Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Mummy (1932)

The Mummy (1932)

Traaginen rakkaustarina, ja ajaton elokuva

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The Mummy (1932)The Mummy (1932)The Mummy (1932)

The Mummy vuodelta 1932 on yksi Universalin klassikkoelokuvista, joka on kestänyt aikaa hämmentävän hyvin. Hieman liian hidastempoisesta etenemisestä huolimatta tarina henkiin heräävästä muumiosta toimii edelleen.

HQ

Muinaisessa Egyptissä Imhotep (Boris Karloff) pyrkii herättämään Thotin käärön loitsulla kuolleen rakkautensa jälleen henkiin. Hän jää kiinni moisesta pyhäinhäväistyksestä, ja tuomitaan elävältä muumioitavaksi. Yli 2000 vuotta myöhemmin niin muumiot kuin Thotin käärökin löytyvät. Tietenkin tekstiä aletaan lukemaan, ja pian henkiin herännyt muumio jatkaa tehtäväänsä siitä, mihin hän tuhansia vuosia sitten jäi.

The Mummy (1932)The Mummy (1932)The Mummy (1932)
Tämä on mainos:

Varsin usein erittäin vanhat mustavalkoelokuvat tuntuvat enemmänkin filmille tallennetuilta näytelmiltä, mutta The Mummy ei kuulu tähän joukkoon. Kyseessä on selvästi elokuva, joka kertoo tarinansa nimenomaan elokuvallisin keinoin. Suurin osa asioista näytetään katsojalle, eikä pelkästään kuvailla tai äännellä muilla tavoilla varsinaisen kuvan ulkopuolella. Siitä huolimatta osansa on myös tunnelmalla, joka saadaan aikaan sillä, mitä ei näytetä. Musiikkiakin on jo käytetty kulloistakin tunnelmaa tehostamaan.

Teknologia ei ole sallinut kovinkaan graafisia juonenkäänteitä, mutta yllättävän hyvin pelkästään lavastuksella, puvustuksella ja näyttelijäsuorituksilla saadaan aikaiseksi. Tarina pysyy myös alusta loppuun hyvin kasassa, ja tapahtumia on helppo seurata. On silti sanottava, että loppuratkaisu tapahtuu liian äkkinäisesti. Jonkinlainen lyhyt epilogijakso olisi ollut paikallaan koostamaan juuri koetut tapahtumat katsojalle.

The Mummy on kuvitettu elokuvaksi useita kertoja ajan saatossa, mikä osoittaa sen, että tarina on varsin ajaton. Kyllähän tämän katsomista suositella voi.

The Mummy (1932)The Mummy (1932)The Mummy (1932)
Tämä on mainos:
The Mummy (1932)The Mummy (1932)The Mummy (1932)
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä