Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Grudge

The Grudge (2020)

Pätevä säikyttely, mutta yllätyksetön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuosituhannen alussa saatiin japanilainen kauhuelokuva Ju-on, josta tehtiin jokunen vuosi myöhemmin amerikkalainen versio The Grudge eli suomeksi Kauna. Tähän sarjaan on tehty aikojen saatossa reilulla kädellä jatko-osia, joten nyt on sitten hyvä hetki ottaa uusiksi. Vuoden 2020 The Grudge aloittaa siis kauhuilun alusta.

Elokuva kertoo peräti viisi pientä tarinaa rinnakkain. Ajassa liikutaan muutama vuosi edestakaisin, mikä hieman yllättäen ei häiritse. Päinvastoin on annettava tekijöille kiitosta siitä, miten luontevasti kaikki tarinat kulkevat toistensa rinnalla sen ihmeemmin seuraamista haittaamatta. Kaikki pienet juonet liittyvät yhteen siten, että Japanissa vieraillut perheenäiti tuo mukanaan kirouksen kotitaloonsa Pennsylvanian osavaltioon. Talon asukkaat kuolevat väkivaltaisesti, ja sama kohtalo on myös talon seuraavilla asukkailla. Ja itse asiassa kaikilla, jotka pytinkiin jalallaan astuvat.

Peruskuvio on siis hyvin yksinkertainen: talo, jossa kummittelee. Ehkäpä juuri tämä perusjuonen yksinkertaisuus on mahdollistanut niin monet erilaiset henkilöhahmot, ja heidän tarinoidensa kertomisen rinnakkain. Elokuvan vahvimmaksi osuudeksi voikin sanoa sen eri henkilöhahmot, ja kuinka jokainen heistä liittyy kummittelevaan taloon omalla tavallaan.

Toteutus on kaikin tavoin pätevää aina kuvauksesta ja näyttelijäsuorituksista tehosteisiin ja musiikkiin saakka. Varsinaiset kauhuosuudet ovat hyvinkin perinteisiä: on pimeyttä, säikäyttäviä kovia ääniä, veren lennätystä, irvokkaisiin asentoihin jääneitä ruumiita, hallusinaatioita ja niin edelleen. Nähty kuvasto on hyvin tuttu jokaiselle, joka on joskus elämässään kauhuelokuvia katsellut.

Vuoden 2020 The Grudge on erittäin yllätyksetön elokuva, mutta silti kaikin puolin erittäin pätevästi tehty. Sen paras ominaisuus on kertoa montaa eri tarinaa rinnakkain, ja rakentaa katsojan eteen aidosti mielenkiintoisia henkilöhahmoja varsin kattava joukko. Leffa osaa myös lopettaa, kun sen aika on. Kyllähän tämän katselemista voi suositella.

Tämä on mainos:
The GrudgeThe Grudge
The Grudge
The Grudge
HQ
Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä