Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Belko Experiment

The Belko Experiment

Surmatöitä ja toimistohommia

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Belko Experiment seuraa, kuinka Kolumbiassa sijaitsevan Belko-yhtiön haarakonttori muuttuu täydelliseksi sotatantereeksi. Rakennus eristetään muusta maailmasta, ja toimistotiloihin nalkkiin jääneet valkokaulustyöntekijät pakotetaan osallistumaan julmaan peliin - ulospääsy heltiää omia työkavereita tappamalla.

HQ

Elokuvan idea on tuttu niin monista muista viihdetuotteista - esimerkkeinä toimivat sekä Battle Royale- ja Nälkäpeli-elokuvat että Danganronpa-videopelit - että olisin odottanut The Belko Experimentiltä vähän enemmän jonkinlaista omaperäisyyttä ja kykyä uudistaa kulunutta kaikki vastaan kaikki -kaavaa. Pettymys iskee kasvoihin jo elokuvan alussa, kun leffan kliseelaarista kaavitut hahmot esitellään toimiston pervoa, kuumista, anarkistista pilviveikkoa ja sotilaskoulutuksen saanutta toimitusjohtajaa myöten. Dialogikaan ei ole oikein mistään kotoisin, koska käsikirjoittajat tuntuvat kisailleen keskenään siitä, kuinka monta f-sanaa kukin saakaan ahdettua yhtä replaa kohti.

Onkin harmi, ettei huumorin kukkaa ole päästetty kunnolla versomaan varsinaisen elokuvan puolelle - ekstrojen puolella on tavanomaisten tekijähaastattelujen ja trailereiden ohella Lee Hardcastlen hauskoja vaha-animaatioita, jotka esittelevät kierosti vinkkejä selviytymistaisteluun. Ainoana leffan puolella olevana väriläiskänä toimii Sean Gunnin esittämä pössyttelijä, jonka roolin Gunn vetää niin överiksi, ettei hahmo oikeastaan naurata ollenkaan.

Vaikka juoni ja hahmot ovatkin tusinatavaraa, varsinainen toiminta ja jännitys eivät verisyydessään petä. Tapahtumat on onttoudestaan huolimatta rytmitetty taidokkaasti, ja erityisesti talon pimeissä kellaritiloissa hiippailu on jännittävää. Elokuvan puolivälin tienoilla odottava massateloituskohtaus on puolestaan harvinaisen tylyä ja hiljaiseksi vetävää katsottavaa. Blu-rayn kuvanlaatu on tavanomaisen erinomaisella tasollaan.

The Belko Experiment on viihdyttävä mutta turhan mielikuvitukseton näkemys kirjaimellisesti tappavasta avokonttorikulttuurista.

Tämä on mainos:
The Belko ExperimentThe Belko ExperimentThe Belko ExperimentThe Belko Experiment
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä