Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Last Voyage of the Demeter

The Last Voyage of the Demeter ottaa turhan paljon vapauksia Draculan tarinaan

Draculan viimeisin versio on varsin onnistunut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

En voi sietää nykyajan vampyyrielokuvia mustiin pukeutuvine teinivampyyreineen, ja tämä suurelta osin johtuu Twilightin vaikutuksesta. Minulle vampyyrit eivät ole seksikkäitä ehkä Tom Cruisen Lestat-hahmoa lukuun ottamatta. The Last Voyage of the Demeter palaa paremmin alkulähteille tehden vampyyreista taas pelottavia.

Tarinan pohjana on Bram Stokerin Dracula-romaanin luku "The Captain's Log". Britannian poliisi löytää Doverin rannikolta laivan hylyn, ja sen sisältä kapteenin lokikirjan. Ruumassa kuljetettiin erikoista lastia eli siis arkkua, jossa makasi verta imevä hirviö.

Elokuvan tarina alkaa samalla tavalla kuin mainittu luku kirjassakin, mutta sitten otetaan liikaa vapauksia. Dracula on tässä vaiheessa vielä aliravittu eikä suinkaan voimainsa tunnossa, mutta näyttäytyy selkeästi siitä huolimatta. The Last Voyage of the Demeter on klassinen ja tyypillinen kauhuelokuva, kun taas kirjan luku The Captain's Log ei ole perinteinen kauhutarina erilaisine kliseineen.

Tämä on mainos:

Minun ei ehkä pitäisi pitää tästä elokuvasta, mutta samaan aikaan se mitä on filmillä, toimii hyvin. Dracula on väkivaltainen demoni laivaa terrorisoimassa. Hän on sikamainen, ja tappaa hirviön lailla. Tunnelma asetetaan klassisesti, ja dialogi on hyvin tehty. Tarina on kaikkiaan hyvin ennalta arvattava, mikä ei ole tässä tapauksessa ongelma. Lavasteet ovat erittäin onnistuneet samoin kuin puvustuskin. Parempiakin kauhuelokuvia on tehty, mutta ei viime aikoina ainakaan Draculasta.

The Last Voyage of the DemeterThe Last Voyage of the Demeter
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä