Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Flash

The Flash, 3. tuotantokausi

Siirtyminen ehdaksi teinien supersankariviihteeksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ollessani lapsi paikalliseen videovuokraamoon ilmestyi muutama jakso amerikkalaisesta TV-sarjasta The Flash, ja Teräsmiestä fanittavana tiesin kyseessä olevan yksi DC Comicsin hahmoista. Tuota sarjaa en koskaan nähnyt kokonaisuudessaan, mutta silti se onnistui tekemään vaikutuksen. Olin siksi varsin innoissani, kun sarja tehtiin uudelleen modernin teknologian avustamana, ja vanhallekin kaartille muistettiin tehdä kunniaa. The Flash -sarjan ensimmäisen kauden arvioni voi lukea täältä.

Ensimmäinen kausi oli puolivakavissaan tehtyä tieteisviihdettä, jossa salamaniskun saanut rikoskemisti Barry Allen (Grant Gustin) saa kyvyn juosta kaikkia muita nopeammin. Tarina onnistui pitämään otteessaan, ja pääpahiksen identiteetti pidettiin pitkään piilossa. Myös loppuratkaisu oli tyydyttävä. Toinen kausi teki käytännössä saman uudestaan, mutta sillä kertaa pääpahiksena oli musta-asuinen Zoom. Joistakin täytejaksoista ja juonikuvioiden hölmöyksistä huolimatta toinenkin kausi onnistui jättämään katsojan tyytyväiseksi.

Kolmas kausi sitten... no... sillä on hetkensä, mutta aivan liiaksi sarjaa muunnetaan silkaksi teinien supersankariviihteeksi. Pääpahis on tällä kertaa vauhdin jumala Savitar, jonka identiteetti onnistuu yllättämään. Tätä on pidettävä saavutuksena, sillä kyseessä on kuitenkin periaatteessa täysin saman juonikuvion kolmas kierros. Mukaan esitellään jokunen uusi henkilöhahmo, ja nekin onnistuvat nivoutumaan ihan mukavasti osaksi kokonaisuutta.

Toisin sanoen kolmannella kaudella henkilöhahmot ovat hyvin rakennettuja, tarina onnistuu yllättämään, näyttelijät ja tehosteihmiset hoitavat työnsä erittäin hyvin ja neljäskin kausi pedataan jo lopussa valmiiksi. Mikä siis on ongelmana? Kauden alku ja loppu ovat kohdillaan, mutta matka alusta sinne loppuun on kaikkea muuta kuin uskottava. Käsikirjoittajat osaavat kyllä kertoa tarinan, mutta se valittu juoni on aivan liian naurettava. Pisteenä iin päälle mukaan laitetaan ehkä tusinan verran silkkoja täytejaksoja, jotka eivät edistä suurta draaman kaarta lainkaan. Myönnän toki sen, että ne syventävät katsojan ymmärrystä valituista henkilöhahmoista. Kausi olisi kuitenkin toiminut kokonaisuutena paremmin esimerkiksi 10-12 jakson mittaisena. Nyt jaksoja on täydet 23 kappaletta.

Tämä on mainos:
The FlashThe FlashThe Flash

Supersankarien teiniviihdevaikutelmaa alleviivataan tuomalla muiden DC-sarjojen sankareita mukaan niin sanotuilla crossover-jaksoilla. Nämä jos mitkä tuntuvat irrallisilta täytejaksoilta, ja yksi tarina jää jopa kokonaan kesken. Tai siis ei jää kesken, mutta minun olisi pitänyt kaivaa jostain erikseen samaan aikaan The Flashin kanssa Yhdysvalloissa esitetty Arrow-sarjan jakso, jos olisin halunnut nähdä kyseisen The Flashissä alkaneen tarinan loppuun asti. Moiseen en jaksanut ryhtyä. Yhteisjaksot Supergirlin kanssa toimivat paremmin, mutta niissäkin selvästi oletetaan katsojalla olevan valmiina pohjatiedot tämän toisen sarjan vaiheista. Ymmärrän pyrkimyksen mainostaa saman yhtiön muita sarjoja ristiin, mutta toivottavasti tällaiset täytejaksot loistavat poissaolollaan The Flashin neljännellä kaudella.

Yksi lisäpiste arvosanaan on annettava lisämateriaaleista. Ne onnistuvat valottamaan melkoisen paksuksi tieteishutuksi yltyvää tarinaa monen eri katsauksen voimin. Harmillisesti nämä pätkät on jaettu kaikille neljälle levylle Blu-ray-julkaisussa. Olisi ollut parempi laittaa selkeä viides levy lisää tavaraa, tai vaihtoehtoisesti lisätä kaikki viimeisen neljännen lätyn perään.

Kokonaisuutena The Flashin kolmas kausi valitettavasti jatkaa laadullista laskuaan. Sarjalla on hetkensä, ja supersankariteemasta otetaan kaikki irti. Samalla menetetään aiemmissa kausissa läsnä ollut tietynlainen vakavuus, ja siirrytään kokonaan teineille suunnatun supersankariviihteen puolelle. Hyvin todennäköisesti aion kuitenkin katsella aikanaan vielä neljännenkin kauden: lujaa juoksevalla rikoskemistillä on mielessäni aina oma paikkansa yhdessä kryptonilaisen maahanmuuttajan kanssa.

Tämä on mainos:
The Flash
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä