Suomi
Gamereactor
arviot
Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Super Street Fighter IV on tappelupelien ykkönen. Piste. Edes verellä mässäilevä Mortal Kombat tai megapitkiä ja -näyttäviä komboja tarjoileva Marvel vs. Capcom 3 eivät voi katujen kuninkaalle mitään, vaikka hyviä pelejä ovat kumpainenkin. Arcade Editionin päivityspaketti lupaa kohentaa hahmotasapainoa entisestään ja esitellä jättimäisen ottelijakaartin uudet pugilistit. Näinkö parhaasta saadaan vielä parempi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Siinä missä pelihallien uskolliset kuluttajat ovat takoneet menemään Yunilla, Onilla ja muilla jo pidemmän aikaa, konsolistien odotus jatkui kesäkuun alkuun saakka. Vuosi sitten Japanin SF IV -turnauksessa julkistettu lisäpaketti on siis viipyillyt aikansa. Tunnetun sanonnan mukaan hyvää kannattaa odottaa, joskin Arcade Editionin tapauksessa mojovan 15 euron hinnan maksaneet saattavat joutua pettymään. AE merkkaa satunnaispelaajalle aivan jotain muuta kuin hc-katutappelijalle.

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

Neljä uutukaista hahmoa edustavat näkyvintä lisäystä jo täydellisyyttä hipovaan Super Street Fighter IV:hen. Vikkeläliikkeiset veljekset Yun ja Yang kuuluvat monipuolisuutensa ansiosta suoraan pukareiden kärkikastiin, ja varsinkin ensiksi mainittu on syöksypotkunsa ansiosta pelottava vastus. Kirkkaisiin väreihin ja valoefekteihin luottavat Evil Ryu ja Oni löytävät itsensä nopeasti pahnan pohjalta. Erityismaininta menee pahis-Ryulle, Ruyn ja Akuman sekoitukselle, joka häviää "isilleen" auttamatta. Erinomaisista ultrakomboista huolimatta Onikin on parempi valinta. Myönnettäköön, että keskitason hahmojen paremmuudesta voi väitellä loputtomiin, mutta vaikka Evil Ryun angstista tai Onin tyylikkäästä valoaurasta miten pitäisi, ovat Yun ja Yang tämän lisäpaketin kuninkaat.

Vähemmän näkyvät parannukset on pukattu liikkeiden ja liikesarjojen ominaisuuksiin. Framejen laskijoita saattaa kiinnostaa, että Kenin kevyt Shoryukenin palautumisaikaan lisättiin muutama ruutu. Hämmentävästi El Fuerten tavaramerkkiä, Ultra 2:sta heikennettiin selvästi, vaikka rimppakinttuinen luchadore kuuluu lähtökohtaisesti heikompiin ottelijoihin. Yleisesti ottaen Gen, Makoto ja Gouken saivat parannuksia joka osa-alueelle, kun taas vanhalta sotarat... -norsulta E.Hondalta nirhaistiin pikkiriikkisen iskuvoimaa pois kustakin liikkeestä.

Tämä on mainos:
Super Street Fighter IV: Arcade EditionSuper Street Fighter IV: Arcade Edition

Capcomin tekemistä tasapainotuksista ja viilauksista voisi kirjoittaa useammankin kappaleen, mutta faktaa on se, että suurelle yleisölle sellainen nippelitieto menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Vähän samaa täytyy sanoa koko Arcade Edition -lisäristä, sillä vähemmän Street Fighteria mäiskivä tyyppi ei saa paljoa vastinetta rahoilleen, ottaen huomioon jo ennestään jättimäisen rosterin ja mahdollisuuden katsoa matsien uusintoja. Jatkuvasti nettiservereillä roikkuville Super Street Fighter IV: Arcade Edition on yksinkertaisesti pakko-ostos, sillä valtaosa katutappelijoista siirtyi kesäkuussa päivitetylle puolelle (pelkkä yhteensopivuuspäivitys on kuitenkin onneksi ilmainen). Paluuta ei sen jälkeen ole.

HQ
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Pelilliset viilaukset ja pikkuparannukset miellyttävät hc-miehiä, Yun on rautaa.
-
Muut uudet hahmot, korkea hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
Super Street Fighter IV: Arcade EditionScore

Super Street Fighter IV: Arcade Edition

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Arcade Edition lisää uusia hahmoja ja ominaisuuksia muutenkin jo tuhtiin taistelupelipakettiin. Ovatko uudistukset hinnan väärtti? Eerik pisti uuden pelihalliversion ankaraan testiin.



Ladataan seuraavaa sisältöä