Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Death and Return of Superman

The Death and Return of Superman

Kaksi jo aiemmin julkaistua elokuvaa samassa. Yksi uusi lisämateriaali. Siinäpä se.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sarjakuvahistorian yksi tunnetuimmista tempauksista ainakin Yhdysvalloissa on aikajakso, jossa Teräsmies kuolee, ja myöhemmin palaa takaisin. Tarina sovitettiin DC Comicsin animaatioksi The Death of Superman, ja hieman myöhemmin julkaistiin se jatko eli Reign of the Supermen. Jostain syystä nämä kaksi elokuvaa on nyt leikattu yhdeksi, ja julkaistu nimellä The Death and Return of Superman.

The Death and Return of Superman on oikeastaan Justice League -tarina, koska siinä painotetaan ymmärrettävistä syistä sitä, miten muut ihmiset kokevat Teräsmiehen kuoleman ja sitä seuranneet tapahtumat. Kuolemaan johtava taistelu avaruudesta putkahtaneen Doomsdayn kanssa on kieltämättä eeppinen ja mittava. Ongelmana on se, että Doomsdayn hahmo jää hyvin yksioikoiseksi ja hämäräksi. Olen melko varma, että murisevalle jätille on ajan saatossa kehitelty ihan oikea taustatarina. Tässä animaatiossa siihen ei kuitenkaan paneuduta. Toisaalta kestoa on jo nyt sen varttia vaille kolme tuntia, joten ehkä Doomsdayn taustatarinan pois jättäminen on siksi perusteltua.

Teräsmiehen poistuessa kuvasta keskeiseksi nousee joukko Teräsmiehiä, joista kukaan ei lopulta ole esikuvansa veroinen. Taustalla häärii tietenkin paha miljonääri Lex Luthor, ja Lois Lane pyörii siinä sivussa myös. The Death and Return of Superman on hyvin selvästi kaksi erillistä tarinaa, joten niiden julkaiseminen erillisinä elokuvina oli perusteltua.

Lisämateriaalit ovat kokoelma muita DC Comicsin animaatioiden hypetystä. Mukana on yksi ihan uusi 45-minuuttinen pätkä, jossa haastatellaan varsin kattavasti Teräsmiehen parissa työskennelleitä alan ammattilaisia. Siinä samalla käydään läpi Teräsmiehen syntyhistoriaa ja vaikutusta populaarikulttuuriin. Katsaus on sen verran hyvä, että kovimmille faneille voi varauksella suositella The Death and Return of Supermanin hankkimista ihan vain tämän yhden lisämateriaalin ansiosta.

Jos kuitenkin sattuu olemaan niin, ettei Teräsmies ole itselle se henki ja elämä, kannattaa nyt julkaistu The Death and Return of Superman ohittaa. Jos siis ne kaksi aiempaa julkaisua on jo katsottu. Mikäli tämä leffakaksikko on vielä näkemättä ja aihe kiinnostaa, silloin katsomista voi toki suositella.

Tämä on mainos:
HQ
The Death and Return of SupermanThe Death and Return of Superman
The Death and Return of SupermanThe Death and Return of Superman
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä