Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Super Mario Run

Super Mario Run

Mario juoksee automaattisesti, ja Petter hyppäsi mukaan iPhone 7:n kanssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sanotaan se heti alkuun. Super Mario Run maksaa 10 euroa, ja olin kolmessa tunnissa pelannut kaikki kentät läpi. Niistäkin suurimman osan jo kahteen kertaan.

Mario juoksee itsestään. Peliä pelataan yhdellä ainoalla sormella, joksi suosittelen peukaloa. Painalluksen pituudesta riippuu, miten korkealle putkimies loikkaa. Pienimpien esteiden ja vihollisten yli ei tarvitse itse hypätä, koska Mario tekee sen automaattisesti. Tämä avaa mahdollisuuksia kokonaan uusille tempuille. Supersankarimainen piruettipyörähdys käynnistyy, kun painaa ruutua tällaisen automaattisen esteen ylityksen aikana. Piruetin ajoittaminen tuplahyppyjen kanssa mahdollistaa näyttävien yhdistelmäliikkeiden tekemisen. Tämä tekniikka on suorastaan pakollinen pelin myöhemmässä vaiheessa, koska sen avulla poimitaan kyytiin violetteja kolikoita. Näiden erikoisesineiden kerääminen on oikeastaan koko pelin idea.

Muutamaa erikoisempaa hyppyä lukuun ottamatta Super Mario Run on rakenteeltaan erittäin yksinkertainen peli. Nintendon tuotteille ominaisesta syvyydestä ei ole juuri jälkeäkään. Koko pelin paahtaa läpi alle kahdessa tunnissa ja kuoleminen on käytännössä mahdotonta. Pitkäkestoisuus on täysin riippuvainen siitä, miten kauan jaksaa pelata samoja kenttiä uudestaan joko lisäkolikoiden tai alati paremman suorituksen perässä. Tämän jälkeen pelaaja ohjataan Toad Rally -muodon pariin.

Super Mario Run
Tämä on mainos:

Marion peruspelaamisen aikana keräämää valuuttaa käytetään Kingdom Builderiin, jossa rakennetaan oma versio Sienivaltakunnasta. Nikkarointi on paljon tylsempää kuin miltä se kuulostaa. Kaikki tehtävät muutokset ovat ainoastaan kosmeettisia.

Pelimekaniikan osalta ei Super Mario Runista ole paljoa sanottavaa. Tempo on melkoisen nopea, ja hyppiminen toimii hyvin. Sanalla sanoen kaikki on hyvin tehty. Joitakin pieniä salaisuuksia keksii kokeilla, ja salareittejä etsiä vasta kolmannella tai neljännellä kierroksella. Tämä kertoo siitä, että Nintendo on kuitenkin panostanut myös uudelleenpeluuarvoon.

Ulkoasultaan Super Mario Run muistuttaa kaksiulotteisia New Super Mario Bros. -pelejä. Myös musiikki ja valikot näyttävät esikuviltaan. Super Mario Run on hyvin tehty loputtoman juoksemisen peli. Valitettavasti se on myös hyvin lyhyt, ja vaatii jatkuvan internet-yhteyden toimiakseen.

Super Mario RunSuper Mario Run
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
Super Mario Run
Super Mario Run
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Grafiikka, musiikki, pelattavuus
-
Liian yksinkertainen, vaatii jatkuvan nettiyhteyden
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä