Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Beekeeper

The Beekeeper on perusvarmaa Jason Stathamin toimintaa

Jason Statham on kostoretkellä toiminnallisessa elokuvassa, joka ei häpeä painottaa mehiläistenhoitoa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kun aloittaa katsomaan Jason Stathamin elokuvaa, tietää yleensä jo valmiiksi, mitä on tulossa. Luvassa on toimintaa, yrmyilyä ja väkivaltaa. Moinen ei tietenkään muuta muuksi sitä, että elokuvat ovat viihdyttävää katseltavaa.

Ohjaaja David Ayerin komennossa Statham esittää pääroolia hyvinkin tutuilla elkeillä tutun tuntuisessa elokuvassa. The Beekeeper tuo mieleen elokuvat The Mechanic, Fast & Furious, Parker, Transporter, The Meg ja The Expendables. Kun toiminta alkaa, ei se hevillä lopu.

The Beekeeperin keskiössä on eläköitynyt eliittitason salamurhaaja, joka vedetään takaisin toimintaan, kun vanhemmalta naiselta huijataan koko hänen omaisuutensa, ja tämä ajautuu huijauksen vuoksi itsemurhaan. Stathamin esittämä henkilöhahmo on entinen Beekeeper eli agentti, jonka entinen työnantaja on salainen organisaatio Hive. Pulju pitää maailman järjestyksessä eliminoiden pahiksia, joihin laki ei ulotu. Stathamin edessä on perinteinen kostokeikka siinä sivussa salaliitto paljastaen.

Tämä on mainos:

The Beekerin tarina siis menettelee. Sama pätee dialogiin, joka hoitaa työnsä kohoamatta mihinkään korkeuksiin. Elokuva loistaa juuri sillä tärkeimmällä osa-alueella. Toisin sanoen toiminta, koreografia ja kuvaus ovat huippuluokkaa. Mieleen tulee ajoittain John Wick, joskin nyt painopiste on enemmän lähietäisyyden rysyssä tuliaseiden sijaan. Statham hoitaa työnsä juuri niin hyvin kuin toivoa sopii.

The Beekeeperiä tehdessä jonkun olisi pitänyt suitsia ohjaaja David Ayeria ja käsikirjoittaja Kurt Wimmeria. Stathamin henkilöhahmo on kaiken muun ohella oikeasti mehiläistenhoitaja, ja tämä huomioidaan dialogissa lukuisilla viittauksilla mehiläistenhoitoon. Rajansa kaikella hei. Kummallista on sekin, että tavattaessa muita Beekeeper-agentteja eivät he ole lainkaan yhtä paljon mehiläisille omistautuneita kuin Stathamin henkilöhahmo.

The Beekeeper on kummallisuuksistaan huolimatta hyvin tehty ja viihdyttävä elokuva. Se on juuri sitä, mitä Jason Stathamilta on totuttu odottamaan. Kestoa on vajaa kaksi tuntia, eikä jatkoa ainakaan tunnuta petaavan. Näin ollen kyseessä on ihanteellinen tapa viettää viihtyisä ilta.

The Beekeeper
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä