Harmillisesti Konami ei ole nykyisin enää kovinkaan kiinnostunut videopeleistä. Siksi kokoelma Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection on mukava yllätys. Kehityksen on tehnyt retroilun asiantuntija Digital Eclipse.
Mukana on koko lössi eilispäivän klassikoita pelihallista, NESiltä, Sega Mega Drivelta, Super Nintendolta ja Game Boylta. Kaikkiaan 13 peliä on mukana, joten kaikkia mahtavuuksia ei kuitenkaan ole. Lajityypitkin vaihtelevat, kuten NESin Teenage Mutant Ninja Turtles ja vuoden 1993 Street Fighter II -pelin kilpailija Tournament Fighters. Tämä viimeksi mainittu on mukana peräti kolmena erilaisena versiona. Moinen mahdollistaa menneisyyden ajan pelien vertailun keskenään.
Kokoelmassa siis ovat seuraavat pelit.
On sanottava, että onnistuin nuorempana pelaamaan NESin Teenage Mutant Ninja Turtlesin läpi asti vaikeustasosta huolimatta. Nyt astialle palatessani on sanottava, että peli on edelleen varsin hyvä. Vaikeustasoa on kuitenkin liioiteltu, sillä pääsin edelleen varsin pitkälle ilman ongelmia. Mukana on myös tila, jossa voi katsella tietokoneen pelaamista. Toisin sanoen mallia voi halutessaan katsoa niinkin. Ja pelaamista voi jatkaa koska tahansa, mikä helpottaa sekin etenemistä.
Suurimmalle osalle se isoin koukku on varmaankin vuoden 1992 Super Nintendon Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time. Kuitenkin sen tietysti huomaa, että uusi peli Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge on kaksi vuosikymmentä kehittyneempi. Nykypelaajalle parempi vaihtoehto voikin olla paremmin rytmitetty Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist.
Game Boyn pelit tuntuvat tietenkin hyvin alkeellisilta, koska niitä pelataan isolta televisiolta. Kuitenkin jopa nämä vanhat Game Boyn pelit toimivat edelleen varsin hyvin, ja nostalgia on tietysti vahvasti läsnä.
Ison yllätyksen koin Super Nintendon pelissä Turtles Tournament Fighters. Se on melkein yhtä ajaton kuin Street Fighter II, eikä pelaaminen tunnu lainkaan aikansa eläneeltä. Ohjausta ja grafiikkaa myöten klassikko pitää pintansa, joten pelaaminen kannattaa edelleen. Mukana on onneksi hyvä verkkopeli, joten peliseurasta ei tulle pulaa.
Mukana on niin sanottu museomahdollisuus. Selattavana on joukko alkuperäisiä pelikansia ohjekirjoineen ja muuta kamaa pelinkehityksen vaiheista. Mukaan on laitettu myös sarjakuvia ja TV-sarjoja, joten katsottavaa riittää. Nostalgia on NIIN vahvana läsnä sellaisille, jotka kasvoivat kilppareiden parissa.
Kyseessä on ehdottomasti ensiluokkainen kokoelma, josta muut saavat ottaa mallia. Pelejä on paljon, ja niiden esillepano on tehty huolella. Harmillisesti mukana saisi olla vielä ne 4-5 puuttuvaa peliä, mutta muuten kokoelmaa voi suositella lämpimästi.