Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Gray Man

The Gray Man (Netflix)

Avengers: Infinity Warin ja Endgamen veljekset saivat paljon rahaa toteuttaakseen unelmaprojektinsa. Tuloksena on kehno vakoojaraina.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Netflixin kaikkien aikojen kalleimmassa omassa elokuvatuotannossa (200 miljoonaa dollaria) ei ole mitään, mitä ei olisi nähty jo lukemattomia kertoja aiemminkin. Tämä ei välttämättä ole huono asia, kuten James Cameronin Avatar osoitti. The Gray Man ei kuitenkaan ole se poikkeus sääntöön.

The Gray Man perustuu samannimiseen kirjaan, ja suunnilleen 700 muun vakoojarainan tyyliin tarinan keskiössä on mustalle listalle joutunut CIA:n agentti, joka on määrätty teloitettavaksi. Ryan Gosling esittää agenttia "6", joka tietenkin pieksää jokaisen peräänsä lähetetyn takaa-ajajan. Jason Bourne on tehnyt saman, ja niin ovat myös James Bond, Evelyn Salt, Jack Ryan, Ethan Hunt ja James Reece. Goslingin agentti on tavallista parempi, kun taas ne tavalliset agentit ovat tyhmiä kuin saappaat. Vain CIA-agentti Lloyd Hansen pystyy laittamaan kampoihin, onhan hän 6-agentin entinen työtoveri. Tässä roolissa nähdään Marvelin elokuvien Captain America eli Chris Evans.

The Gray Man

The Gray Manin on tehnyt Marvel Studiosin unelmatiimi Joe ja Tony Russo, jotka siis muistetaan elokuvistaan Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame. Käsikirjoittajina ovat sitten Christopher Markus ja Stephen McFeely, jotka muistetaan elokuvista Captain America: The First Avenger, Thor: The Dark World ja Avengers: Infinity War. Lisäksi mukana on lukuisten Marvel-elokuvien stunt-ohjaaja kera Chris Evansin. Toisin sanoen The Gray Man tuntuu ajoittain Marvelin elokuvalta. Russon veljeksillä on kuitenkin ehkä ollut väärä tuottaja, tai sitten heidän intohimonsa ei ole samalla tasolla kuin Marvelin parhaassa elokuvassa Winter Soldier.

The Gray Man
Tämä on mainos:

The Gray Man on yksitoikkoinen ja huvittavan ennalta arvattava, jonka mielestä CIA:n agentit ovat kuin Captain America 2.0. Moinen johtaa siihen, etteivät agentit missään vaiheessa tunnu aidoilta ihmisiltä. Näin toimintakohtauksista tulee lähinnä digitaalitehosteiden esittelyjä, joihin on eittämättä käytetty paljon rahaa. Tappeluiden koreografia ja elokuvan leikkaus eivät nekään ole onnistuneet. Liian usein näyttää siltä, että tappelija pysähtyy saadakseen osuman eikä niin, että reagoisi osuman saatuaan.

Ryan Gosling on kuitenkin hyvä niin kuin aina. Dialogin täyttämät kohtaukset sujuvat yhtä hyvin kuin toimintakin sellaisella viileydellä, ettei moista ole nähty sitten Steve McQueenin, Paul Newmanin ja Marlon Brandon. Toivottavasti Gosling tekee jatkossakin toimintaelokuvia.

The Gray Man

The Gray Man on valitettavasti sitä samaa höttöviihdettä kuin Red Notice ja 6 Underground. Vuonna 2022 on julkaistu huonompiakin elokuvia, mutta harvalla niistä on ollut samanlainen korkea hintalappu. Näyttää siltä, että Russon veljekset tarvitsevat Marvelin mies Kevin Feigen rautaisen ohjauksen menestyäkseen työssään.

Tämä on mainos:
HQ
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä