Suomi
Gamereactor
arviot
Ten Dates

Ten Dates laittaa pelaajan pikadeittailemaan

Wales Interactiven ihmisten näyttelemässä pelissä ollaan rakkautta etsimässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Joka vuosi Wales Interactive lanseeraa uuden ihmisten näyttelemän pelin eli niin sanotun full-motion video -pelin (FMV). Nyt on aika arvioida jatko-osa pelille Five Dates, ja nimenä on Ten Dates. Ajatuksena on pikadeittailla, ja pelaaja on joko Misha tai Ryan. Tavoitteena on tavata erilaisia yksilöitä ja persoonallisuuksia, ja keskustellen selvittää, olisiko tässä ainesta. Luvassa on siis hermostunutta epämukavuutta, kömpelöä flirttailua ja muutenkin aidosti vaivaannuttavia hetkiä.

Suurin osa ajasta kuluu sen katselemiseen, kun kaksi henkilöhahmoa ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Pelaaja kokee olevansa edes vähän mukana toiminnassa silloin, kun käsketään tekemään dialogivalintoja sen mukaan, millainen henkilöhahmo on kyseessä. Pelaaja voi olla rehellinen ja aidosti olla tutustumassa toiseen, tai sitten voi olla itseään täynnä oleva narsisti valiten mahdollisimman julmia vastauksia.

Ten Dates jatkaa toki pikadeittailua pidemmälle. Aluksi on tavattava viisi yksilöä, ja sitten rajataan vaihtoehdot kahteen toisia treffejä varten. Kolmansia treffejä varten valitaan sitten toivottavasti se yksi. Vain näin voi voittaa, sillä muuten katsellaan Game Over -ruutua pelissä tehtyjen tilastojen kera. Lopullinen läpäisy tapahtuu, kun suhde jonkun kanssa tehdään viralliseksi. Kokemukseni mukaan tällainen lopputulos on varsin epätodennäköinen, mutta vika voi olla myös minussa itsessäni.

Tämä on mainos:
Ten Dates

Tässä vaiheessa Ten Dates alkaa paljastaa ongelmiaan. Jotkut vastausvaihtoehdot ohjaavat pelaajan epätyydyttävään lopputulokseen. Esimerkiksi saatoin päätyä lopputulokseen "haaste", jonka oletin tarkoittavan kilpailua, mutta kysymys olikin kyseisen tilanteen oikeutuksen kyseenalaistamisesta. Näin tilanteesta muodostui vihamielinen, vaikka en sellaista tarkoittanut. Näin ollen tilanteet tuntuvat suuntaavan tiettyyn lopputulokseen jo kauan ennen kuin pelaaja on edes saanut tehdä valintaa. Tämä vie pohjaa valintojen painoarvolta. Toinen ääripää on kysyä niin selviä ja helppoja asioita, ettei pelaajaa pitäisi edes laittaa sellaisia valitsemaan.

Sekin on sanottava, että joskus leikkaus eri tilanteiden välillä on liian nopea ja yllättävä. Keskustelukumppani saattaa esimerkiksi kesken keskustelun nousta ylös ja lähteä vastaamaan puhelimeen. Moinen rikkoo välittömästi eläytymisen.

Huonoista puolistaan huolimatta Ten Dates on hyvää viihdettä. Peliin sisään pääseminen on erittäin helppoa, ja pelaaminen onnistuu suurin piirtein yhdellä kädellä. Kyseessä on täydellinen yhdistelmä voida rentoutua, mutta samalla kokea videopelaamisen jännittävyys.

Tämä on mainos:

Näin ollen pelissä on puolensa ja puolensa. Kunhan siis asettaa odotuksensa oikein, voi varautua viihtymään. Jos taas ei pidä Wales Interactiven tyylistä, ei Ten Dates mielipidettä muuksi muuta.

Ten DatesTen Dates
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Helppo ymmärtää ja pelata, monipuoliset henkilöhahmot
-
Dialogivaihtoehdot menevät ajoittain metsään, ajoittain huono leikkaus tilanteiden välillä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä