Suomi
Gamereactor
arviot
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Digital Eclipsen ja Konamin nostalgia toimivat täyteen pakatussa kokoelmassa, joka asettaa uuden mittatikun retroileville kokoelmille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harmillisesti Konami ei ole nykyisin enää kovinkaan kiinnostunut videopeleistä. Siksi kokoelma Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection on mukava yllätys. Kehityksen on tehnyt retroilun asiantuntija Digital Eclipse.

Mukana on koko lössi eilispäivän klassikoita pelihallista, NESiltä, Sega Mega Drivelta, Super Nintendolta ja Game Boylta. Kaikkiaan 13 peliä on mukana, joten kaikkia mahtavuuksia ei kuitenkaan ole. Lajityypitkin vaihtelevat, kuten NESin Teenage Mutant Ninja Turtles ja vuoden 1993 Street Fighter II -pelin kilpailija Tournament Fighters. Tämä viimeksi mainittu on mukana peräti kolmena erilaisena versiona. Moinen mahdollistaa menneisyyden ajan pelien vertailun keskenään.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Kokoelmassa siis ovat seuraavat pelit.

Tämä on mainos:


 • Teenage Mutant Ninja Turtles (Arcade)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time (Arcade)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game (NES)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project (NES)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (NES)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time (Super Nintendo)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Super Nintendo)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist (Sega Genesis)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Sega Genesis)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of The Foot Clan (Game Boy)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back From The Sewers (Game Boy)

 • Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue (Game Boy)

On sanottava, että onnistuin nuorempana pelaamaan NESin Teenage Mutant Ninja Turtlesin läpi asti vaikeustasosta huolimatta. Nyt astialle palatessani on sanottava, että peli on edelleen varsin hyvä. Vaikeustasoa on kuitenkin liioiteltu, sillä pääsin edelleen varsin pitkälle ilman ongelmia. Mukana on myös tila, jossa voi katsella tietokoneen pelaamista. Toisin sanoen mallia voi halutessaan katsoa niinkin. Ja pelaamista voi jatkaa koska tahansa, mikä helpottaa sekin etenemistä.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Suurimmalle osalle se isoin koukku on varmaankin vuoden 1992 Super Nintendon Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time. Kuitenkin sen tietysti huomaa, että uusi peli Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge on kaksi vuosikymmentä kehittyneempi. Nykypelaajalle parempi vaihtoehto voikin olla paremmin rytmitetty Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist.

Tämä on mainos:

Game Boyn pelit tuntuvat tietenkin hyvin alkeellisilta, koska niitä pelataan isolta televisiolta. Kuitenkin jopa nämä vanhat Game Boyn pelit toimivat edelleen varsin hyvin, ja nostalgia on tietysti vahvasti läsnä.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Ison yllätyksen koin Super Nintendon pelissä Turtles Tournament Fighters. Se on melkein yhtä ajaton kuin Street Fighter II, eikä pelaaminen tunnu lainkaan aikansa eläneeltä. Ohjausta ja grafiikkaa myöten klassikko pitää pintansa, joten pelaaminen kannattaa edelleen. Mukana on onneksi hyvä verkkopeli, joten peliseurasta ei tulle pulaa.

Mukana on niin sanottu museomahdollisuus. Selattavana on joukko alkuperäisiä pelikansia ohjekirjoineen ja muuta kamaa pelinkehityksen vaiheista. Mukaan on laitettu myös sarjakuvia ja TV-sarjoja, joten katsottavaa riittää. Nostalgia on NIIN vahvana läsnä sellaisille, jotka kasvoivat kilppareiden parissa.

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection

Kyseessä on ehdottomasti ensiluokkainen kokoelma, josta muut saavat ottaa mallia. Pelejä on paljon, ja niiden esillepano on tehty huolella. Harmillisesti mukana saisi olla vielä ne 4-5 puuttuvaa peliä, mutta muuten kokoelmaa voi suositella lämpimästi.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Paljon pelattavaa, paljon lisämateriaaleja, useampi peli on edelleen mahtava, hyvä pikseligrafiikka, hyvä verkkopeli
-
Monet peleistä ovat pahasti vanhentuneet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä