Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Supermarsu 2

Supermarsu 2 on teknisesti onnistunut, mutta tarinaltaan aivan liian yksinkertainen

Leffan parasta antia on murteella puhuva mehiläinen. Kaikki muut näyttelevät enemmän tai vähemmän huonosti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

En koskaan nähnyt sitä alkuperäistä Supermarsu-elokuvaa vuodelta 2018, mutta jatko-osan aloituksen lyhyttä muisteloa lukuun ottamatta ei sille tuntunut tarvettakaan olevan. Supermarsu 2 on teknisesti taitava, mutta pääosin huonosti näytelty, eikä sitä tarinaakaan tunnu juuri olevan kerrottavaksi.

Koululainen Emilia muuttuu Supermarsuksi aina juodessaan oivaa juomaa pullosta. Hän pääsee matkustamaan ajassa eteenpäin aina vuoteen 2050, jossa kaikki värit ovat kadonneet, eikä mehiläisiäkään ole. Tähän on syynä rikas ja pahikseksi kasvava luokkakaveri Antero. On siis tehtävä kaikki tarpeellinen nykyajassa, että niin mehiläiset kuin väritkin säilyvät tulevaisuudessakin.

Jollain tasolla tarinassa on ainesta, mutta se kerrotaan huonosti. Lähes kaikki näyttelijät tekevät työnsä tökerösti, eikä asiaa auta dialogin osalta epäonnistunut käsikirjoitus. Pökkelömäinen näytteleminen yhdessä räikeiden värien kanssa vie sen niin sanotun siellä olemisen tunnun pois, ja jäljelle jää keinotekoiselta tuntuva maailma. Parasta kokonaisuudessa on makeannälkää poteva mehiläinen, joka vieläpä puhuu erikoisella murteella. Jostain syystä Emilia ymmärtää mehiläisen puhetta, mutta kukaan muu ei. Miksi näin sitten on, ei elokuvan aikana selviä.

Supermarsu 2 on selvästi tarkoitettu komediaksi, mutta ainutkaan vitsi ei tunnu toimivan. Toimivuudella tarkoitan sitä, etten muista kertaakaan edes hymyilleeni katsomisen aikana. Puolentoista tunnin mitta ei onneksi ole liikaa vaadittu, mutta "tylsä" on sana, joka jää päällimmäisenä mieleen.

Kuten jo mainitsin, ehdottomasti parasta kokonaisuudessa on tekninen toteutus. Animaatio-oliot istuvat hyvin muuhun maailmaan, ja elehtivät luonnollisen oloisesti. Kuvauskin on tehty hyvin, ja katsoja viedään mehiläisen lentämistä myöten pienten ötököiden maailmaan silloin, kun tarve vaatii. Äänet on miksattu hyvin, sillä suomeksi puhutusta kielestä saa hyvin selvää. Musiikki ei syystä tai toisesta jää mieleen millään tavalla.

Tämä on mainos:

Supermarsu 2 osoittaa sen, että Suomessa on riittävästi teknistä osaamista tehoste-elokuvan tekemiseen. Siihen varsinaiseen tarinaan ja käsikirjoitukseen on silti syytä panostaa enemmän.

HQ
Supermarsu 2
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä