Suomi
Gamereactor
arviot
The Shapeshifting Detective

The Shapeshifting Detective

Augustin kaupungissa tapahtuu jotain kummaa...

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Shapeshifting Detectiven tarina on sanalla sanoen erikoinen. Tarjolla on useamman ulottuvuuden olioita, avaruuden kummajaisia, kummituksia, murha, tarokkikorttien lukijoita ja tietenkin se muodonmuuttaja. Kaikesta huolimatta tarina Augustin kaupungissa tapahtuneesta muusikko Dorata Shaw'n murhasta on varsin maanläheinen lähtökohdiltaan. Suurin ansio tästä kuuluu hyvin valitulle näyttelijäkaartille ja ihmisten näyttelemille Full motion -välivideoille.

D'Avekki Studiosin aiempi peli The Infectious Madness of Dr. Dekker oli rakenteeltaan varsin samanlainen kuin The Shapeshifting Detective. Tarinavetoinen kokemus yhdessä ensimmäisen persoonan näkökulman kanssa on erittäin tehokas.

Pelaaja on Sam, tai ei oikeastaan olekaan. Pelaaja on muodonmuuttaja, joka on omaksunut Samin muodon tutkiakseen murhaa Augustin kaupungissa. Pääepäiltynä on kolmen tarokkikorttilukijan joukko, joka onnistui ennustamaan Dorata Shaw'n murhan. Tutkinnan edetessä ja ihmisiä haastatellessa voi halutessaan omaksua heidän muotonsa oppiakseen lisää epäillyistä. Tämän mekaniikan ansiosta pelissä on enemmän interaktiivisuutta ja sisältöä aina romanttisiin aikeisiin asti. Varsinaisen murhamysteerin ohella kysymysmerkkinä on tietenkin se, mikä ihmeen elikko pelaaja itse oikeastaan on. Kaikkea tuskin pystyy ymmärtämään tyhjentävästi yhden ja saman läpipeluukerran aikana.

The Shapeshifting DetectiveThe Shapeshifting DetectiveThe Shapeshifting DetectiveThe Shapeshifting Detective

Yksi läpipelaaminen ottaa aikaa kolmisen tuntia. Uudelleenpeluuarvo on korkea, eikä kaikkia yli 1600 videopätkää millään näe kerralla. Pelaajan valinnat voivat esimerkiksi johtaa lisäuhreihin. Kiintoisa pelimekaniikka on valita, jatkaako kuulustelua pidemmälle, vai tyytyäkö jo saatuihin vastauksiin. Suurin osa ajasta pelissä tehdäänkin kysymyksiä.

Tämä on mainos:

Poliisipäällikkö pitää pelaajan ajan tasalla jutun edistymisestä, ja saattaa antaa myös ajoittain vinkkejä. Siitä huolimatta pelissä eteneminen ei aina ole selkeää, sillä lopulta tarjolla on 7-8 muotoa, jotka voi omaksua kysymyksiä esittääkseen. Ajoittain peli muuttuu eliminaation perusteella oikean ratkaisun löytämiseksi.

Jo mainittu näyttelijäntyö on isossa roolissa The Shapeshifting Detectivessa. Aislinn De'ath, Nicholas Pople ja Leah Cunard tekevät kaikki hyvää työtä. Oman tunnelmansa mukaan tuovat radioäänet Poe ja Munro, jotka ovat äänessä lähinnä erilaisten siirtymien aikana.

Alhainen hinta huomioiden peli on kannattava ostos, ja The Shapeshifting Detective tarjoaakin hyvän vaihtoehdon elokuvaillalle kavereiden kanssa.

The Shapeshifting DetectiveThe Shapeshifting Detective
Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Näyttelijäntyö, tarina, useita erilaisia ratkaisuja, radiopuheet
-
Edistyminen ei aina ole riittävän selkeää
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä