Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Superman IV: The Quest for Peace

Superman IV: The Quest for Peace (4K) on aidosti huono elokuva

Kun kaikessa säästettiin, oli tuloksena kaikin puolin huono elokuva.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vuoden 1987 elokuva Superman IV: The Quest for Peace jäi Christopher Reeven viimeiseksi Teräsmiehen roolissa. Taustalla oli tuolloin ajankohtainen ajatus ydinasevarustelun hillitsemisestä, mutta kaikessa muussa sitten säästettiin, ja pieleen meni pahemman kerran.

HQ

Yhdysvallat ja Neuvostoliitto kiihdyttävät ydinasevarusteluaan, ja maailma seuraa tilannetta huolestuneena. Teräsmies puuttuu asiaan, vaikka ei oikeastaan saisi olla vaikuttamassa planeetan tulevaisuuteen. Ydinaseet kootaan yhteen, ja heitetään sitten aurinkoon. Tästä Lex Luthor (Gene Hackman) saa idean, ja seurauksena on yksinkertainen ja paha Nuclear Man (Mark Pillow).

Taustalla oleva ajatus on siis ihan hyvä ja tekohetkenään ajankohtainen. Näyttelijätkin hoitavat työnsä hyvin, mutta kaikesta muusta on sitten säästetty. Tämä näkyy siinä, että tehosteet näyttivät huonoilta jo 1980-luvulla nykyajan 4K-julkaisusta puhumattakaan. Tosin voisin vaikka vannoa, että tähän uuteen julkaisuun on vaijerit häivytetty näkyvistä, sillä muistan katselleeni joskus vanhemman version, jossa ne aivan selvästi olivat näkyvissä. Onneksi sentään värejä on käytetty rohkeasti, ja äänet kuuluvat selkeästi.

Tarina on kokonaisuutena kerrottu huonosti, sillä se koostuu lähinnä yksittäisistä kohtauksista, jotka vain seuraavat toistaan. Katsomisesta jää mieleen lähinnä se, että tällä kertaa värikkäissä tiukoissa asuissa julkisilla paikoilla hyppivät miehet vaikuttavat naurettavilta. Tätä samaa ongelmaa ei ollut aiemmissa kolmessa elokuvassa. Lisämateriaaleja on Blu-ray-levyllä muutamia, joista merkittävimpänä on 48 minuuttia kestävä Teräsmiehen 50-vuotisjuhlakatsaus vuodelta 1988.

Superman IV: The Quest for Peace on jäänyt muistoihin lähinnä siksi, että se jäi kyseisen elokuvasarjan viimeiseksi.

Tämä on mainos:
Superman IV: The Quest for Peace
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä