Suomi
Gamereactor
artikkelit
World of Warcraft: The War Within

Tällainen on World of Warcraft: The Worldsoul Saga

World of Warcraft suuntaa uusille urille. Tätä se tarkoittaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

World of Warcraft täyttää 20 vuotta 2024, ja BlizzConissa 2023 Christ Metzen kertoi lavalla pelisarjan kuulumisia. Paljastuksena oli kolme laajennusta, jotka muodostavat yhdessä Worldsoul Sagan. Tarinan puolesta tulossa näyttäisi olevan se toistaiseksi isoin tapahtuma. 20 vuotta tarinaa on toki kerrottu, mutta sellaista isoa yhtenäistä päätarinaa ei ole tuntunut koskaan olevan. Jokainen laajennus on ollut oma kokonaisuutensa. Ensimmäinen uusi laajennus The War Within tuntuu aluksi perinteiseltä laajennukselta. Luvassa on uusia alueita, uusia pahiksia ja uusia järjestelmiä. Yksi tällainen on Warbands, jonka avulla pelaajat voivat tehdä vaihtoehtoisista hahmoistaan osan muuta joukkoa. Worldsoul Saga ei ole loppu, mutta se on 20 vuoden kulminoitumispiste ennen suuntaamista uusille urille. Ja sitä uutta nähdään ilmeisesti vasta kolmannessa laajennuksessa The Last Titan, mutta ratkaisu koittanee sitten rytinällä.

Worldsoul Saga lisää uusien välivideoiden ohella mukaan uusia ominaisuuksia. Dragonflightista The War Within saa perinnöksi uusitut kykypuut, tasojen nostamisen ja niin edelleen. Mukana ovat myös jo mainittu Warbands, uusia hero masterieseja, allied-rotuja ja muuta sen sellaista. Kaikki mainitut uudistukset tulevat heti The War Withinissa, joten odotettavasti ne kaksi muuta laajennusta tarjoavat omat lisäyksensä.

Mutta entä ne uudet pelaajat tai he, jotka eivät ole hetkeen pelanneet? Tarinasta pääsee perille olematta World of Warcraftin historioitsija, ja tarina muutenkin tahtoo jäädä aina vähän lapsipuolen asemaan vaikuttavista välivideoista huolimatta. Vanhoille pelaajille mukana on tuttua menoa, mutta jos on kokonaan uusi, voi kokonaisuuden ottaa aloituspisteenä. Maailman kohtalosta taistellaan, ja niin Alliance kuin Horde valjastavat kaikkeen voittaakseen.

Tämä on mainos:

Laajennukset ovat osa yhtä ja samaa tarinaa, mutta eivät välttämättä tarjoa samaa sisältöä. Esimerkiksi The War Within matkaa maan alle taistelemaan nerubioja vastaan, ja samalla tavataan Maan kääpiöt. Isle of Dornilta laskeudutaan alas ennennäkemättömään maailmaan. Sieltä noustaan sitten Quel'Thalasin vanhaan maailmaan kohtaamaan haltiat, ja pysäytetään Voidin pahat voimat tuhoamasta Azerothia. Midnightin jälkeen on tulossa uusi laajennus, joten pelaajat ilmeisesti epäonnistuvat urakassaan. Sitten otetaan selkoa isosta salaliitosta The Last Titanissa, ja suunnataan takaisin Northrendiin kohtaamaan Azerothin muovaajien paluu.

Jos siis World of Warcraft kiinnostaa edes vähän, nyt on aika innostua kunnolla. Uusien tulokkaiden on syytä muistaa, ettei kyseessä ole eeppinen kolmannen persoonan roolipeli. Jos siis tarina ja fantasiamaailma kiinnostavat, mutta raidaaminen, ympäriinsä juoksentelu ja sivutehtävien tekeminen eivät, tuskin edes eeppinen Worldsoul Saga saa kiinnostuksen heräämään.

World of Warcraft: The War WithinWorld of Warcraft: The War Within
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä