Suomi
Gamereactor
uutiset
Medal of Honor

Talibanit pois Medal of Honorista

Omaisten huoli oli EA:lle liikaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

EA on päättänyt olla käyttämättä talibaneja pian julkaistavan Medal of Honorin nettipelissä. Talibanliike on nimetty Opposing Forceksi.

Afganistanin sotaa kuvaassa pelissä oli alkujaan mahdollista pelata talibaneilla liittoutuneita vastaan. Asiasta nousi kuitenkin voimakasta kritiikkiä Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa aina ministeritasoa myöten.

Peliala on reagoinut muutokseen kielteisesti. Esimerkiksi analyytikko Michael Pachter arvioi, että pelin muuttaminen poliittisen paineen vuoksi on virhe.

"Vaikka talibaneilla pelaaminen on mautonta, historiallisesti on totuudenmukaista esittää konfliktille kaksi puolta ja teknisesti sopivaa antaa pelaajien pelata molemmilla", Pachter sanoi Eurogamerille.

"Kukaan ei ole valittanut natseilla pelaamisesta Call of Dutyn moninpelissä, ja se on ollut mahdollista jo pitkään."

EA:n mukaan se kunnioittaa sodassa kaatuneiden liittoutuneiden omaisia muuttamalla vastapuolen nimen. Muutoksella ei pitäisi olla pelillisiä vaikutuksia.

Medal of Honor julkaistaan parin viikon kuluttua.

Medal of Honor

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Medal of HonorScore

Medal of Honor

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

EA:n ja DICE:n yhteistyöprojekti yrittää palauttaa legendaarisen Medal of Honor -sarjan vanhaan loistoonsa modernisoimalla sodankäynnin.Ladataan seuraavaa sisältöä