Suomi
Gamereactor
arviot
The Division 2

The Division 2: Warlords of New York DLC

Matka takaisin kaiken alkulähteille on hintansa arvoinen kokemus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

The Division 2:n tarinallinen laajennus Warlords of New York vie nimensä mukaisesti pelaajat takaisin New Yorkiin, josta kaikki alkoi ensimmäisessä The Divisionissa. Laajennus mallintaa Lower Manhattanin erittäin uskollisesti ja onnistuneesti. Ulkoasu on kertakaikkisen upea, ja erottuu samalla omaksi alueekseen verrattuna Washingtoniin.

Kapeilla kaduilla ja asunnoissa juoksentelu muuttaa niin pelin tunnelmaa kuin vaadittavaa pelityyliäkin. Nyt on luvassa lähietäisyyden kohtaamisia halukoilla ja konepistooleilla. Mukana on silti myös avoimemmilla alueilla käytäviä tulitaisteluja. Ja esimerkiksi Financial District -alueella pääsee tutkimaan rakennuksia monessa eri kerroksessa.

The Division 2
Tämä on mainos:

Pisteenä iin päällä yksityiskohtiin ja pulmatehtäviin on kiinnitetty hienosti huomiota. Hylätyt ajoneuvot, roskakasat ja kulkukoirat kertovat omalla tavallaan pelin tarinaa. Pelialue on ehkä kolmannes (tai neljännes) siitä mitä emopelin alue, joten kehittäjät ovat voineet laittaa mukaan mittavat määrät salaisia paikkoja löydettäväksi. Ja kun lopulta saa palkinnoksi sen uuden haluamansa varusteen, on olo mahtava. Sama hyvä fiilis koskee myös niitä tarinallisia tehtäviä.

Pelaajan tehtävänä on löytää ja eliminoida Aaron Keener ja hänen neljä alijohtajaansa. Kaikilla on omat tekniset vempaimensa ja erikoiskykynsä. Jokainen kohtaaminen näiden heppujen kanssa tuntuu omanlaiseltaan taistelulta niin visuaalisesti kuin pelattavuudenkin osalta. Kaikki pomopahikset käyttävät sitä omanlaistaan aseistusta, jonka saa sitten itselleen käyttöön. Mutta ennen kuin näiden pääpahiksien kanssa pääsee mittelemään voimia, on suoritettava joukko muita tehtäviä itse valitsemassaan järjestyksessä. Monissa tarinatehtävissä (ja kaikissa pomotaistoissa) on mukana jokin pulma ratkaistavaksi. Tällä tavalla voi pelaamisen tempoa hidastaa, ja käyttää aivojaan hieman erilaisella tavalla.

The Division 2The Division 2

Harmillisesti se itse tarina on edelleen yhtä vangitseva kuin ennenkin, toisin sanoen täysin yhdentekevä. Viiden pomopahiksen menneisyyksien penkominen olisi voinut olla kiinnostavaa, mutta ECHO-jaksojen ja äänitiedostojen kuunteleminen on aidosti tylsää. Samasta syystä shokeeraavaksi tarkoitettu loppuratkaisu ei tee minkäänlaista vaikutusta.

Tämä on mainos:

Lisäosan myötä tasokatto nousee lukemasta 30 lukemaan 40. Miksi ihmeessä tällainen on tehty? The Division 2:n koko hahmonkehitys ja tavaroiden parantaminen on rakennettu siten, ettei hahmon omalla tasolla ole juurikaan merkitystä. Kun sitten on saavuttanut sen uuden tasokaton 40, avautuu uudenlainen hahmonkehitysjärjestelmä, jossa laitetaan pisteitä eri ominaisuuksiin hieman samoin kuin Borderlands 3:n Baddass Rank -järjestelmässä tehdään. Tämän uuden systeemin olisi voinut avata käyttöön heti, koska nyt on ensin pelattava 10 uutta tasoa ilman huolta putoavista varusteista, ja vasta sen jälkeen kannattaa alkaa kiinnittämään huomiota varusteisiinsa.

Edellä mainittu valitus on kuitenkin pientä, sillä kokonaisuutena Warlords of New York on laatutyötä. Kehittäjät ovat selvästi kuunnelleet pelaajien palautetta.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Ympäristöt, paljon pulmia ja salaisuuksia, siistit pomotaistot
-
Tarina on edelleen yhdentekevä, tasokaton nostaminen tuntuu tarpeettomalta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Division 2 ei laajenekaan tänä vuonna

The Division 2 ei laajenekaan tänä vuonna

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Aiemmin tänä vuonna Massive Entertainment teki päätöksen tuoda vieläkin uutta sisältöä live service -peliinsä The Division 2. Luvattuna oli varsin mittava laajennus uuden...Ladataan seuraavaa sisältöä