Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Tetris Ultimate

Tetris Ultimate

Tetris Ultimate tarjoaa miljoonia putoavia palikoita ja kipeitä peukaloita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kaikki varmaan tietävät Tetriksen? Kyseessä on venäläinen peliklassikko, jossa pudotellaan erimuotoisia palikoita, tetriminoja, ja yritetään muodostaa niistä yhtenäisiä vaakasuoria rivejä. Mitä enemmän rivejä onnistuu muodostamaan yhdellä palikalla, sitä enemmän tilille napsahtaa pisteitä. Nyt pelistä on julkaistu "uusi" versio, joka lupaa nimensä perusteella kaikkien aikojen parhaimman palikkapelikokemuksen. Tetris Ultimate ei kuitenkaan muuta radikaalisti alkuperäistä kaavaa, sen sijaan se tarjoaa lisää vaihtelua tuttujen kuvioiden ympärille.

Pelimuotoja on alussa muutama ja lisää haasteita saa avattua pelaamalla. Maratonissa aloitetaan hitaimmasta mahdollisesta vauhdista, ja kymmenen rivin jälkeen siirrytään aina astetta vaikeammalle tasolle. Viimeisellä 15. tasolla vaaditaan täydellistä keskittymistä ja todella nopeita refleksejä, sillä palikoita sataa taivaasta hirvittävällä vauhdilla. Sprint keskittyy nopeuteen ja siinä on tarkoituksena hävittää mahdollisimman nopeasti 40 riviä palikoita. Ultra-moodissa puolestaan pisteiden keräämiseen on aikaa ainoastaan kolme minuuttia. Sprint ja Ultra ovat mukavia pyrähdyksiä silloin, kun peliin ei ehdi syventymään pitkäksi aikaa.

Tetris UltimateTetris UltimateTetris UltimateTetris Ultimate

Tetris Ultimate tarjoaa myös kaksi kilpailullista pelimuotoa, joita voi tahkota tekoälyä tai toista pelaajaa vastaan. Battlessa mitellään maksimissaan neljän pelaajan välillä, kun taas Battle Ultimate heittää mukaan erikoisvoimilla varustettuja palikoita. Niitä tuhoamalla saa itselleen erilaisia etuja ja apuvälineitä muiden kiusaamiseen. Itse pidin eniten perinteisestä kahden pelaajan välisestä taistelusta, mutta useamman pelaajan matsien arvaamattomuus varmasti iskee monille pelaajille. Nettipuoli ei kuitenkaan toiminut ongelmitta ja otteluiden aloituksessa oli ajoittain vaikeuksia. Välillä linjoilla joutui roikkumaan todella kauan, ennen kuin pääsi pelaamaan. Tosin peli julkaistiin vasta hiljattain, joten ehkä kyseessä on vain julkaisuhetken ongelma.

Tämä on mainos:

Taitojaan voi testata suorien matsien lisäksi myös toisten tekemiä haamupelejä vastaan. Tämä oli hauskaa, eikä sitä varten tarvinnut lähteä etsimään varsinaista peliseuraa. Luonnollisesti pelistä löytyvät erilaiset pistetaulukot, jotta omia tuloksiaan voi vertailla muiden saavutuksiin. Yhteisöominaisuuksiakin on jopa mukana. Pelaajat voivat kerääntyä toivomansa pelitilan ympärille, joten vastustaja pitäisi löytää helpommin. Tästä ei tuntunut vielä olevan mitään hyötyä, mutta ehkä ominaisuus osoittaa arvonsa pelaajamäärän kasvettua.

Erilaiset haastetilat tuovat vaihtelua perinteiseen kaavaan, ja ne aukeavat keräämällä mitaleja. Niiden kartuttaminen on helppoa ja mukavaa, sillä niitä ropisee pelaamisesta ja erilaisten asioiden kokeilemisesta. Haasteiden hankkiminen on vaivan arvoista, sillä ne muuttavat mukavasti pelin ideaa. Esimerkiksi Invisiblessä palikat muuttuvat näkymättömiksi aina kun ne lukittuvat paikoilleen. Rotation Lock ei anna kääntää tetriminoja mihinkään suuntaan. Escalationissa täytyy selvittää yhä enemmän ja enemmän rivejä tasojen noustessa, ja Master-pelitilassa palikat tipahtavat alas välittömästi. Haasteiden huhutaan olevan pelkästään 3DS:n yksinoikeus, mutta se jää vielä nähtäväksi.

Toteutus ei yllättäen ole mitenkään erityinen. Värillisillä palikoilla ei ihmeitä loihdita, mutta Mii U:n kasvojen näkeminen pelatessa oli hauska yksityiskohta. Sen sijaan musiikki ei iskenyt oikein mitenkään, vaikka vanhasta teemasta on nyt tehty täysin uusia sovituksia. Äänet hiljentää mielellään kokonaan.

Onko tämä sitten tosiaan Tetriksen "ultimaattisin" versio? Peruspeli on edelleen iätön klassikko, joten edellytykset ovat ainakin kunnossa. Mukaan on toki heitetty lisätauhkaa, mutta ne eivät kuitenkaan syrjäytä pääsisältöä eli peruspeliä. Toisaalta kyllästyminen ei pääse iskemään niin helposti, kun vaihtaa välillä vähän erilaisiin versioihin palikoiden pudottelusta. Joten kyllä tätä kokoelmaa voi suositella ainakin palikkapelin faneille. Heille tiedossa on miljoonia putoavia tetriminoja ja kipeitä peukaloita.

Tämä on mainos:
HQ
Tetris UltimateTetris UltimateTetris Ultimate
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Edelleen ajaton klassikko, mukavasti erilaisia pelitiloja, toisten haamutiloja vastaan kilpaileminen on hauskaa
-
Nettiominaisuudet eivät vakuuttaneet, musiikki teki mieli hiljentää nopeasti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Nainen haluaa avioitua Tetriksen kanssa

Nainen haluaa avioitua Tetriksen kanssa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Maailmalla kuullaan aina välillä uutisia siitä, kuinka ihminen on avioitunut videopelin kanssa. Esimerkiksi Japanissa mies nai Nintendo DS:n, jossa oli mukana Konamin...

5
Ohjelmoija loi pelattavan Tetris-paidan

Ohjelmoija loi pelattavan Tetris-paidan

UUTINEN. Kirjoittaja Mika Sorvari

Ohjelmoija/kehittäjä Marc Kerger on esitellyt Youtubessa itse luomaansa pelattavaa Tetris-paitaa, joka tietysti juhlistaa peliklassikon 30-vuotispäivää.Ladataan seuraavaa sisältöä