Suomi
Gamereactor
ennakot
Tchia
KUUMAA NYT: Gamescom 2022 -sisältö

Tchia, elähdyttävä matka Awacebin luomalle saarelle Gamescomissa

Hurmaava simulaatiopeli pääsi testiin Saksassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Gamescomissa Gamereactorin tiimi risteili paikasta toiseen. Pääsin kuitenkin hetkeksi rentoutumaan Awacebin kojulla hurmaavan Tchian parissa. Tämä elämäsimulaatio sijoittuu eläväiselle saarelle keskellä valtamerta. Paikka on mallinnettu Uuden-Kaledonian mukaan eteläisellä Tyynellä valtamerellä, josta monet kehitystiimin jäsenet ovat kotoisin. Ideana on rentouttava videopeli, jossa voi tutkia paikkoja, suorittaa tehtäviä ja ottaa rauhallisesti mystisten kykyjen avulla. Kaiken muun ohella kätevä ukulele auttaa pääsemään yliluonnolliseen käsiksi.

Tchian saari on täynnä mahdollisuuksia. Paikan päällä on kaupunkeja täynnä ystävällisiä ihmisiä, ja rakennuksista voi löytää ruokaa. Minipeleihin voi uppoutua, ja esimerkiksi ritsalla voi ampua kohteita tietyn aikarajan puitteissa. Muutakin tekemistä saarella on, kuten tyrannimaisen johtajan patsaiden tuhoaminen. Leirinuotiolla voi tuunata omaa pelihahmoaan mieluisammaksi. Tchia on pääasiassa rentouttava, mutta mukana on niin ikään uhkia, joihin on kiinnitettävä huomiota.

HQ

Sitten onkin aika tavata saaren pahis. Kummalliset vaatetetut oliot eivät vaikuta pelottavilta, mutta luovat silti uhkaavan tunnelman. Voittajaksi pääseminen edellyttää kiinnostavan taikaisen pelimekaniikan käyttämistä. Soul Jumping mahdollistaa Tchian kirjaimellisen hyppäämisen esineisiin ja olioihin, ja näin voi hyödyntää kohteen ominaisuuksia. Linnulla voi helposti liikkua saarella paikasta toiseen, koiralla voi kaivaa maasta aarteita, ja lyhty voi sylkeä tulta tai vaikka räjähtää. Tämä viimeksi mainittu keino on kätevä pahiksia vastaan.

Tämä on mainos:

Joillakin saaren satamista on puinen lautta purjeineen lähtövalmiina. Kyseessä on Tchian vene, jolla on muutamia toimintoja. Ensisijaisesti lautalla pääsee liikkumaan jokia pitkin unohtamatta saarta ympäröivää merta. Lauttaa käytetään myös kisoissa, joka on tietenkin yksi minipeleistä. Tchialla on niin ikään purjelentokone, jonka avulla voi laskeutua turvallisesti korkeuksista samaan malliin kuin Link liitelee alas taivaista The Legend of Zelda: Breath of the Wildissa.

TchiaTchia
TchiaTchia

Selviytymismekaniikat eivät ole mitenkään tärkeitä Tchiassa ottaen huomioon pelin yleisen tunnelman. Siitä huolimatta pelissä on terveyspalkki, stamina juoksemiselle ja energia, jota taas tarvitaan Soul Jumpingia käyttäessä. Jos energiapalkki loppuu kesken, pelaaja pulpahtaa ulos riivaamastaan kohteesta. Moinen johtaa ajoittain ikäviin tilanteisiin. Selviytymiselementteihin voi syventyä löytämällä saarelta erityisiä esineitä.

Tämä on mainos:

Kokeilemani pelattava demo ei antanut juuri minkäänlaista mielikuvaa Tchian tarinasta. Mitä nyt saaren muiden asukkaiden kanssa vuorovaikutukseen pääsin, on odotettavissa hurmaava seikkailu. Julkaisu tapahtuu vasta vuonna 2023, mutta rentouttavien seikkailujen ystävien kannattaa Tchiaa odottaa.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä