinkertainen hinta ei liiemmin houkuttele. Graafisesti peli on mukavaa katseltavaa. Jonkinasteiseen realismiin on eläinten kasvoissa ja liikkeissä pyritty ja se näkyy erityisesti silloin kun itse lemmikkiäänsä ohjaa. Äänimaailma on juuri sitä mitä The Sims -peliltä voisi odottaa. Taustalla humisee samat rallatukset joita on totuttu kuulemaan aikaisemmissa osissa.

Tämä on mainos:

The Sims -sarja on aina ollut vahva mielipiteiden jakaja, ja sama pätee The Sims 3: Petsiin. Jos on pelisarjan aikaisemman tuotannon ystävä ja pitää elämisestä eläimien parissa, on tämäkin lisäosa kannattava ostos. Täysihintaisten konsoliversioiden sijaan kannattaa investoida puolet halvempaan sekä monipuolisempaan PC-versioon. Jos vielä ei ole sarjan peleistä kiinnostunut, kannattaa tuotos suosiolla jättää kaupan hyllylle.

The Sims 3: Lemmikit
The Sims 3: LemmikitThe Sims 3: LemmikitThe Sims 3: Lemmikit
The Sims 3: Lemmikit
Tämä on mainos:
The Sims 3: Lemmikit
The Sims 3: Lemmikit
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Saa itse kontrolloida lemmikkejä, paljon tehtävää, PC-versio
-
Konsoliversiot ylihintaisia ja ominaisuuksiltaan karsittuja, satunnaiset ärsyttävät bugit.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Sims 3: PetsScore

The Sims 3: Pets

ARVIO. Kirjoittaja Arttu Rajala

Arviossa The Sims 3:n tuorein lisäosa, jossa simit saavat nyt kavereiksi lemmikkejä.Ladataan seuraavaa sisältöä