Suomi
Gamereactor
laitearviot

Testissä hieman halvempia Razer Chroma -lisälaitteita

Kokeilussa ne Razerin halvimmat lisälaitteet: Abyssus Essential -hiiri, Goliathus Chroma -hiirimatto ja Cynosa Chroma -näppäimistö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Gamereactor päätti ottaa arvioonsa Razerin halvempia tuotteita. Tarkoittaako hinnanalennus myös laadun laskua? Goliathus Chroma on valollinen hiirimatto, ja hintaa on nelisenkymmentä euroa. Hiirimatto on kumia, jossa on lisäksi kankainen päällys. Tämä antaa hyvän tasapainon sekä tarkkuudelle että nopeudelle. Itse olen aina suosinut kangaspintaa "nopeiden" kovien pintojen sijaan. Onko siis mukana eroa? Goliathuksen avulla hiiren käyttäminen on havaittavasti tarkempaa, joten parannus on selkeä.

HQ

RGB-valot kulkevat hiirimaton ympäri, ja ainoastaan USB-laatikko katkaisee tämän "putken", ja laatikossa on pieni paikka hiiren piuhalle. En ole ennen moista ominaisuutta käyttänyt, mutta se toimii poikkeuksellisen hyvin.

Razer Abyssus Essential

Abyssus Essential on uusin versio Abyssus-hiirestä, ja hintaa on noin 37 euroa. RGB-valaistus tulee hiiren alta, joka antaa illuusion hiiren leijumisesta ilmassa. Sensori on optinen ja DPI on 7200. Johto on muovisella päällä toisin kuin punotulla, mikä on Razerin tuotteissa se tavallisempi ratkaisu.

Hiiri on yllättävän hyvä myös kilpailullisissa FPS-peleissä käytettäväksi. Hiiren napit ovat hyvät, mutta rullasta puuttuu odotettu laadun tuntu verrattuna Deathadder Eliteen. Hiiri on suunniteltu niin vasen- kuin oikeakätisillekin, eikä ylimääräisiä nappeja siksi ole lainkaan. Tämä on suurin puutos, jos hiirellä aikoo paljon pelata.

Tämä on mainos:
Razer Abyssus Essential

Cynona Chromalla on hintaa hieman alle 90 euroa, ja kyseessä on Razerin uusin "aloitusnäppäimistö". Se näyttää paljolti Blackwidow Ultimaten ja Ornatan yhdistelmältä. RGB-valaistus on niin kuin pitääkin, ja näppäimistö tukee Razer Chroman valaistusjärjestelmää. Tässä hintaluokassa moinen on harvinaista.

Näppäimet ovat Razerin mukaan "soft cushioned gaming keys", mutta minulle kyse on membraaninäppäimistä. Kyseessä on membrane 2.0, eikä näppäimen palautuminen alkuasentoonsa ole samaa luokkaa kuin mekaanisessa näppäimistössä. Siitä huolimatta paremmin tämä näppis toimii kuin membraaninäppikset yleensä. Se ei ole samalla tasolla Razerin mekaanisten näppäimistöjen kanssa, mutta toisaalta hintaakin on paljon vähemmän.

Käyttöohjelmistona on Razerin Synapse 3, joka toimii hyvin, ellei jopa paremmin, kuin kilpailijoiden ohjelmistot.

Tämä on mainos:

On hienoa, että saatavilla on toimivia tuotteita halpaan hintaan. Parantamisen varaa on, mutta tällaisella hinnalla ei ole kauheasti varaa valittaa.

Razer Abyssus Essential
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä