Suomi
Gamereactor
arviot
The Detail

The Detail - Episode 1: Where the Dead Lie

Turkulaisen Rival Gamesin esikoispeli hyppää suuriin saappaisiin seuratessaan The Walking Deadin jalanjälkiä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Detail on film noir -henkinen rikollisseikkailu, jossa pääosissa nähdään henkilöitä kaidan tien molemmilta puolilta. Peli yhdistää elementtejä niin The Walking Dead -pelistä kuin The Wire -televisiosarjasta, ja kokonaisuus näyttää esteettisesti lupaavalta.

Pelin tarina kertoo Reginald Mooresta, joka ei ole aina se kaikista lainkuuliaisin etsivä, mutta joka toisaalta hoitaa aina hommansa. Kun rikollisjengin pomo löytyy murhattuna, tarvitsee Reggie avukseen entisen vasikan Joseph Millerin, joka tahtoisi vain elää elämäänsä välittämättä menneisyydestään. Lisäksi sopassa on mukana Katelyn Hayes, aloitteleva rivipoliisi, joka ei kuitenkaan välty julmemmiltakaan keikoilta. Lähtökohdat tähän rikossarjaan ovat lupaavat, joten draamaa ei taatusti tule puuttumaan.

Vaikka Telltalen seikkailupelit eivät olisi ennestään tuttuja, ei The Detail aiheuta suuria oppimisvaikeuksia. Pelaaminen koostuu pelkästään hiiren liikuttelusta ja klikkailusta. Dialogin aikana klikkaillaan sitten mieluisimmat vaihtoehdot, kun taas muun pelin aikana etsitään ympäristöstä johtolankoja ja muita salaisuuksia. Oikeiden kohteiden löytäminen ei ole todellakaan haastavaa, ja ne vievätkin lähinnä tarinaa eteenpäin tai avaavat hahmojen taustatarinoita. Tarpeen vaatiessa pelaaja myös saa kaikki klikattavat esineet ruudulle näkyviin nappia painamalla. Peli onkin aika lailla point'n'click -seikkailupelin ja visuaalisen romaanin sekoitus.

The DetailThe Detail
Tämä on mainos:

The Detailin ulkoasu itsessään on miellyttävä. Mustavalkoinen sarjakuvamainen intro saa pelaajan nopeasti tunnelmaan, josta ilo valitettavasti loppuu lyhyeen värien saapuessa ja kuvien yhtenäistyessä. Musiikki muistuttaa hyvinkin paljon 1940-luvun Yhdysvaltojen dekkarimaailmaa, mikä luo taustalla todella hyvin tunnelmaa. Ääninäyttelyä pelistä ei löydy, ja vaikka se onkin harmittavaa, se myös omalla tavallaan pitää tunnelman koholla. Huono ääninäyttely pilaa helposti koko pelin, eivätkä kehittäjät selvästikään halunneet ottaa tällaista riskiä.

Ensimmäisen episodin tarina ei vielä onnistunut vakuuttamaan. Siinä hädin tuskin esiteltiin joitakin henkilöitä, ja päähenkilöihinkin oli hankalaa muodostaa tunnesiteitä. Ne vähäiset kerrat, kun tärkeät sivuhahmot olivat ruudussa, dialogi tuntui pakonomaiselta yritykseltä koskettaa pelaajan sydänjuuria. Hahmojen menettämisen estäminen ei tuntunut tärkeältä, sillä en missään vaiheessa välittänyt heistä tarpeeksi. Tästä ei kuitenkaan voi syyttää kehittäjiä, sillä yhteen episodiin ei yksinkertaisesti pysty ahtamaan tarpeeksi tietoa kaikista henkilöistä.

The Detail ei ole kovin ainutlaatuinen kokemus, mutta on kuitenkin kokonaisuutena mielenkiintoinen. Ensimmäinen osa kestää vain muutaman tunnin, joten se ehdi käydä puuduttavaksi missään vaiheessa. Lähtökohtaisesti sarja vaikuttaa kuitenkin lupaavalta kokonaisuulta. Vaikka valinnat eivät tuntuneet vaikuttavan suuresti pelin etenemiseen, on niillä toivon mukaan painoarvoa myöhemmissä episodeissa. Peli kärsii hieman tarinankerronnallisista puutteista, eikä kaikkia pelaajan ratkaisuja ole välttämättä otettu huomioon. Odotettavissa on kuitenkin vähintään mielenkiintoinen rikosjännäri, jonka toivon jatkuvan vähintään samaan malliin. Kuusi euroa on hyvä kokeiluhinta pelille, eikä ensimmäisen osan ostaminen velvoita maksamaan loppuosista, jos tarina ei tempaakaan mukaansa.

HQ
Tämä on mainos:
The DetailThe DetailThe Detail
The DetailThe Detail
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Mukava ja mielenkiintoinen jännäri, ääni- ja kuvamaailmaltaan näyttävä
-
Hieman kankea ja välillä pakotetulta tuntuva dialogia, ei (vielä) nostanut tunteita pintaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä