Suomi
Gamereactor
artikkelit
Apex Legends

Tätä kaikkea on luvassa Olympuksen ja Controlin osalta Apex Legendsin uudessa Defiance-kaudessa

Respawn kertoi, mitä Defiance tarjoilee.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Apex Legendsin uusi kausi alkaa pian, ja Respawn on jakanut maailmalle varsin mittavasti tietoa, mitä Defiance tarjoilee saapuessaan 8. helmikuuta. Enimmäkseen tämä on tarkoittanut trailereita, joissa onkin ollut mittavasti tietoa tulevasta tarinasta ja muutoksista. Viikkoa ennen h-hetkeä Gamereactor pääsi osallistumaan kehittäjien pitämään paneelikeskusteluun. Tulossa on päivitys Olympukseen, kokonaan uusi rajallisen ajan linjoilla oleva pelimuoto Control ja monia muitakin muutoksia.

Sabotoitu Olympus

Defiancen isoin juttu on iso päivitys ilmassa leijuvaan kaupunkiin Olympus. Kyseessä on kartan toistaiseksi se isoin päivitys, ja Olympus muuttuu lukuisin eri tavoin. Kaupunki on selvästi lähempänä maata kuin aiemmin, ja nyt voi jopa nähdä Maltan metropoliksen alapuolella. Muuttuneen paikan ohella Olympus on laajentunut.

Olympuksen eteläinen pää on kasvanut kokoa, ja mukana on kaksi uutta mielenkiinnon kohdetta (point of interest eli POI). Ensimmäinen on Phase Driver, jossa pelaajat pääsevät tutkimaan kehittynyttä koneistoa, jonka seurauksena kaupunki melkein muuttui soraläjäksi. Paikan päällä on pelaajaan reagoiva Teleporter-järjestelmä, jossa pääsee käsiksi korkean tason loot-roinaan, mutta samalla se oma paikka paljastuu. Toinen POI on puolestaan Terminal, joka toimii paikkana uudelle Phase Runnerille. Uusi maa-alue on mallinnettu epäkuntoon menneen kaupungin keinotekoisen maa-alueen mukaan. Paikka tulee siis olemaan vierailun arvoinen. Tarkoituksena on innostaa pelaajia tutkimaan kartan eteläistä osuutta nykyistä enemmän.

Defiance lisää mukaan Olympukselle myös joukon uusia liikkumisvaihtoehtoja, ja samalla Survey Beaconeita on aseteltu uusiksi, ja tarkoituksena on rohkaista liikkumaan enemmän. Lisäksi useissa paikoissa on enemmän loot-säiliöitä, jotta pelaajat eivät keskity pelkästään yhteen paikkaan kartalla.

Tämä on mainos:

Kierrossa olevat kartat Defiancessa ovat Olympus, Stormpoint ja King's Canyon.

Apex Legends
Apex Legends
Tämä on mainos:

Control

Uudessa pelimuodossa Control kaksi yhdeksän pelaajan joukkuetta kisaa erilaisissa tavoitteellisissa pelimuodoissa. Ytimeltään joukkueet koostuvat kolmesta kolmen hengen partiosta, joten se Apex Legendsin peruskokemus on edelleen jollain tavalla läsnä. Pelattavuus on tehty aiempaa armeliaammaksi verrattuna Battle Royaleen. Bleed out -vaihe puuttuu, kilvet latautuvat takaisin nopeammin, ja ammuksia on loputtomasti. Lisäksi roinan keräämistä on vähennetty merkittävästi, ja parempia palkkioita ansaitaan ottamalla vastustajia pois päiviltä ja Ratingia kohottamalla.

Ja mikä se Rating on? Tämä pisteytysjärjestelmä arvioi pelaajan suoriutumisen ottelussa. Esimerkiksi jos panostaa paljon vastustajien eliminointiin ja annettujen tavoitteiden täyttämiseen saa enemmän pisteitä kuin jos kovasti välttelee konflikteja kentällä. Rating kun riittävän korkealle nousee, saa palkinnoksi parempia varusteita. Putoavaa loot-roinaa saa ainoastaan kaadetuilta vihollisilta.

Jotta tämä uusi pelimuoto saadaan toimimaan, nähdäänkö väliaikaisia muutoksia enemmän loottia painottavissa vai joukkuepelaamista painottavissa Legend-hahmoissa? Pelisuunnittelija David Swieczko paljasti, että Controlin tarkoituksena on saada houkuteltua satunnaisemmat pelaajat hieman haastavampien pelattavien hahmojen pariin, ja astialle palaavat pelaajat puolestaan toivottavasti haluavat kokeilla uusia Legend-hahmoja.

Control on siis pelattavissa ainoastaan rajallisen ajan. Se ei kuitenkaan ole puolinaisesti toteutettu pelimuoto. Kartat on otettu kokonaisista Battle Royale -kartoista, ja niihin on tehty erityisiä lisäyksiä. Control on mukana kolme viikkoa alkaen 8. helmikuuta. Pelisuunnittelija Mark Yampolskyn mukaan vielä ei ole tehty päätöstä siitä, palaako pelimuoto joskus takaisin, tai tuleeko siitä peräti pysyvä osa Apex Legendsiä.

Apex Legends

Tasapainomuutokset

Se viimeinen osuus koskee tasapainomuutoksia. Näistä luetaan toki lisää tulevien päivitysten yhteydessä, mutta sen verran kuultiin, että Caustic ja Crypto kokevat muutoksia pääkykyjensä osalta, ja jotkut Hop-Up-liitännäiset (Kinetic Feeder, Hammerpoint Rounds ja Shatter Caps) muuttuvat.

Nikkarointijärjestelmään lisätään mukaan enemmän aseita, ja Volt SMG päätyy Crateen eli paikkaan, johon esineet päätyvät live-pelistä poistumisen jälkeen. Alternator tekee puolestaan paluun Cratesta. Respawn pitää myös silmällä EVA-8 Autoa, ja Gibraltar saattaa tarvita tasapainotuksen. Crypto on niin ikään pohdinnan alla.

HQ

Mad Maggie

Se oli jo tiedossa, että Maggie ja Fuse ovat lapsuudenystäviä, ja sitten Fuse ilmoitti halustaan liittyä Apex Gamesiin. Tappeluhan siitä seurasi, Fuse menetti kätensä ja tietenkin ystävyyteen tuli iso särö. Sen jälkeen Maggie päätti räjäyttää King's Canyonin taivaan tuuliin, ja nyt tekojaan katumaan Maggie tuomittiin kuolemaan Apex Gamesissa. Maggie ei kuitenkaan aio luovuttaa taistelutta. Kotoisin Maggie on Uudesta-Seelannista, mutta on myös maori. Näin ollen hän puhuu pelissä maoria.

Apex Legends

Kuinka Maggie sitten toimii, ja millaisia erikoiskyvyt ovat? Ytimessä on räiskeen ja tuhon aiheuttaminen, joten pelityyli on aggressiivinen. Passiivisessa kyvyssä Warlord's Ire on kaksi eri osaa. Haulikon kantamisesta Maggiea ei rangaista liikkuessaan, joten vauhtia riittää samalla tavalla kuin jos pitäisi aseen kotelossa. Toinen osa kykyä on nähdä vahingoitettu pahis selkeämmin lyhyen aikaa. Tätä valaisua ei näy kenellekään muulle oman joukon jäsenelle. Tactical-kyky on Riot Drill, jolla pääsee läpi suojista, mikä pakottaa vastustajat liikkeelle.

Apex Legends

Ultimate on nimeltään Wrecking Ball. Maggie ampuu eteensä suuren tulisen pallon, joka pomppii ja sinkoilee siihen asti, kunnes joutuu vihollisen lähelle tai on pomppinut riittävän kauan... ja sitten räjähtää. Paineaalto pökerryttää läheiset pahikset hetkeksi. Kyseessä on enemmänkin support-kyky, sillä pallon perään muodostuu vana, jota myöten Maggie voi pysytellä tiimitovereiden kanssa pahiksien lähellä. Maggie on vahvoilla hitaampia ja puolustavampia Legend-hahmoja vastaan (kuten Gibraltar). Toisaalta vaikeaa on, kun vastassa on Wattson.

HQ

Kolmannesta vuosipäivästä eteenpäin

Third Anniversary -tapahtuma on tietenkin tulossa, ja senkin jälkeen pelataan Apex Legendsiä. Third Anniversary kestää kolme viikkoa, ja luvassa on kaikenlaista kivaa, kuten mahdollisuus saada itselleen vielä puuttuva Legend-hahmo unohtamatta kavalkadia kosmetiikkaa.

Ensimmäinen viikko (8.-14.2.) antaa mahdollisuuden ansaita Octanen ja kolme kosmeettista pakettia. Toinen viikko (15.-22.2.) tarjoaa Wattsonin ja lisää kosmeettisia paketteja. Kolmas viikko (23.2.-1.3.) tarjoilee Valkyrien, kolme lisäpakettia ja Legendary Packin juhlan loppumisen kunniaksi. Ylläreitäkin luvattiin.

Apex Legends

Jatkossa pelinkehittäjät haluavat opettaa pelaajat olemaan parempia pelaajia. Tulossa on LTM, joka opettaa Battle Royale -pelaamisen taidot. Lisäksi otetaan oppia niistä vanhemmista LTM:stä ja käytetään niitä apuna tulevaisuuden päätöksiä tehtäessä. Vihjailun mukaan tulevaisuus saattaa tuoda tullessaan uuden Medic-hahmon.

Lähitulevaisuudessa luvattiin kertoa Apex Legendsin nykyisen konsolipolven päivityksestä. Ja kun Playstation 5:n ja Xbox Series X:n (ja S:n) versiot saadaan linjoille, niihin panostetaan jatkuvasti enemmän aina uuden kauden alkaessa.

Sekin selvisi, että pian Apex Legends on tulossa niin iOS- kuin Android-laitteillekin.

HQ

Apex Legends - Defiance alkaa tiistaina 8. helmikuuta kaikilla alustoilla.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä