Suomi
Gamereactor
artikkelit

Tässä kaikki konsolista Xbox Series S

Koska se julkaistaan? Mihin hintaan? Miten se eroaa Xbox Series X -konsolista? Millaisia julkaisupelit ovat?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Microsoft käytti runsaasti aikaa Xbox Series X -konsolistaan puhumiseen ennen kuin lopulta paljastettiin se "heikompi" konsoli Xbox Series S. Tapa nimetä konsolit ei ole se kaikkein selkein, joten olen koonnut yhteen ja samaan artikkeliin kaiken tarpeellisen tiedon. Suurin ero kahden laitteen välillä on raaka teho.

Tekniset tiedot

CPU: 8 ydintä 3,6 GHz (3,4 GHz kera SMT) oma AMD Zen 7nm
GPU: 20 CU:ta 1,565 GHz Custom RDNA 2, joten noin 4 teraflopsia
RAM: 10 GB GDDR6 (8GB lukemassa 224 GB/s, 2 GB lukemassa 56 GB/s)
Tallennustila: 512 GB NVMe SSD, jossa 361,6 GB pelaajan käytössä
Optinen levyasema: Ei
HDMI: 1x HDMI 2.1 -paikat
USB: 3x USB 3.1 Gen 1 -paikat
Wireless: 802.11ac dual band
Ethernet: 802.3 10/100/1000

Kaikki Xbox Series S -konsolissa on pienempää ja vähemmän tehokasta kuin konsolissa Xbox Series X. Lisäksi tehoa on vain kolmasosa isoveljen vastaavasta. Kerrotun mukaan tämä vaikuttaa ainoastaan kuvan resoluutioon (4K => 1440p), mutta selvinneiden pelien perusteella lukema menee tämänkin alle, ja ilman ray tracingia. Aika näyttää, miten paljon pelinkehittäjät ottavat iloa irti konsolista. Xbox Series X on teraflopseiltaan heikompi kuin Xbox Series X, Playstation 5 ja jopa Xbox One X.

Tämä on mainos:

Toinen tärkeä asia huomata on, että konsoli on kokonaan digitaalinen, eikä sillä siis voi myöskään katsella elokuvia Ulra HD Blu-raylta. Moinen vaikuttaa myös taaksepäin yhteensopivuuteen, mutta siitä myöhemmin. Pelit on joka tapauksessa asennettava sisäänrakennettuun SSD-levyyn, tai sitten pelejä on pyöritettävä ulkoiselta tallennuslaitteelta.

Quick Resume

SSD muuttaa asioita merkittävästi, eikä ainoastaan latausaikojen puolesta. Pelin käynnistymistä ei tarvitse odottaa useita minuutteja konsolin käynnistämisen jälkeen, tai pelikuvakkeen valitsemisen jälkeen. Tästä pitää huolen Quick Resume. Enimmillään viisi eri pelitilannetta on mahdollista tallentaa muistiin samalla, kun katselee elokuvaa, pelaa jotain muuta tai jopa sammuttaa konsolin. Sitten pelit jatkuvat juuri siitä, mihin ne jäivät vain muutamissa sekunneissa.

Ajatellaan, että kaveri kutsuu pelaamaan Gears 5 -peliä, kun itsellä on menossa Assassin's Creed Valhalla. Quick Resumen ansiosta voi laittaa seisontaan Assassin's Creed Valhallan, ja mennä pelaamaan kaverin kanssa Gears 5 -peliä. Ja sitten palata muutamassa sekunnissa takaisin jatkamaan Valhallaa.

Tämä on mainos:

Ulkoinen levytila

Sisäinen SSD on 512 GB, mutta koska käyttöjärjestelmä ja muut vievät oman tilansa, on varsinaisesti käytössä ainoastaan 361,6 GB peleille, sovelluksille ja muulle sen sellaiselle. Sellaiset pelit kuin Call of Duty: Modern Warfare ja Red Dead Redemption 2 ovat osoittaneet, miten helppoa tallennustila on täyttää. Siksi jotkut pelinkehittäjät antavatkin mahdollisuuden asentaa pelistä ainoastaan halutut osat levytilavaateiden pienentämiseksi. Tämä koskee ennen kaikkea Xbox Series S -konsolia, koska mukana ei ole 4K-kuvaa. Taaksepäin yhteensopivia pelejä voi pelata ulkoisen kovalevyn kautta, joskaan silloin mukana ei ole kaikenlaisia uuden polven parannustuunauksia. Moinen ei kuitenkaan ole mahdollista uuden polven Xbox Series -peleissä, jolloin on hankittava erityistä lisätilaa.

Xbox Series S tukee julkaisussa ainoastaan erityisiä Seagaten 1 TB Storage Expansion Cardseja. Tätä kirjoittaessa niillä on hintaa 239,99 euroa. Tallennustilan hinta onneksi laskee varsin nopeasti, ja Microsoft on luvannut pohtia muitakin mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Itse konsoli on onneksi merkittävästi halvempi kuin Xbox Series X.

Hinta

Xbox Series S maksaa ohjeellisesti 299 euroa. Lisäksi voi hankkia Suomessa Gigantissa Xbox All Accessin. 24,99 euron kuukausihinnalla saa maksaa kahden vuoden ajan, ja mukana tulee konsolin ohella 24 kk Xbox Game Pass Ultimatea. Tämä Xbox Game Pass Ultimate sisältää Xbox Live Goldin lisäksi pääsyn Microsoftin pelipalveluun Xbox Game Pass.

Julkaisupelit

Halo Infinite lykättiin vuodelle 2021, mutta The Medium on tulossa joulukuussa, ja sekä Mortal Kombat 11: Ultimate että Call of Duty: Black Ops Cold War ovat tulossa muutama päivä konsolin julkaisun jälkeen. Xbox Series S -konsolilla on pelivalmiina heti 32 pelin valikoima alkaen 10. marraskuuta.


 • Assassin's Creed Valhalla (Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Borderlands 3 (Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Bright Memory 1.0

 • Cuisine Royale (Smart Delivery)

 • Dead by Daylight (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1080p + 60fps

 • Devil May Cry 5: Special Edition, 1440p + 120fps

 • Dirt 5 (Smart Delivery), kolme erilaista pelitilaa (1440p ja lukitsematon 60fps, dynaaminen 1440p + 60fps, tuntematon resoluutio lukemilla 120fps

 • Enlisted, 1440p + 60fps

 • Evergate

 • The Falconeer (Smart Delivery), 1800p + 60fps ja 1080p + 120fps

 • Fortnite, 1080p + 60fps

 • Forza Horizon 4 (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Gears 5 (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps / 120fps Versuksessa

 • Gears Tactics (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Grounded (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • King Oddball (Smart Delivery), 1440p + 60fps tai matalampi resoluutio lukemissa 120fps

 • Maneater (Smart Delivery)

 • Manifold Garden (Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • NBA 2K21

 • No Man's Sky (Smart Delivery), "high quality native resolution and 30fps" tai "lower resolution and 60fps"

 • Observer: System Redux, 1440p + 60fps

 • Ori and the Will of the Wisps (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Planet Coaster (Smart Delivery)

 • Sea of Thieves (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1080p + 60 fps

 • Tetris Effect: Connected (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • The Touryst (Xbox Game Pass + Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • War Thunder (Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Warhammer: Chaosbane Slayer Edition, 1440p + 60fps

 • Watch Dogs: Legion (Smart Delivery), dynaaminen 1080p + 30fps

 • WRC 9 FIA World Rally Championship (Smart Delivery), 1440p + 60fps

 • Yakuza: Like a Dragon (Smart Delivery), 1440p + 30fps tai 900p + 60fps

 • Yes, Your Grace (Smart Delivery)

 • Rogue Company, 1440p + 120fps

Joidenkin pelien resoluutio ja ruudunpäivitys saattavat muuttua.

Smart Delivery

Smart Delivery on hyvin samanlainen kuin Xbox Play Anywhere. Jos siis omistaa jo pelistä Xbox One -version, päivittyy peli ilmaiseksi Xbox Series S -konsolille, ja pelit jatkuvat.

Taaksepäin yhteensopivuus

Jokainen Xbox Onella toimiva peli toimii myös Xbox Series S:llä riippumatta siitä, mille Xbox-konsolille peli on alun perin tehty. Näin ollen tarjolla on kaikkien aikojen suurin julkaisupelivalikoima. Vanhat pelit toimivat jopa paremmin, jos ne asennetaan SSD:lle. Series S -konsolin ulkoiset parannukset peleille eivät ole yhtä vaikuttavia kuin Xbox Series X:llä, koska isommalla uudella konsolilla taaksepäin yhteensopivat pelit pyörivät Xbox One X -version tasolla. Joka tapauksessa luvassa on lyhyemmät latausajat, paremmat ja tasaisemmat ruudunpäivitykset ja jopa HDR ennen kuin niitä peleissä alun perin edes oli. On tärkeää huomata, etteivät vanhat levyillä olevat pelit toimi levyasemattomassa Xbox Series S -konsolissa.

Sama kuluttajaystävällinen lähestymistapa sopii myös lisälaitteille. Kaikki virallisesti lisensioidut Xbox One -vehkeet toimivat myös uudessa konsolissa, kunhan ne yhdistetään joko USB:llä tai 3,5 mm -liitännällä kiinni Xbox Series S -konsoliin. Optinen kaapeli on toinen juttu, sillä sille ei ole omaa paikkaansa uudessa konsolissa. Kuitenkin ainakin Astro, Steelseries, Turtle Beach ja useat muut laitevalmistajat ovat ilmoittaneet työstävänsä ohjelmistopäivityksiä ja muita ratkaisuja optisia kaapeleita käyttäville kuulokemikrofoneille.

Uusi ohjain

Xbox Series S -ohjain on hieman erilainen edellisen sukupolven ohjaimeen verrattuna. Värinä on valkoinen, eikä enää tuttu musta. Kaksi näistä uusista muutoksista huomaa ihan vain katsomalla ohjainta. Keskellä on uusi nappi, joka ottaa mallia Sonyn Dualshock 4:stä. Mukana on Share-nappi, jonka avulla on helppoa jakaa kuvia ja videota muille. Oletusarvoisesti napin painaminen ottaa kuvan, ja pohjassa pitäminen videota.

Vasemmalla on muutos, eli uusittu ristiohjain (D-pad). Kyseessä on varsinaisen ristin sijasta Elite-ohjaimessa nähty kuppimainen ratkaisu. Tämä helpottaa sellaisten pelien pelaamista, joka vaatii kahdeksaa eri ilmansuuntaa neljän sijasta.

Uusi ohjain on hieman pienempi kuin aiempi versio, ja niin sanotut bumperit (RB ja LB) ovat pienemmät ja pyöreämmät. Liipaisimet ovat nekin aiempaa pyöreämmät. Uusi ohjain vaatii edelleen kaksi AA-paristoa, ja uusi ohjain toimii myös Xbox Onessa.

HQ

Fyysinen koko

Pystyssä konsoli on 27,5 cm korkea, 6,5 cm pitkä ja 15,1 cm leveä. Toisin sanoen konsoli on selvästi pienempi kuin Xbox Series X. Näitä asioita on helpompi hahmottaa näkemällä, joten katso video alta.

HQ


Ladataan seuraavaa sisältöä