Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
The Cuphead Show

The Cuphead Show (Netflix), 1. kausi

Studio MDHR:n toimintapeli on nyt muuntunut animaatiosarjaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Netflixin The Cuphead Show tuntuu olleen työn alla jo aivan liian pitkään, mutta nyt odotus on ohi. Ensimmäinen kausi on katsottavissa, ja Cuphead ja Mugman ovat näin valloittaneet uudenlaisen median.

HQ

Sarja perustuu tietenkin Studio MDHR:n haastavaan tasoloikkapeliin, ja sijoittuu Inkwell Islelle päähenkilöinään jo mainitut veljekset Cuphead ja Mugman. Valittu animaatiotyyli muistuttaa edelleen 1930-luvun piirrettyjä, ja tämä osa-alue on sarjan ehdoton kohokohta. Esitystapa on sanalla sanoen ajaton, ja toivottavasti tyyli tekee vielä joskus ihan kunnolla paluun.

Tarina puolestaan eroaa klassisista piirretyistä siinä, että mukana on se iso edistyvä draama. The Cuphead Show koostuu toki useista lyhyistä tarinoista, jotka jatkuvat useassa eri jaksossa. Pääasiassa ensimmäisen kauden teemana on Cupheadin ja Mugmanin yhteenotto The Devilin kanssa, joka haluaa ottaa itselleen Cupheadin sielun. Sarjan kuluessa esitellään muitakin henkilöhahmoja, kuten The Devilin luotettu avustaja King Dice. Monet henkilöhahmot esitelläänkin nyt aivan toisella tavalla kuin videopelissä aikanaan. Niin ikään pelissä kohdatut pomovastukset saavat sarjan ansiosta hieman lihaa luidensa ympärille henkilöhahmoina.

The Cuphead Show
Tämä on mainos:

Ensimmäisen kauden aikana ei kuitenkaan nähdä kovinkaan suurta kattausta peleistä tuttuja henkilöhahmoja. Toisin sanoen kyseessä ei ole animaatiosarjaksi sovitettu versio videopelistä. Hyvin etenevän tarinan saattaminen Netflixin sarjaksi on selvästi vaatinut vapauksien ottamista. Sarjan puuhamiehet Chad ja Jared Moldenhauer ovat tehneet hyvää työtä luodessaan tarinan, jonka kulkua haluaa seurata katsomalla seuraavankin jakson.

Hyvää työtä tekevät myös ääninäyttelijät Tru Valentino (Cuphead) ja Frank Todaro (Mugman). Energiaa ja huumoria riittää, ja kaksikko toimii hyvin toisiaan täydentävästi. Ja aivan kuten ne muinaiset 1930-luvun piirretyt, The Cuphead Show ei arkaile pelästyttää nuorempia katsojia.

Ensimmäisessä kaudessa on 12 jaksoa, joista jokainen on kestoltaan 12-15 minuuttia. Toisin sanoen loppuun pääsee erittäin nopeasti. Mutta toisaalta se mukana oleva materiaali on hyvin tuotettua, hauskaa ja helposti katsottavaa. Koko sarjan katsoo mielellään yhdellä istumalla. Nähtäväksi jää, toimiiko sama resepti enää tulevaisuuden kausissa. Toistaiseksi kuitenkin kaikki on erittäin hyvin kohdallaan.

HQ
Tämä on mainos:
The Cuphead Show
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä