Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Lost City

The Lost City (4K)

Tältä Channing Tatumin paljas pylly näyttää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The Lost CityThe Lost City

The Lost City on jälleen omanlaisensa versio Indiana Jonesin Kadonneen aarteen metsästäjistä. Tällä kerralla painopiste on kuitenkin ennen kaikkea komediassa, eivätkä toimintakohtauksetkaan ole niin henkeä salpaavia. Lopputuloksena on mukavasti naurua tarjoava komedia, joka näyttää lisäksi erittäin hyvältä.

Kirjailija Loretta Sage (Sandra Bullock) on menestyvä romantiikkakirjailija, mutta on silti kyllästynyt elämäänsä. Vakituinen kansikuvamalli Alan (Channing Tatum) puolestaan kokee ongelmaksi sen, ettei ole läheskään romaanihenkilöhahmonsa kaltainen. Miljardööri Abigail Fairfax (Daniel Radcliffe) kidnappaa kirjailijan uskoen, että Loretta pystyy auttamaan rikasta pahista löytämään kadonneen kaupungin kadonneen aarteen keskellä autiota saarta Atlantilla. Seurauksena niin Loretta kuin Alan löytävät itsensä keskeltä viidakkoa aseistetut pahikset perässään. Edes Brad Pttin entinen ammattisotilas ei pysty heitä pitkään auttamaan.

The Lost Cityn peruspilareina ovat poikkeuksellisen kauniit maisemat, ja toisaalta Channing Tatumin ja Sandra Bullockin keskinäinen sanailu. Molemmat toimivat erittäin hyvin, ja elokuva kirvoittaa säännöllisesti hyvät naurut. Suurin osa komediasta saadaan aikaan sillä, että kumpikin on niin kertakaikkisen hukassa vaativassa viidakkoympäristössä. Toinen toistaan vaativammat tilanteet seuraavat toistaan, ja aina niistä tunnutaan selviävän ennen kaikkea suuta soittamalla.

Tämä on mainos:
The Lost CityThe Lost City

The Lost City on, kuten jo mainitsin, poikkeuksellisen kaunis katsella. Suurin osa kuvauksista on tehty aidoissa maisemissa, ja se kyllä näkyy. Viidakko ei ole koskaan näyttänyt yhtä hyvältä, ja toki oman osuutensa tuovat näyttelijätkin. Ja mikäli joskus on odottanut tilaisuutta katsella Channing Tatumin paljasta pyllyä Sandra Bullockin ihmetellessä, on siihenkin nyt mahdollisuus.

Mitään erityisen syvällistä ei ole tarjolla, mutta ehkä tällaista elokuvaa aloittaessa sellaista ei odotakaan. Yksinkertainen tarina rullaa eteenpäin hyvällä tahdilla, ja tilanteita seuraa mielellään. Loppuratkaisu ei ehkä ole kauhean yllättävä, mutta riittävän tyydyttävä kuitenkin. Toivoa sopii, ettei jatko-osaa ole tulossa. Minun on nimittäin vaikea kuvitella, miten näistä aineksista saisi enää toisen vastaavan elokuvan ilman itsensä toistamista.

Epätavallisesti lisämateriaalit on laitettu mukaan 4K-julkaisuun sen erillisen Blu-ray-levyn sijasta. Ja mikä mukavinta, lisäpätkät on tekstitetty suomeksi. Mukana on kourallinen vajaan kymmenen minuutin mittaisia pätkiä, joissa elokuvan tekemistä käydään läpi. Kaikesta päätellen tekijöillä oli hauskaa, ja näkyyhän se lopputuloksessakin.

Tämä on mainos:

The Lost City ei ehkä jää mieleen tarinansa vuoksi, mutta jo pääkaksikon keskinäisen sanailun ansiosta leffan jaksaa katsella loppuun saakka hyvillä mielin.

The Lost CityThe Lost City
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä