Suomi
Gamereactor
ennakot
Tales of the Shire

Tales of the Shire näyttää Keski-Maan poikkeuksellisen hurmaavana

Wētā Workshopin elämäsimulaatio oli testissä Summer Game Festin humussa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

The Lord of the Rings ja Middle-earth (eli kotoisesti Keski-Maa) on kovasti taas tapetilla. Se seuraava peli on kuitenkin mallia elämäsimulaatio Tales of the Shire. Painopiste on rauhallisuudessa, kauneudessa ja yksinkertaisuudessa hobittien keskuudessa. Gamereactor pääsi testaamaan menoa ennakkoon lyhyesti Summer Game Festin humussa. Merkit ilmassa ovat hyvät.

Tales of the Shire on puhdasverinen elämäsimulaatio. Ensin luodaan se oma hobitti, ja sitten otetaan se oma paikka Shiressa (eli kotoisesti Konnussa) päivitellen ja parannellen omaa taloa, auttamalla paikallisia asukkaita, kasvattamalla vihanneksia ja kokkailemalla hyviä ruokia. Myös ihmissuhteita kehitetään ja lopuksi asetutaan niin sanotusti aloilleen. Mieleen tulevat sellaiset kuin Disney Dreamlight Valley, Animal Crossing ja Stardew Valley.

Wētā Workshop näyttää löytäneen oikean reseptin rentouttavalle ja hurmaavalle elämäsimulaatiolle. Pelin maailma on värikäs ja täynnä yksityiskohtia. Taiteellinen tyyli on suorastaan söpöilevä. Ja koska nyt pelataan rennosti hobittina, ei luvassa ole lainkaan niin sanottua toimintaa tai taisteluita. Suurin päivittäinen stressi aiheutuu siitä, mitä on toiseksi aamiaiseksi, ja miten se valmistetaan. Väärää pelitapaa ei ole, joskin Wētā Workshopin kokkailuminipeli mahdollistaa erilaisten ruokien valmistamisen. Oikealla ruoalla pääsee tiettyjen hobittien suosioon, joten tällöin kannattaa panostaa oikealla tavalla.

Tämä on mainos:

Paikallisia hobitteja voi auttaa, ja näin koko naapurusto parantuu. Samalla avautuu uusia kykyjä, ja uutta pelimekaniikkaa. Vaatteitaan voi vaihtaa ja näin kehittää oman tyylinsä, ja maailmaa voi toki muuten vain tutkia nurkkia ihmetellen. Karttaan voi merkitä paikan, jolloin perhonen johdattaa perille. Söpöily on kaiken aikaa läsnä vuodenajasta riippumatta.

Tales of the Shire huomioi vuodenajat, mikä vaikuttaa viljeltäviin kasveihin ja päivittäisiin töihin. Niin ikään vieraita saapuu, mukaan lukien Gandalf. Ja toki mukana on muutama kuuluisakin hobitti, jotka ovat tuttuja kirjoista, kuten Samwise Gamgee ja Rosie Cotton. Toki mieleen jää ennen kaikkea Bilbo Baggins, joka toimii myös pelin kertojana. Wētā Workshop kertoi senkin, että tarinalla on selvä loppu, mutta että pelaamista voi jatkaa senkin jälkeen monin erilaisin tavoin.

Aikani Tales of the Shiren parissa oli vain 20 minuutin mittainen, mutta Wētā Workshopin peli vaikuttaa lupaavalta. Pelaaminen on rentouttavaa elämäsimulaatiota ilman pelkoa nälkään kuolemisesta tai örkkien häirinnän kohteeksi joutumiselta.

Tales of the ShireTales of the ShireTales of the Shire
Tämä on mainos:
Tales of the ShireTales of the ShireTales of the Shire

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä