Suomi
Gamereactor
sarjojen arviot
The Boys

The Boys: kausi 4 - jaksot 1-3 ovat katsomisen arvoiset

Butcher, Hughie ja ne loput The Boysit ovat tehneet paluun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pidän suuresti sarjasta The Boys. Tiedostan kuitenkin sen, että sarja on kulkemassa vaarallista tietä. Ensimmäinen kausi saatiin viisi vuotta sitten, ja sen jälkeen tarina ei ole oikein edennyt mihinkään suuntaan. Tietenkin henkilöhahmot ovat kehittyneet, ja sama pätee sarjan maailmaan, mutta muuten ydin on edelleen paikoillaan. Tavalliset ihmiset pyrkivät ottamaan päiviltä kaikkivoipan supersankarin. Homelander on edelleen vapaalla, ja siten uhka supersankareille, joten Billy Butcher ja The Boys yrittävät saada menoa aisoihin. Niin ja Vought on edelleen se voimakkain ja korruptoitunein organisaatio maailmassa.

HQ

Menossa on siis neljäs kausi, ja vaikka pidän henkilöhahmoista ja sarjan esitystavasta puhumattakaan hyvistä näyttelijöistä, niin kaikki alkaa tuntua liian tutulta. Tähän saattavat vaikuttaa katsottavissa olevat spinoff-sarjat ja se, että sellainen huippuhetki on jäänyt pois toistaiseksi. Siis sellainen, joka sinkoaisi sarjan uudelle tasolle tarinan osalta. Neljäs kausi saattaa olla sellainen, mutta ainakaan ensimmäisissä jaksoissa ei sellaista tule ilmi.

En aio tehdä juonipaljastuksia, mutta edellisellä kaudella vastaamatta jääneet kysymykset ovat edelleen vastaamatta myös ensimmäisen kolmen jakson jälkeen. Painopiste on sen sijaan perinteisessä vakoilussa ja kummallisissa juonenkäänteissä, joita The Boysilta on totuttukin odottamaan. Puuhamies eli showrunner Eric Kripke on nyt maltillisempi kuin aiemmin, mutta silti kammottavia ja uskomattomia hetkiä riittää. Tällä kaudella ainakin vielä on aiempaa vähemmän räjähtäviä peniksiä, orgioita ja ihmisten muuttumista punaiseksi usvaksi. Tunnelma on siis ensimmäisen kolmen jakson osalta aiempaa maltillisempi, mutta loput viisi jaksoa voivat vielä muuttaa suunnan.

Tämä on mainos:
The Boys

Muuten odotetut korkeat tuotantoarvot ovat edelleen kohdillaan. Pukusuunnittelu ja lavasteet ovat loistavat, erikoistehosteet ovat toimivia, käsikirjoitus ja dialogi ovat mahtavat, ja näyttelijäsuoritukset ovat hyvät. Myös Valorie Curryn Firecracker ja Susan Heywardin Sister Sage varsinkin ovat hyviä uusia henkilöhahmoja.

The Boysin uudet jaksot ovat siis lisää sitä samaa, mutta silti kuitenkin hyvin rytmitettyjä ja viihdyttäviä. Jos loput viisi jaksoa uskaltavat edes vähän ottaa riskejä, on mahdollista saada hyvä neljäs kausi. Ainakin kolme ensimmäistä jaksoa ovat katsomisen arvoiset.

The Boys
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä