Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Invisible Man (1933)

The Invisible Man (1933) on kestänyt aikaa hyvin 4K-julkaisuna

Vaikka elokuva loppuukin kuin seinään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactorin aiemman arvion voi lukea täältä.

HQ

Koko maailmaa uhkaa hullu tiedemies nimeltään Jack Griffin, joka on keksinyt tavan muuttua näkymättömäksi. Jackin sanojen mukaan hänen tavoitteenaan oli saada aikaan jotakin maailmaa ravisuttavaa, mutta läpimurron jälkeen vallanhimo valtasi Griffinin mielen muuttaen hänet samalla vaaralliseksi psykopaatiksi sivuvaikutusten myötävaikuttamana.

Näkymättömän miehen roolissa Claude Rains suoriutuu roolistaan vakuuttavasti. Terävät puheenvuorot, miehen räväkkä tapa käyttää voimakasta ääntään, ja hahmon omanlainen ja vallanhimoinen humoristisuus syöpyvät tehokkaasti katsojan mieleen. Myös muiden näyttelijöiden eläytyminen rooleihinsa tekee vaikutuksen, vaikka välillä tuntuukin siltä, että muutamat osat on jaettu sen mukaan, miten lujaa ääntä lähtee. Moinen saikin harkitsemaan kerran jos toisenkin, kannattaako elokuvaa katsoa kuulokkeilla vai antaa samalla maistiaisia myös naapureille.

Juonen osalta The Invisible Man on mukavan kompakti jo senkin osalta, että elokuvan pituus on vain hieman yli tunnin mittainen. Niin sanotut täyteosuudet loistavat poissaolollaan, ja jokainen kuvattu jakso tuntuu merkitykselliseltä, joka nivoutuu ehjäksi kokonaisuudeksi pala palalta. Kyse on kuitenkin 1930-luvun elokuvasta, joten äänimaailma etenkin taustamusiikin paisuessa saattaa joidenkin korviin kuulostaa hieman ylidramatisoidulta. Niin sanotut näkymättömyyskohtaukset on puolestaan toteutettu onnistuneesti elokuvan aikakauden keinoin, sillä ne jättävät sopivasti katsojien mielikuvituksen varaan, mutta ovat silti toteutustavoiltaan näyttäviä.

Kokonaisuutena The Invisible Man jättää hyvän maun. Vanhan ajan elokuvan tenho ei ole kuollut, kun pääosassa on nimenomaan laadukas näyttelijätyö ja aitous ilman keinotekoisia ja tietokoneella tehtyjä tehosteita. Elokuvan lopputapahtumien olisin odottanut olevan hieman vaikuttavampia ja dramaattisempia, mutta se ei suinkaan jätä keskikertaista makua suuhun. Bonuksena sopiviin kohtiin annosteltu huumori ja ennen kaikkea 4K Ultra HD -tason kuvanlaatu täydentävät hienoa kokonaisuutta, jossa silmä lepää. Suositus vanhan ajan elokuvien ja laadukkaan näyttelijätyön ystäville.

Tämä on mainos:
The Invisible Man (1933)
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tiivis kokonaisuus, aitous, uskottavuus, laadukas näyttelijätyö, toimintakohtausten huumori
-
Paikoin ylikorostettu äänenkäyttö, korvia repivä musiikki, aavistuksen laimea loppu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä