Suomi
Gamereactor
arviot
The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Wind Waker sytyttää Nintendo- ja Zelda-fanin sydämen 10 vuoden jälkeenkin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Alkuperäinen Wind Waker oli The Legend of Zelda -pelisarjan kymmenes osa, joka ilmestyi noin kymmenen vuotta sitten. Muistelen vieläkin lämmöllä ensimmäistä pelikertaa. Värikäs ja sarjakuvamainen grafiikka oli upeaa ja peli näytti kuin eloon heränneeltä kuvakirjalta. Vaikka alkuperäinen teos on kestänyt aikaa yllättävän hyvin, on HD-julkaisu silti tervetullut. Se muuttaa klassikkoa juuri oikeista paikoista, pysyen silti uskollisena sen alkuperäiselle idealle.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD alkaa Linkin syntymäpäivästä. Poika on viimeinkin tullut siihen ikään, että saa laittaa ylleen muinaisten tarujen sankarin vihreän asun. Valitettavasti juhlat eivät mene aivan putkeen, sillä valtava lintu kaappaa Linkin pikkusiskon Aryllin. Link lähtee luonnollisesti siskonsa perään ja hyppää paikalle purjehtineen merirosvolaivan kyytiin. Siitä saa alkunsa pitkä ja vaiheikas seikkailu, jossa riittää juonenkäänteitä ja tutkittavaa.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Wind Waker erottui muista sarjan osista siinä, että se vei seikkailun tukevalta maankamaralta aavalle ulapalle. Laajaa merta täplittävät ainoastaan lukuisat saaret, eikä mannerta näy missään. Asia saa selityksen pelin kuluessa, enkä halua pilata yllätystä kertomalla siitä sen enempää. Saaret ovat ilahduttavan erilaisia ja jokaisella on omat erityispiirteensä. Niiden tutkiminen varsinaisen juonen ohella on hauskaa puuhaa, ja seikkailuun uppoutuu helposti pitkäksi aikaa. Kaikille rannoille ei ole kuitenkaan heti asiaa, sillä jotkin vaativat erikoisesineitä tai -kykyjä.

Tämä on mainos:

Meriä kynnetään pienellä punaisella paatilla, joka pystyy myös puhumaan. King of the Red Lions -niminen alus on pelin tärkeimpiä kulkuvälineitä ja myös sivuhenkilöitä. Aluksi pelkällä purjeella varustettuun purtiloon saa myöhemmin pultattua myös nostokurjen ja tykin. Molemmat tulevat tarpeeseen, sillä merenpohjassa on runsaasti löytämistään odottavia aarteita ja meriä partioivat vihaisten haiden lisäksi myös vihollislaivat. Nämä jo yksistään takaavat sen, ettei saarten välillä seilaaminen käy koskaan tylsäksi. Lisäksi välillä merestä nousee esiin kelluvilla tynnyreillä merkittyjä ratoja, jotka läpäisemällä on mahdollista tienata hieman lisää tuohta taskun pohjalle.

Nimensä mukaisesti pelin tärkein elementti on tuuli. Link saa pelin alkupuolella haltuunsa maagisen tahtipuikon, jolla voi soittaa tuulta hallitsevia melodioita tai muuttaa vaikka yön päiväksi. Seikkailun edetessä vastaan tulee useita tilanteita, jotka ratkeavat loihtimalla ilmoille oikeanlainen tuulenhenkäys. Sen avulla voi muun muassa purjehtia nopeammin tai vaikkapa lentää käyttämällä jättimäistä lehteä laskuvarjona.

Nintendo on hoitanut HD-toteutuksen ensiluokkaisesti. Saaret ja niiden asukkaat ovat saaneet perusteellisen käsittelyn ja kaikki on aikaisempaa värikkäämpää ja tarkempaa. On vaikea olla huokaisematta ihastuksesta, kun päivä vaihtuu kullanhohtoisen illan myötä täynnä tähtiä olevaksi yöksi. Hahmojen animaatiot ovat erittäin sulavia ja usein myös hauskasti ylilyötyjä. Musiikkiraita on tulvillaan tunnelmallisia kappaleita, jotka istuvat peliin täydellisesti. Ainoa nurina löytyy erittäin harvoin notkahtavasta ruudunpäivityksestä, mikä ei tosin vaikuta pelikokemukseen millään tavalla.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HDThe Legend of Zelda: The Wind Waker HD
Tämä on mainos:

Wii U tuo peliin tietysti myös uudenlaisen ohjaimen, jota hyödynnetään sinänsä pätevästi, mutta mielikuvitusta olisi voitu käyttää sen suhteen enemmänkin. Suurimman osan ajasta ohjaimen ruudulla näkyy joko tutkittavan luolaston kartta tai sitten inventaario. Merellä seilatessa näkymä vaihtuu merikartaksi, jossa tutkittuja saaria pystyy tarkastelemaan lähemmin koskettamalla. Ehkä mukavin uudistus on se, että merikarttaan tallentuvat myös kunkin saaren läheisyydessä asustavien kalojen vinkit. Aikaisemmin ne täytyi kirjoittaa itse ylös, tai sitten kalat piti lahjoa puhumaan uudelleen lisää apetta antamalla.

Pelin sisältöön on tehty muutamia muutoksia, joiden tarkoituksena on tehdä kokemuksesta entistäkin sujuvampi. Esimerkiksi pitkällisiä purjehdusmatkoja saa nopeutettua ostamalla erikoispurjeen ja myös pelin loppuvaiheita on virtaviivaistettu. Tingle Tuner on poistettu ja tilalle on tuotu Miiverseä hyödyntävät pullopostit. Pelaajat voivat kirjoittaa toisilleen viestejä ja jättää ne aaltojen kuljetettaviksi. Valitettavasti meret ammottivat vielä arvosteluhetkellä tyhjyyttään, mutta tilanne muuttunee julkaisun jälkeen. Uudistukset ovat kautta linjan onnistuneita, mikä on lähdemateriaalin huomioon ottaen erittäin suuri kehu.

Wind Wakerin uudelleenjulkaisu on merkkitapaus ja uskallan nimetä sen jo nyt tämän vuoden parhaaksi seikkailupeliksi. Sen taianomainen maailma, hurmaava visuaalinen ilme ja runsaasti puuhaa tarjoava maailma täytyy jokaisen kokea. Tästä eivät pelit enää parane.

HQ
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Runsaasti tekemistä ja tutkittavaa omalaatuisessa maailmassa, merien purjehtiminen on mielenkiintoista ja viihdyttävää, mieleenpainuva musiikki yhdistyy täydellisesti värikkääseen ulkoasuun.
-
Wii U:n ohjaimesta ei oteta tarpeeksi irti.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • juhis815
    Huh huh, tämä peli oli aikamoinen seikkailu joka ei varmaan unohdu ihan vähään aikaan, mutta onneksi voin väsätä tästä pelistä jonkun... 9/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Koreat uudet The Wind Waker HD -kuvat

Koreat uudet The Wind Waker HD -kuvat

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Nintendo lämmittelee markkinoita The Legend of Zelda: The Wind Waker HD:tä varten. Ovathan he julkaisemassa jopa erityisen Wii U -paketin, jossa Gamepad on koristeltu Zelda-kuviolla.



Ladataan seuraavaa sisältöä