Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Equalizer 2

The Equalizer 2

Tasaaja tasaa tilit talossa ja puutarhassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nelisen vuotta sitten kirjoitin elokuva-arvion TV-sarjaan perustuvasta elokuvasta The Equalizer, jossa mattimeikäläinen ryhtyy supersankariksi. Pätkä oli yllättävän onnistunut, ja Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täällä. En kokenut jatko-osaa millään lailla tarpeelliseksi, mutta sellainen on nyt kuitenkin saatu. Ainoa selkeä huono puoli leffassa on ylenmääräinen hitaus, ennen kuin kaikkien toimijoiden motiivit on saatu selitetyksi.

En halua kertoa The Equalizer 2:n tarinasta juuri mitään, koska selon saaminen vaatisi miltei koko elokuvan auki selittämistä. Joka tapauksessa leffa kestää kaksi tuntia, ja tästä noin tunti ja 15 minuuttia käytetään vallitsevan tilanteen ja henkilöhahmojen pohjustamiseen. Tilanne muistuttaa hieman Manaajaa (1973), josta ihmiset muistavat yleensä vain viimeisen 20 minuutin tapahtumat. The Equalizer 2:n ensimmäisen puolikkaan aikana ehtii pohtimaan moneen kertaan, miten tämä kaikki liittyy elokuvan suureen juoneen. Kyllähän se liittyy, sillä yhtään turhaa henkilöhahmoa tai tarpeetonta kohtausta ei mukana ole. Tarina on rakennettu hienosti, ja kun juonenkäänne viimeinkin tapahtuu, on loppuosan katseleminen kaikin puolin hyvä kokemus. Ongelmana vain on se, että pohjustusta on ehdottomasti liikaa: melkein 2/3 leffan kokonaiskestosta.

Alkuperäisessä The Equalizerissa päähenkilö Robert McCallin (Denzel Washington) persoona ja vaikuttimet jäivät hieman hämäriksi. Jatko-osan suurimmaksi ansioksi lasken sen, että lopputekstien rullatessa katsoja ymmärtää McCallista paljon enemmän kuin aiemmin. Nämä motiivit ja menneisyyden kokemukset osataan lisäksi kertoa onnistuneesti nimenomaan elokuvallisin keinoin: asioita ei yleensä sanota, vaan ne näytetään luottaen siihen, että katsoja kyllä ymmärtää näkemänsä. Teknisesti ja toimintakohtauksien osalta jatko-osa on kaikin puolin pätevä teos: kaikki hoitavat työnsä ammattilaisen elkein, ja kokonaisuus toimii.

Lisämateriaaleina on kourallinen mainosmaisia katsauksia kulissien taakse, sekä valikoima pidennettyjä ja poistettuja kohtauksia. Erikoisempi on mahdollisuus katsoa leffa siten, että välillä tarjoutuu mahdollisuus nähdä pätkiä kulissien takaa elokuvan aikana. Muistan vastaavan kikan olleen käytössä myös Terminator 2:n Blu-ray-julkaisussa.

The Equalizer 2 on kaikin puolin mukavan katsottava toiminnallinen pätkä, joka harmillisesti käyttää aivan liikaa aikaa omien lähtökohtiensa selittämiseen. Toivottavasti tekeillä ei ole kolmatta elokuvaa: on vaikea kuvitella, millä tavalla se olisi tarinan tai henkilöhahmojen kannalta tarpeellista.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
The Equalizer 2The Equalizer 2The Equalizer 2
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä