Suomi
Gamereactor
ennakot
Tekken 8

Tekken 8 on kiihkeä ja näyttävä jatko-osa

Bandai Namco esitteli tulevaa peliään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kun pelisarjan lumo alkaa himmetä, on vaikeaa saada sitä jälleen kukoistukseen. Usein pelinkehittäjät tekevät suuria muutoksia tavoittaakseen uusia pelaajia, mutta varsin usein moinen menee pieleen, ja vanhat fanit menetetään.

Näin saattoi käydä vuoden 2011 pelille Tekken Tag Tournament 2. Neljä vuotta myöhemmin Bandai Namco ja Katsuhiro Harada saivat kunnon pelin aikaan, kun Tekken 7 julkaistiin. Seurauksena oli koko sarjan eniten myyty peli.

Tekken 8 julkistettiin syyskuussa 2022. Nyt sitten Gamereactor vieraili Bandai Namcon luona kokeilemassa Tekken 8 -pelin varhaista versiota, ja haastatteli Katsuhiro Haradaa. Tätä ennen tuottaja Michael Murray tähdensi, että Tekken 8 on aggressiivinen peli. Tätä tavoitellaan monella tavalla, mutta ehkä selkeimmin "Heatilla". Lisää elinvoimaa omaan palkkiin saa ainoastaan torjumalla täydellisesti tai tekemällä omilla iskuilla reilusti vahinkoa.

Tämä on mainos:

Heat on noin kymmenen sekunnin verran mahtavuutta, jossa on tilaisuus olla oikein kunnolla aggressiivinen tuottaen oikein messevästi vahinkoa. Ajanlasku pysähtyy, mikäli saa vastustajansa mattoon. Näin ollen oikein tehtynä kymmenestä sekunnista saa paljon irti. Heat laitetaan päälle kahdellakin tavalla. Heat Engager singahtaa vastustajan iholle, ja kun Heat on päällä, saa ajoituksen osalta etuja ja uusia mahdollisuuksia.

Tekken 8Tekken 8Tekken 8

Tekkenin kohderyhmää pyritään laajentamaan muun muassa värikoodilla siitä, kuka on kuka ja missäkin asennossa. Uudenlainen ohjaus on sellainen, jota veteraanit varmasti vierastavat. Special Style käynnistää automaattisen liikesarjan painelemalla nappia moneen kertaan. Aloittelijoiden järjestelmä on silti kuulemma niin hienostunut, että se sopii myös ammattilaisille. Aika näyttää, mutta ainakin toistaiseksi aloittelijoiden järjestelmä toimi hyvin.

Pääsin pelaamaan useamman tunnin ajan, ja kokeiltavana oli kaikkiaan kymmenen erilaista hahmoa. Kiihkeys on selvästi läsnä alusta alkaen. On mentävä vastustajan lähelle, ja edistyneiden tekniikoiden tekeminen tuntuu olevan vaikeampaa kuin Tekken 7:ssä. Kyse voi olla siitäkin, etten ole vielä tottunut Tekken 8 -pelin tyyliin.

Tämä on mainos:

Vaihtelua on tarjolla runsaasti. Valittavien tappelijoiden joukossa olivat Paul, King, Jun Kazama ja ruotsalainen Lars Alexandersson. Bob on suosikkini, mutta häntä ei taida olla mukana. Aloitin Larsilla, mutta lopulta Paul ja King sopivat tyyliini parhaiten. Paul tuntuu voimakkaammalta kuin ennen, ja samaan aikaan liikkuvammalta. Moinen lienee pakollista tappeluiden kiihkeyden vuoksi. Nina Williams on edelleen vaikeasti pelattava, enkä päässyt oikein puusta pitkään. Jatkan siis harjoituksia pelin julkaisun jälkeen. Rage Arts -hyökkäyksissä kestää liian kauan, vaikka toiminta on samanlainen kuin Tekken 7:ssä. Pitkät automaattiset liikeyhdistelmät alkavat olla haitta ja toivoisin, että niitä olisi mahdollisuus vähentää. Graafisia tykityksiä ne toki ovat.

Tekken 8Tekken 8Tekken 8Tekken 8

Grafiikka on tekijöidensä ylpeydenaihe. Käytössä on nyt Unreal Engine 5 sen edellisen Unreal Engine 4:n sijasta. Tekken 8 näyttää upealta. Tappelijat ovat yksityiskohtaisia ja taustat mittavia, joten graafisesti luvassa on pelisarjan isoin edistysaskel.

Viiden tunnin pelaamisen jälkeen yllätyksenä tuli se, miten valmiilta kokonaisuus tuntuu jo nyt. En usko mittavia lykkäyksiä olevan tulossa, mutta paljon hienosäätöä toki tarvitaan, että eri tappelijat ovat hyvin tasapainossa. Lisäksi pelaaminen ei onnistu kiihkeyttä huomaamatta. Kun vastustajan saa ahdistettua niin sanotusti köysiin, ei saisi luoda mielikuvaa avuttomuudesta. Tämän kuitenkin näyttää aika.

Toistaiseksi on selvää, että Tekken 8 näyttää olevan muotoutumassa hyväksi peliksi. Kyseessä on selvästi se uuden sukupolven Tekken. Peli on kaunis, ja pelaaminen tuntuu hyvältä. Mikäli Bandai Namcolla on tarjolla ne perinteiset tarinatilat ja lisämateriaalit lukuisine erilaisine tappelijoineen, on luvassa jotain mahtavaa.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä