Suomi
Gamereactor
ennakot
Super Street Fighter IV

Super Street Fighter IV

Street Fighter -pelisarja on yksi pelialan tunnetuimmista ilmiöistä ja lähes kiistatta tunnetuin taistelupelisarja. Vuonna 1987 pelihalleista alkunsa saanut sarja tunnetaan pelillisten ansioidensa lisäksi etenkin Street Fighter II:sta ja sen lukuisista muunnelmista. Vuonna 2009 kotikonsoleille julkaistu Street Fighter IV jatkaa edeltäjiensä jalanjäljissä tulevan Super-etuliitettä kantavan turbojulkaisun myötä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Super Street Fighter IV tuo alkuperäiseen peliin superia ainakin yhdeksän lisähahmon voimin. Osa hahmoista on veteraaneille tuttuja, mutta ainakin yksi uusi kokonaan uusi nimi, Juri, on mahdutettu joukkoon. Hahmoille on annettu myös uusi asuste sekä kahdesta vaihtoehdosta valittava, murhaava Ultra Combo -iskuyhdistelmä. Lisäksi pelin luvataan parantavan edeltäjänsä verkkomoninpeliä uusien pelimuotojen tukemana, mutta tätä ei käytännössä päästy toteamaan. Julkistettuihin moninpelimuotoihin kuuluu mm. Endless Battle, jossa ottelun voittaja jää kadulle kohtaamaan vastustajan toisensa perään.

Huikeita eroavaisuuksia nelososaan ei siis nähdä, vaikka peli ilmestyykin kokonaan erillisenä julkaisuna ladattavan päivityksen sijaan. Capcom on kuitenkin lupaillut pelin irtoavan normaalipelejä alhaisemmalla hintalapulla. Lisäksi huhut kertovat pelin tarjoavan bonussisältöä molempien julkaisujen omistajille.

Super Street Fighter IV:n vahvuudet ovatkin melko tuttua kauraa monille sarjan faneille. Pelattavuus on eittämättä huippuluokkaa, ja massiivinen hahmovalikoima onnistuu yllättämään vaihtelun määrällä. Street Fighter -tulokkaana olin alkuvaiheissa aivan käsittämättömän pihalla pelistä, mutta yksinkertainen ja ennenkaikkea sujuvasti toteutettu perusohjaus tarttui näppeihin melko nopeasti. Ohjauksesta löytyy sitä kaivattua syvyyttä, joten kaiken opettelu ei ole missään tapauksessa helppo homma. Pelattavuus painottaa jossain määrin vastustajan liikkeiden ennakoimista ja pelinlukemista, ja silmittömän napinrusikoinnin käytännöllisyys päättyy välittömästi osaavampaa vastustajaa vastaan.

Pelihahmot ja ympäristöt ovat näyttäviä ja 3D-mallien tyylitelty renderöinti antaa varsin mukavan käsityönomaisen leiman hahmoille. Vaikka pelialueet ovatkin kolmiulotteisia, vietetään valtaosa peliajasta kaksiulotteisella pelialueella, kamerakulman vaihtuessa voimakkaampien erikoishyökkäysten ajaksi.

Tämä on mainos:

Super Street Fighter IV on laatuteos, sitä ei käy kieltäminen. Uudistukset alkuperäiseen versioon ovat kuitenkin suppeita, joten Capcomin päätös julkaista peli omillaan on herättänyt peliyhteisössä aiheellisia kysymyksiä. Tällaisenaan peli tuntuisi olevan suunnattu lähinnä pelisarjan kovimmille faneille tai nelososan ohittaneille mätkinnän ystäville. Heppoisen tarinan säestämä yksioikoinen yksinpeli tuskin vetoaa satunnaispelaajaan, ja muutenkin Street Fighter tuntuu olevan suunniteltu enemmän kamppailuveteraaneja kuin kadunmiestä varten. Oiva lisäys taistelupeliharrastajan pelikirjastoon siis, mutta hirvittävään kuumotukseen tuskin on aihetta.

Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Tämä on mainos:
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Super Street Fighter IVScore

Super Street Fighter IV

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Entuudestaan timmi tappelupeli pistää Super-vaihteella vielä paremmaksi. Trimmaukset tuovat iloa veteraaneille, siinä missä pelin ohi aiemmin kävelleille luvassa on laatuostos.

Super Street Fighter IV

Super Street Fighter IV

ENNAKKO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Super Street Fighter IV on laatuteos, mutta uudistukset alkuperäiseen verrattuna ovat suppeita. Jos peli jäi kokonaan väliin, luvassa on tyylikästä mätkintää koko rahalla.Ladataan seuraavaa sisältöä