Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Guest

The Guest

Kasarivaikutteista ammentava trilleri yllättää positiivisesti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Guest tallaa tuttuja polkuja. Vieras mies ilmaantuu tavallisen amerikkalaisen perheen ovelle ja ujuttautuu askel kerrallaan perheenjäsenten elämään. Lopulta kaverista paljastuu kuitenkin odottamattomia puolia ja kaupungin asukasluku kääntyy laskuun.

HQ

Elokuvaa ei siis voi syyttää omaperäisyydestä, mutta se onkin ennen kaikkea tribuutti 1980-luvun trillereille ja kauhuelokuville. Nyt ei kuitenkaan olla ironisia tai revitellä viittauksilla Scream-leffojen tyyliin, vaan otetaan homma vakavasti. Jos olisin löytänyt The Guestin kaapin perälle unohtuneelta VHS-nauhalta, voisin jopa uskoa sen olevan aito aikansa tuote.

The GuestThe Guest

Elokuvan takana ovat ohjaaja Adam Wingard ja käsikirjoittaja Simon Barrett, jotka työskentelivät yhdessä viimeksi You're Nextin merkeissä. The Guest on kuitenkin edeltäjäänsä onnistuneempi kokonaisuus, kiitos vähemmän raivostuttavien hahmojen ja eheämmän fiiliksen.

Nimikkovieraan roolissa nähdään kenties hieman epätodennäköisesti Downtown Abbeysta tunnettu Dan Stevens, joka on nyt kaukana historiallisen draaman kuvioista. Valinta on kuitenkin mennyt nappiin, sillä Stevens kykenee olemaan sekä hurmaava että hyytävä, ja vaihtamaan näiden kahden tilan välillä silmänräpäyksessä. Tämän läsnäolo pitääkin elokuvaa kasassa myös hieman pitkäksi venähtävän toisen näytöksen aikana.

Tämä on mainos:

The Guest on hitaasti palava trilleri, joka kuitenkin palkitsee myös toimintaa janoavat katsojansa tarinan saadessa tasaisesti rankempia käänteitä. Mukana on tämän lisäksi 1980-lukulaiseen tapaan runsaasti paljasta pintaa, joten yleisön mielenkiinto pysyy varmasti yllä. Koska nyt eletään kuitenkin 2010-lukua, on tarjolla myös mieskauneutta Stevensin häpeämättömän timmin kropan muodossa.

Kaikkein vaikuttavinta leffassa on kuitenkin se, kuinka tuoreelta The Guest tuntuu. Se on kenties parsittu kasaan vanhemmista esikuvistaan, mutta se on toteutettu niin puhdaslinjaisesti ja ironiavapaasti, että se seisoo omilla jaloillaan, eikä jää velkaa kellekään.

The Guest on tämän lisäksi aivan hemmetin viihdyttävä, enkä usko että se jättää ketään genren tai kasarin ystäviä kylmäksi. Sitä paitsi elokuvat, joiden musaraidalla kuullaan Clan of Xymoxia, Sisters of Mercyä sekä jopa Perturbatoria ovat kovin harvassa.

Jos hyvin käy, tässä voi olla vaikka uuden elokuvasarjan alku.

Tämä on mainos:
The Guest
The GuestThe GuestThe Guest
The Guest
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Guest

The Guest

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kasarivaikutteista ammentava trilleri yllättää positiivisesti.Ladataan seuraavaa sisältöä