Suomi
Gamereactor
ennakot
Tekken 7

Tekken 7

Testissä viimeisin versio Bandai Namcon taistelupelistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Bandai Namco järjesti taannoin Lontoossa tilaisuuden, jossa oli esillä heidän tulevia pelejään. Testiin pääsi Tekken 7, joka on määrä julkaista kesäkuussa niin PC: lle, PS4: lle kuin Xbox Onellekin.

Uusista hahmoista pääsi ensimmäisenä käsiksi Master Raveniin, jota ohjataan hyvin samalla tavalla kuin Raven-nimistä toista Tekken-taistelijaa. Master Raven on hyvin liikkuvaa sorttia, ja nopeilla tekniikoilla saa aikaan paljon vahinkoa. Jos siis hahmoa osaa käyttää oikein. Lyhyt testihetki ei antanut mahdollisuutta liikevalikoiman syvälliseen opiskeluun. Master Ravenin miekka oli erityisen käyttökelpoinen vempele.

Testatuista hahmoista Shadeen oli ehdottomasti se vähiten innostava. Hänen taistelutyylinsä ei näyttänyt erityisen kiinnostavalta, vaikka tehokas käyttää se silti on tuloksiensa puolesta. Kuullut dialogipätkät antavat osviittaa varsin rauhallisesta ja pasifistisesta hahmosta, mikä tuntuu oivalta vastapainolta Tekkenin muuten niin mahtailevassa kaartissa. Hauskana yksityiskohtana huomasi sen, että Shadeenin päähine putoaa maahan hänen otettuaan tarpeeksi osumaa lättyynsä. Tämä päähine myös pysyy maassa koko jäljellä olevan ottelun ajan.

Kokeilussa oli myös suurikokoinen Gigas, jonka tyyli olikin aivan erilainen muihin verrattuna. Gigas nojaa ennen kaikkea voimaan, minkä voi päätellä jo fyysisestä koostakin. Hyökkäykset ovat selvästi hitaampia ja siten helpommin väistettäviä. Oikein käytettynä niillä kuitenkin todellakin rokataan. Gigas on myös loistava painostamiseen, joten seinän viereen jäänyt poloinen vastustaja on Gigasille helppoa kauraa maahan läiskittäväksi.

Tämä on mainos:

Viimeinen testattu uusi hahmo oli odotettu ja mainostettu Akuma. Hienoa on se, kuinka Akuma tuo hieman Street Fighterin tunnelmaa Tekkeniin. Liikevalikoima paljastaa selvästi hahmon juuret Capcomin pelisarjassa, mutta Akuma on sulautunut onnistuneesti muiden Tekken-tappelijoiden joukkoon ulkonäkönsä puolesta. Taistelutyyli on sanalla sanoen voimakas, ja monet klassiset liikkeet hadokenia myöten ovat käytettävissä.

Hieman hämmentävästi latausajat olivat testihetken aikana varsin pitkät, eikä tämä siis ole lainkaan parantunut sitten viimeksi tehdyn testauksen. Jokaista latausruutua tuijoteltiin noin 30 sekunnin ajan, jonka aikana taukokuvan ruudunpäivitys selvästi notkahteli ja värisi. Mistään suuresta ongelmasta ei ole kyse, mutta silti sen huomaa pelatessaan. Tavallisesti tällaiset pikkujutut onneksi korjataan julkaisuun mennessä.

Tekken 7Tekken 7

Pelillisinä uudistuksina mukaan on tuotu toiminnot rage art ja rage drive. Ensin mainittu on erityisen käyttökelpoinen silloin, kun häviö on uhkaamassa. Oman tappelijan hohkaessa punaisena energiamittarin vähyyden vuoksi, on tullut aika aktivoida rage art. Tämä käynnistää erittäin pahaa jälkeä vastustajaan tekevän liikkeen. Valinnassa on riskinsä, sillä liike on varsin helppo torjua tai väistää. Oikealla ajoituksella onnistuessaan rage art saattaa kääntää koko ottelun kulun päälaelleen.

Tämä on mainos:

Rage drive on rage artin vaihtoehto, sillä se päästää valloilleen pitkän sarjan pienempiä hyökkäyksiä yhden suuren ja hitaan sijasta. Oman tappelijan voi muuttaa raivosta siniseksi, jolloin hyökkäykset tekevät enemmän vahinkoa. Näin ollen Tekken 7 tarjoaa peräti kaksi erilaista tapaa kääntää ottelun kulku, mikäli on kovaa tahtia ottamassa lättyynsä.

Toistaiseksi vaikuttavinta jälkeä Tekken 7 tarjoilee ulkoasunsa puolesta. Grafiikan hiomiseen on varmasti mennyt paljon aikaa ja vaivaa, koska hahmojen ohella myös ympäristöt näyttävät hyvin yksityiskohtaisilta ja eläviltä. Tekkenin areenat ovat aina olleet komeaa katsottavaa, ja seitsemäs osa epäilemättä luo tähän aivan uuden standardin pelisarjalle.

Jo aiemmin mainittujen lataustaukojen ohella joidenkin hahmojen asut eivät aina käyttäytyneet päällä heiluessaan niin kuin olisi odottanut. Esimerkiksi Shadeenin päähine katosi ajoittain niin hartioiden kuin lumikasankin sisälle.

Kokonaisuutena Tekken 7 näyttää muototuvan hyväksi peliksi, ja samaa mieltä tuntui olevan myös Bandai Namco: peliä on nyt jo esitelty moneen kertaan ja varsin kattavasti. Kesäkuussa nähdään, miten kokonaisuus lopulta toimii.

Tekken 7Tekken 7
Tekken 7
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä