Suomi
Gamereactor
ennakot
Supreme Commander 2

Supreme Commander 2

Chris Taylor tiimeineen iski vuonna 1997 reaaliaikastrategiakultaa Total Annihilationilla. Erittäin monipuolinen ja monituisia strategioita mahdollistanut peli robottiarmeijoineen sai kehut niin kriitikoilta kuin pelaajiltakin. Helppo muunneltavuus piti pelin pinnalla pitkään varsinaisen kulta-ajan kaikottua.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vasta kymmenen vuoden kuluttua peli sai henkisen jatko-osansa sen alkuperäiseltä luojalta: Supreme Commander oli syntynyt. Hyvät asiat olivat ennallaan, mutta pakettiin oli kiedottu myös ainutlaatuinen uusi porkkana. Tarkemmin sanottuna monta sataa pientä ja suurempaa porkkanaa, sillä Supreme Commanderissa reaaliaikanaksuttelu siirtyi kymmenien normiporien käskyttämisestä satapäisten massojen hallinnointiin. Aikalaisekseen ykkösosa oli monista innovaatioistaan huolimatta hieman kankea, ja lisäksi armottoman kova pelikoneen kyykyttäjä. Kakkosessa on otettu opista onkeen, ja ennakkoversion perusteella toimistotuolikenraaleille on luvassa hektistä hurmosta pitkäksi aikaa.

Supreme Commander 2:ssa juonella on aiempaa hieman suurempi osuus. Tarina pyörii vanhojen tuttavuuksien, petoksen ja odottamattomien liittolaisten genressä kolmen tutun liittouman voimin (UEF, Cybran ja Illuminates), ja on ihan kohtuullinen kannustin naksuttelun ohessa. Osa ääninäyttelystä on ihan mainiota, osa taas huvittavan ylilyövää.

Vaikka superteknologian ympärillä hyrräävää juttua on ihan mukava seurata, pääosassa ovat silti kaikenmuotoiset ja -kokoiset taistelurobotit niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Pelistä löytyy tankkia, hämähäkkirobottia, pommikonetta ja kokeellista leijuntahärveliä vaikka muille jakaa. Valikoima lienee hivenen ykkösosaa suppeampi niin yksiköissä kuin rakennuksissakin, mutta virtaviivaistaminen on ollut pelille vain hyväksi.

Eri teknologia-asteisiin jaettu systeemi päivitettävine tehtaineen on kierrätetty romukoppaan, ja tilalle on tuotu teknologiapisteillä kasvatettava puu. Teknopuu mahdollistaa vanhojen yksiköiden säilymisen käyttökelpoisina läpi pelin, sillä suojakentällä ja vahinkobonuksilla varustettu alun pikkurobotti silppuaa perusvaniljaversioitansa kepoisesti. Puu on jaettu viiteen eri ryhmään (maa, vesi, ilma, rakennukset ja komennusrobotti), joka mahdollistaa tiettyyn aselajiin panostamisen muiden kustannuksella. Kaiken kaikkiaan kunnon tuotannon saa nyt nopeammin liikkeelle, ja sitä on helpompi hallita väistämättä koittavan kaaoksen keskellä. Massiiviset prototyyppiyksiköt rakentuvat myös huomattavasti nopeammin, ja pienempiä versioita saa kentälle jo varsin alkuvaiheessa.

Tämä on mainos:

Supreme Commander 2 ei petä. Hurjien yksikkömäärien ansiosta taisteluissa on aidon sodankäynnin meininkiä, ja eri yksiköiden vahvuuksia ja heikkouksia hyödyntämällä voi taktikoida itselleen voiton monin eri tavoin. Ennakkoversio pyöri sutjakasti, ja lopullisten laitteistovaatimusten ei pitäisi kohota mahdottomiin sfääreihin. Tämä on osittain hieman palikkamaisten yksikkömallien ansiota, mutta eipä Supreme Commanderin skaalassa pahemmin nurmiporan tasolla aikaa vietetäkään tekstuureita ihastelemassa.

Ennakkomulkaisua varten saatu versio oli myös teknisesti vakaa, joten lopullisen pelin pitäisi olla tiukka paketti massataisteluiden kaaosta ja tuikkusäteitä ilmestyessään maaliskuussa. Peli ilmestyy myös Xbox 360:lle, ja tekijöiden mukaan sitä ei ole "tyhmennetty" konsolikomentelijoille. Näkee kun kokee, mutta ainakin PC-versio oli teräksinen esitys vaikkei mullistavia uudistuksia hyvään kaavaan tuokaan.

Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Tämä on mainos:
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
Supreme Commander 2
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Supreme Commander 2Score

Supreme Commander 2

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Satojen robottien tuhoutuessa murhaavassa tykkitulessa muiden taktiikkanaksupelien parinkymmenen yksikön kahakat jäävät nopeasti unholaan, eikä tule edes ikävä.

Supreme Commander 2

Supreme Commander 2

ENNAKKO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Luvassa futuristista sotaa, jossa väkimäärät hipovat pilviä ja taktiikkatapoja on satoja. Matti testasi PC-versiota ja totesi viihtyvänsä jättiarmeijaa komentavan kenraalin roolissa.



Ladataan seuraavaa sisältöä