Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Superman: Man of Tomorrow

Superman: Man of Tomorrow

Hyvä tarina uskomattoman tylsästi kerrottuna

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Marvel loistaa isojen elokuviensa ansiosta, ja DC Comics on jo vuosia sinnitellyt TV-sarjojen ja animaatioelokuvien avulla. Blu-raylla julkaistu Superman: Man of Tomorrow kertoo Teräsmiehen uran alkupäähän sijoittuvan tarinan, ja tekee sen hämmästyttävän pitkäveteisesti.

Ajallisesti elokuva sijoittuu aikaan, jolloin Clark Kent ei ole vielä tullut ulos kaapista Teräsmiehenä. Maahan saapuu intergalaktinen palkkionmetsästäjä Lobo, jonka toimien seurauksena kovaonnisesta huoltomiehestä sukeutuu superhirviö Parasiitti. Onneksi Teräsmiehen apuna ovat Metsästäjä Marsista (eli siis Martian Manhunter) ja hieman yllättäen myös Lex Luthor. Lopulta uhka saadaan padotuksi, ja samalla Teräsmies on astunut ulos maailman tietoisuuteen.

Kuten jo mainitsin, tarina henkilöhahmoineen on hyvä. Varsinkin Lobo kummallisine maneereineen tuo tapahtumiin vastapainoa, jollaista Teräsmies ei koskaan pystyisi tarjoamaan. Kerrontaa olisi silti voinut tiivistää hieman joka paikasta. Nyt kaikessa viipyillään liian pitkään, ja kun tämä kertautuu loppua kohden, on tuloksena uskomattoman tylsä katsomiskokemus. Ja tällainen supersankareiden animaatioelokuva - jos mikä - on sellainen, jonka parissa katsoja ei saisi pitkästyä.

Tämä on mainos:

Animaatiojälki on minimalistista, mutta toisaalta kaikki liikkuu sulavasti ja pätevästi. Sama varma toteutus koskee myös äänimaailmaa. Mikään tai kukaan ei erityisesti erotu joukosta, mutta lopputulos on silti toimiva. Lisämateriaaleissa on mukana kiinnostavat katsaukset niin Loboon kuin Martian Manhunteriinkin. Pätkät ovat tarpeellisia, sillä hahmojen tausta saattaa olla hieman oudompi niille, joille DC Comics ei ole henki ja elämä.

Superman: Man of Tomorrow kertoo mieleenpainuvan tarinansa niin tylsällä tavalla, ettei sen katsomista voi oikein suositella. Ei raina kelvoton ole missään tapauksessa, mutta katsojan on vaikea antaa pitkästymistään leffalle anteeksi.

Superman: Man of TomorrowSuperman: Man of Tomorrow
Superman: Man of TomorrowSuperman: Man of Tomorrow
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä