Suomi
Gamereactor
ennakot
Tekken 7

Tekken 7

Testissä melkein lopullinen versio PS4:llä, ja katsauksessa Story Mode.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suurimmalle osalle ihmisistä Tekkenin idea on mitata omia kykyjä toista ihmistä vastaan virtuaalisella areenalla. Toiset ovat tämän ohella kiinnostuneita hahmoista itsestään ja heidän tarinoistaan. Tekken-sarjan tarinankerronta on nyt määrä viedä aivan uudelle tasolle. Gamereactor vietti taannoin tunnin pelaten Tekken 7:n tarinaa, jonka on määrä päättää Mishima-klaanin saaga.

Ensimmäisessä kappaleessa Heihachi pieksää nuoren Kazuyan, ja kahdeksas kappale esittelee Akuman. Tämä myöhempi kappale paljastaa Akuman luvanneen Kazumille tappavansa sekä Heihachin että Kazuyan. Street Fighter -hahmo istuu yllättävän hyvin kokonaisuuteen.

Pelin aluksi Mishima Zaibatsu on tulisilla hiilillä Jinin katoamisen vuoksi. Heihachi käyttää tilannetta hyödykseen ottaakseen yhtiön hallintaansa. Jinin tarkoitusperät eivät selvinneet ensimmäisen kahdeksan kappaleen aikana, mutta hänetkin nähdään Larsin löydettyä Jinin Lähi-idästä. Kazuya tuntuu olevan tyytyväinen saadessaan murista G Corpin pöydän takana.

Tarinan kertomiseen on ladattu paljon paukkuja. Ehkä kaksi kolmasosaa ajasta kuluu välivideoiden katselemiseen, joilla pohjustetaan tulossa olevia taisteluja. Tapahtumat ovat teemaan sopivan hölmöjä toimien pääasiassa suorastaan loistavasti.

Tämä on mainos:

Tarinaa kertoo alakuloinen toimittaja, joka henkilökohtaisen kostonhalun ajamana tutkii Mishima-klaanin alkuperää ja yhteyksiä. Lähestymiskulma on kieltämättä mielenkiintoinen. Aika kuitenkin näyttää, miten hyvin se sopii yhteen muuten varsin fantastisten ruuduntapahtumien kanssa. Tekken on aina tunnettu korkeatasoisista välivideoistaan, eikä Tekken 7 ole poikkeus tähän sääntöön.

Tarinatila on selvästi suunnattu niille pelaajille, joita kiinnostavat henkilöiden väliset suhteet ja tilanteiden taustat. Muille meno on riittävän viihdyttävää kirvoittaakseen naurahduksen tai pari kappaleen aikana. Kohdattaessa uusi taistelija aukeaa samalla tähän hahmoon liittyvä kappale tarinaa. Toisin sanoen kerrottavaa kyllä riittää.

Kaiken muun ohella Gamereactor pääsi testaamaan melkein valmiita valikoita PS4:llä. Pelin yksilöimismahdollisuudet ovat hengästyttävän monipuoliset. Jokaisesta hahmosta voi tallentaa peräti 10 erilaista versiota pukien heitä mitä kummallisimpiin asuihin. Rytkyjen hankinta vaatii tietenkin rahaa, ja pelatessa sitä ansaitaan. Tavarat täytyy silti ensin avata käyttöön ennen niistä maksamista. Yksilöintimahdollisuuksilla pääsee hyvin erottamaan oman hahmonsa muista verkossa vastaan tulevista pelaajista. Tähän päälle voi muuttaa myös käyttöliittymän mieleisekseen. Hauska lisä on jukebox, jolla Tekken 7:n soivan ääniraidan voi korvata jollakin sarjan aikaisemman pelin sävelillä. Nyt voi siis esimerkiksi laittaa Tekken 3:n ääniraidan taustalle humppaamaan.

Tekken 7 on määrä julkaista kesäkuun alussa, ja peliä on selvästi hiottu pitkään ja hartaasti. Pelattavaa pitäisi siis olla tarpeeksi sekä verkkomätkeen että tarinoiden ystäville.

Tämä on mainos:
Tekken 7Tekken 7Tekken 7Tekken 7
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä