Suomi
Gamereactor
arviot
The Cub

The Cub on tasoloikaltaan joskus turhauttavan vaikea

Demagog Studio kertoo oman näkemyksensä ympäristön tuhoutumisesta sivusuunnassa rullaavassa tasoloikassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Ilmastonmuutos on iso juttu, ja sitä on käsitelty myös videopeleissä. Demagog Studio tekee juuri näin pelissään The Cub. Tapahtumapaikkana on maailmanlopun jälkeinen Maa. Rikkaat ovat lentäneet Marsiin pakoon maapallon ympäristökatastrofia, ja palaavat vuosia myöhemmin tutkimaan, voiko paluu olla mahdollinen golfin pelaamista unohtamatta. Tarinan keskiössä on nuori poika, joka selvisi katastrofista susien kasvattamana. Nyt poika välttelee marsilaisia ihmisiä, jotka haluavat vangita tämän elävänä. The Cub on siis kuin Planet of Lana, mutta nyt paetaan robottien sijasta ihmisiä.

The Cub on hyvin tarinavetoinen. Rikkaita osoitetaan sormella sen suhteen, miten heidän käytöksensä vaikuttaa muuhun sivilisaatioon ja koko planeettaan. Samaan aikaan peli näyttää, miten luonto on ottanut jälleen tilaa haltuunsa ihmisten jälkeen. Tarina ei ole monimutkainen, ja siinä sivussa pohditaan myös inhimillisiä teemoja sivuhenkilöhahmojen avulla. Juonen pahis on ihmiskunta itse, ja ympäristön uhat ovat lopulta vain toissijaisia.

Kenttäsuunnittelu on pelaamisen kohokohta. Taiteellinen tyyli toimii hyvin yhteen muun pelin kanssa, ja muistuttaa jälleen omalla tavallaan Planet of Lanasta. Maisemia on runsaasti, ja jokaisessa on oma teemansa, vaaransa ja pelimekaniikkansa. Pelattavuus on yksinkertainen ja toimiva, ja parhaimmillaankin täytyy kerralla hallita vain muutama taito. Yksinkertaisuus voi tietenkin kääntyä itseään vastaan.

Tämä on mainos:

The Cubin sivutehtävät eivät ole erityisen kiinnostavia. Ajatuksena on selvästi seurata tarinaa, eikä sivupoluille harhailuun ole syytä. Mukana on siitä huolimatta runsaasti kerättävää tavaraa, jotka on vieläpä usein asetettu suoraan pelaajan reitille. Näin löytämisen riemu puuttuu. Kerättävä roina ei myöskään tarjoa mitään mielenkiintoista.

Lisäksi The Cub tuntuu ajoittain vaativan täydellisyyttä tasoloikassa. Tilaa virheille ei juurikaan ole, ja kuolema korjaa nopeasti. Kun pelaaminen muuten on hyvin yksinkertaista, näin ankara vaikeustaso tulee yllätyksenä.

Kestoa on lopulta vain muutama tunti, eikä syytä uudelle kierrokselle juurikaan ole. The Cub on ihanteellinen muutaman illan peli, joka tarjoilee kiinnostavan tarinan ja kauniin grafiikan. Harmillisesti turhauttava tasoloikka ja turhat kerättävät tavarat laskevat peli-intoa, vaikka ainesta kyllä olisi.

The CubThe CubThe Cub
Tämä on mainos:
The CubThe CubThe Cub
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kiinnostava tarina, kaunis taiteellinen tyyli, mahtava soundtrack ja äänimaailman käyttö, mekaanisesti helppo pelata
-
Tasoloikka voi olla turhauttavan vaikeaa, kerättävät tavarat ovat turhia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Cub on ihan hyvä peliScore

The Cub on ihan hyvä peli

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

1990-luvun tasoloikista innoittuva The Cub yllättää positiivisesti visuaalisella ilmeellään ja omaperäisellä tarinankerronnallaan.Ladataan seuraavaa sisältöä