Suomi
Gamereactor
ennakot
Super Mario Galaxy 2

Super Mario Galaxy 2

Yli kaksikymmentä vuotta kestänyt kolmiodraama Marion, prinsessa Peachin ja Bowserin välillä ei näytä päättyvän, ja siitäkös pelaajat ovat tyytyväisiä. Wiin kärkikastiin kuuluva Super Mario Galaxy lähetti viiksekkään putkimiehemme kirjaimellisesti uusiin ulottuvuuksiin kesällä 07. Gamereactorin valtuuttama Eerik tankkasi laatikollisen sieniä ja hyppi katsomaan, mitä Mariolle kuuluu vuonna 2010.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pari vuotta ensimmäisen Super Mario Galaxyn jälkeen aurinkokunta siis on pelastettu, paha Bowser lyöty ja prinsessa Peach pönöttää turvallisesti valtaistuimellaan. Kakkososassa kuvio totta kai toistuu, kuinkas muutenkaan - Bowser kaappaa prinsessan ja Mario ryntää pelastusretkelle.

Lähden noin puolentoista tunnin testimatkalle aivan alkutaipaleelta. Super Mario Galaxy 2 siirtää minut sulavasti alkuintron ja 2D-opetteluosion kautta keskelle kolmiulotteista Sienivaltakuntaa, jossa jättimäiseksi kasvanut Bowser mellastaa. Rynnistän suoraan kohti prinsessan linnaa, mutta liian myöhään. Vielä ei kuitenkaan heitetä putkipihtejä kaivoon, sillä hattuuni piiloutunut tähdenpoikanen, Baby Luma, järjestää apuvoimia sukulaisiltaan. Kipitän lähistöllä olevan laukaisutähden luo, mikä singauttaa minut taivaisiin. Fantastinen avaruusseikkailu voi alkaa!

Kiitollisina veljiensä ja siskojensa vapauttamisesta tähtikansa on päättänyt rakentaa Mariolle oman avaruusaluksen, joka on saanut muotonsa sankarimme päästä. Tämä pallukka on sekoitus hubimaailmaa ja hiekkalaatikkoa, sillä matkustamisen lisäksi aluksen pinnalla voi kokeilla eri pukujen erikoisvoimia tai pelleillä ihan muuten vain. Otan ruorikomennon ja suuntaan kohti lähintä planeettaa. Pikkulinnut kertoivat, että siellä tavattaisiin eräs vanha tuttu. Yoshi! Kyllä, Yoshihan se siellä. Mutta mitä nyt? Paha velho on vanginnut liskoystävämme voimakentän sisälle. Onneksi Mariolla on lääkkeet moiseen: kohdennettu hyppy suoraan roiston päälakeen takaa voiton.

"Yoshi osaa muutamia kivoja temppuja, kuten vihollisen nielemisen. Perusliikkeiden lisäksi Yoshilla on kolme erikoisominaisuutta, joista ensimmäinen on spurttipippuri (Dash Pepper)." kertoo Nintendon tuote- ja grafiikkasuunnittelija Kitty Lam. Pippuri on todellakin nimensä veroinen, sillä sen hotkaissut Yoshi kiitää kentällä huikeaa vauhtia. "Spurttipippurilla voi esimerkiksi juosta pystysuoraa seinää ylös tai välttää ne klassiset alta putoavat tasot", Lam täydentää.

Tämä on mainos:

Tuhdin pippurin lisäksi Yoshille tarjotaan makeampaa. Leijuhedelmä (Blimp Fruit) tekee Yoshista liskoilmapallon, ja palleroituneen liskon avulla voi tehdä lyhyitä lentomatkoja. Loistemarja (Bulb Berry) heijastaa Yoshin ympärille valokehän, jonka avulla voi paljastaa muutoin näkymättömiä tasoja. Jotta Mario ei tulisi kateelliseksi Yoshin herkuista, kentistä löytyy spesiaalisieniä, joilla työhaalarit vaihtuvat pirteämpiin kesän muotikuoseihin. Kivisieni muuttaa Marion pyöriväksi siirtolohkareeksi, kun taas Pilvikukka tekee viiksivallusta höyhenenkevyen.

Vaikka pidän itseäni vähintäänkin pätevänä tasoloikkataiteilijana - kokemusta löytyy aina kasibittiselta asti - hävisin kenttien läpäisynopeudessa Kittylle rumasti. Super Mario Galaxy 2:n loppupään kentissä meikäläiseltä olisivat varmasti jo lisäelämät palaneet, ja tätä ehkäistäkseen on Nintendo kehittänyt ratkaisun, joka esiteltiin jo New Super Mario Bros. -pelissä. "Cosmic Guide on hahmo, joka ilmestyy tietyissä kentissä pelaajan kuoltua useamman kerran. Jos avaruusoppaalta pyytää apua, hän ottaa Marion hallintaansa ja lähtee porhaltamaan vaikeiden kohtien läpi. Missä vaiheessa tahansa pelaaja voi kuitenkin palauttaa Marion hallinnan itselleen napin painalluksella. Tällä tavoin Cosmic Guide on samanlainen aiempaan Super Guideen verrattuna."

Maailmoja on Super Mario Galaxy 2:ssa yhteensä kuusi, ja viimeisen puolen tunnin aikana pääsen koluamaan kolmosmaailman planeettoja. Wiimoten ja Nunchukin ohjausyhdistelmä toimii loistavasti yhteen, ja voin vain ihastella kenttäsuunnittelun monipuolisuutta, audiovisuaalista toteutusta ja Mario-tyylistä söpöstelyhuumoria. Kun SMG2 ilmestyy juhannuksen korvilla, saattavat kesälomasuunnitelmat mennä nopeasti uusiksi.

Super Mario Galaxy 2
Tämä on mainos:
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
Super Mario Galaxy 2
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Super Mario Galaxy 2Score

Super Mario Galaxy 2

ARVIO. Kirjoittaja Magnus Tellefsen

Magnus yritti ja yritti, muttei silti löytänyt Nintendon ylpeyden aiheesta pahaa sanaa. Kovapintaisen kriitikon sydän suli, ja puhtaan kympin peli otti paikkansa kyynikon Top 5 -listalla.Ladataan seuraavaa sisältöä