Suomi
Gamereactor
arviot
Tekken 6

Tekken 6

Kaikki menee nappiin. Kazuya on juuri oikeassa asemassa iskeäkseen tappavaakin tehokkaamman kahden sekunnin iskusarjan. Kollegani Jesper, joka on turvautunut puoliksi itsestään pelaavaan Hwoarangiin, ei edes ehdi tajuta mitä tapahtui. Ottelu on päättynyt ja Kazuya kääntyy tuijottamaan kameraa massiiviset rintalihakset pullistellen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Skeptikot uskovat, että joka toinen Tekken-peli epäonnistuu, ja ottaen huomioon miten erinomainen Tekken 5 oli, moiset ennakkoluuloiset itkupillit ovat mätkintäsarjan kuopuksen kohtalosta vuorenvarmoja. Kas kummaa, epäilevät tuomaat ovat tyystin väärässä: Tekken 6 on erinomainen peli.

Aina lujaa iskenyt arcadetaistelu on tässä osassa hurjimmillaan ja esittelee muutaman tervetulleen muutoksen. Tekken 6 on nopeatempoisempi ja vauhdikkaampi kuin yksikään aikaisempi veljensä, mutta se ei tunnu liian lennokkaalta eikä pätkääkään sekavalta. Päinvastoin, pelin kasvanut tempo tuo otteluihin tiettyä reippautta ja kiihkeyttä, jota aiemmissa osissa ei ole ollut.

Pelin tempoa suurempi muutos on kuuden uuden taistelijan esitteleminen. Kivenkovan nahan ja tiukat farkut omaava Bob jakaa miltei epäreilun nopeita karateiskuja ja pyörii vikkeline potkuineen pitkin kenttää kuin väkkärä, ja on selkeästi uusista naamoista se mielenkiintoisin. Toinen tulokas, Leo, tuntuu puolestaan tylsän tyypilliseltä ja stereotyyppiseltä mätkijältä, jonka taistelutyylissä ei ole mitään omaperäistä tai tyylikästä. Pelin uusiin tappelijoihin kuuluu myös ruotsalainen Lars Alexandersson, jolla on kuohkean kuontalon lisäksi paksu taisteluhaarniska. Miguel Caballero Rojo on espanjalainen tulisielu, joka kouluttamattomana ottelijanakin on pelottavan pätevä potkija. Viides uutuushahmo on hämähäkkimäisesti liikehtivä Zafina, joka hallitsee ikivanhojen salamurhaajien salat. Kuudes uusi kasvo kuuluu Alisa Bosconovitchille, nanoteknologiasta aseita ja laitteita loihtivalle tiedemiehen tyttärelle. Kaikkien hahmojen uudet hyökkäykset ja iskukombot ovat kuitenkin hyvässä tasapainossa muun pelin kanssa.

Tappelupukareita tärkeämpi uutuus on puolestaan uusi Rage-ominaisuus. Jos hahmon elinvoima ehtyy liki tyhjiin, saa hahmo koko ottelijan punaiseksi värjäävän raivarin. Hepulin myötä iskut ovat tehokkaampia, ja sen myötä epätoivoinenkin tilanne voi muuttua tyrmäysvoitoksi. Hyvin toimiva Rage-mekaniikka ei tee hahmosta voittamatonta, mutta se antaa pahasti tappiolla olevalle vielä yhden, vaikkakin pienen mahdollisuuden.

Tämä on mainos:

Tekken 6:n ihastuttava nopeus, loistava hahmogalleria ja hyvin toteutettu verkkopeli ovat pelin suurimpia vahvuuksia. Graafinen puoli puolestaan kiskaisee kokonaisuutta miinuksille lattealla valaistuksellaan, kömpelöillä animaatioillaan ja kulahtaneilla tekstuureillaan. Peli näyttää heikommalta kuin edellisvuoden edustajat. Tähän on tietysti syynsä: peli on vain käännös kaksi vuotta vanhasta kolikkopelistä, mikä selittää vanhentuneen ulkoasun. Oli grafiikasta mitä mieltä hyvänsä, Tekken 6 on jälleen yksi korea sulka lisää maailman parhaan mätkintäpelisarjan hattuun.

Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tämä on mainos:
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
Tekken 6
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tiukka pelattavuus, hyvin rakennettu pelimekaniikka, sisällön määrä, hyvä moninpeli, kova tempo, uudet taistelijat
-
Yksinpelikampanja on surkea, grafiikka on vanhentunutta, pitkät latausajat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
Tekken 6Score

Tekken 6

ARVIO. Kirjoittaja Petter Hegevall

Jos etsit tappelupelien kovinta nimeä, Namcon uutukainen on hyvä haastaja. Se on nopea ja vauhdikas, kiveäkin kovempi ja täynnä sisältöä.Ladataan seuraavaa sisältöä