Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Fall Guy

The Fall Guy on viihdyttävä toimintaelokuva

David Leitch on taas ohjaajana, ja tuloksena on viihdyttävä toimintaelokuva Ryan Goslingin ja Emily Bluntin kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

David Leitch on kohonnut yhdeksi suosikkiohjaajakseni. Viihdyttäviä elokuvia ovat olleet niin Atomic Blonde, Deadpool 2, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, Bullet Train kuin nyt The Fall Guy. Ja hauskaa toiminnallista viihdettä on luvassa nytkin. Ryan Gosling ja Emily Blunt erottuvat hyvin edukseen, ja pinnan alla olevat teemat kulkevat nekin mukana nousematta kuitenkaan liian painostaviksi.

The Fall Guyn keskiössä on sijaisnäyttelijä, joka saa tehtäväkseen etsiä elokuvan kadonneen pääosan esittäjän. Sijaisnäyttelijästä uhataan pian tehdä ihan oikea rikollinen, kun tarina kiertymään lähtee. Luvassa on hyvinkin selkeä karikatyyri Hollywoodista ja elokuva-alasta. Luvassa on paljon viittauksia rumiin digitehosteisiin, pahoihin johtoportaan ihmisiin, itsestään liikoja luuleviin tähtiin ja aliarvostettuihin sijaisnäyttelijöihin. Elokuvassa on monta erilaista tasoa, kuten omanlaisensa elokuva elokuvan sisällä, ja sitten toki Goslingin ja Bluntin henkilöhahmojen keskinäinen yhteys. Kokonaisuus on kuitenkin tehty niin hyvin, että katsominen on helppoa.

Ajoittain juoni tuntuu turhan ennalta arvattavalta ja hitaalta, mutta nekin hetket ovat siedettävissä. Elokuvasta olisi voinut ottaa pois ehkä 15 minuuttia, mutta toisaalta näyttävät toimintajaksot vuorottelevat tunnelmallisten hetkien kanssa, joten ehkä näin se yli kahden tunnin kesto on oikeutettu. Kun kaikki rullaa, The Fall Guy pitää katsojan huomion paremmin kuin moni muu elokuva tänä vuonna.

Tämä on mainos:

The Fall Guy tekee toimintakohtauksensa hyvin, ja sitä pidetäänkin viestinä Oscar-akatemialle siitä, että sijaisnäyttelijät tarvitsisivat oman palkintokategoriansa. Pääkaksikko Gosling ja Blunt ovat mahtavia yhdessä. Huumori on kuitenkin nivottu niin, ettei se missään vaiheessa läiky yli, millään tavalla. Tasapaino on täydellisesti kohdillaan.

Muutkin näyttelijät hoitavat työnsä hyvin, mutta jäävät pahasti keskuskaksikon varjoon. Hannah Waddingham on harhainen tuotantovastaava, joka puolestaan täydentää hyvin Aaron Taylor-Johnsonin elokuvan pääosan esittäjää. Niin ja soundtrack on sitä parasta. Jos Guardians of the Galaxyn kattaus miellytti, on tässä hyvää tarjolla myös.

The Fall Guy on häpeilemättömän viihdyttävä toimintaelokuva, ja juuri sitä tälle vuodelle onkin kaivattu. Se on jotain uutta, hyvin rytmitetty, mahtavilla toimintakohtauksilla ryyditetty ja hyvin näytelty. Niitä halutuimpia palkintoja se ei voita, mutta joitain muita ehkä kuitenkin.

The Fall GuyThe Fall Guy
Tämä on mainos:
The Fall GuyThe Fall GuyThe Fall Guy
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä