Suomi
Gamereactor
arviot
Super Mario Bros. 35

Super Mario Bros. 35

Nintendo jatkaa pullean putkimiehensä syntymäpäivän juhlistamista uudella ilmaispelillä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Jos et ole jostain syystä huomannut Super Marion 35 vuotisjuhlia tänä vuonna, Nintendo on päättänyt juhlistaa keulakuvansa vuosipäiviä monella tapaa aina peleistä juoksukenkiin. Myös Nintendon fanit saavat synttärilahjan, sillä Marion uusin peli Super Mario Bros. 35 on ladattavana ilmaiseksi Switchille. Peli yhdistää klassisesn NES-pelin pelattavuuden battle royale genreen. Mutta auttaako tämä uusi formaatti pitämään Marion ajan tasalla, vai onko se ensimmäinen merkki keski-iän kriisistä?

Super Mario Bros. 35:ssä sinä ja 34 pelaajaa kilpailette siitä kuka on viimeinen pystyssä seisova Mario. Pelistä putoaa klassisin tavoin pohjattomaan rotkoon putoamalla tai viholliseen törmäämällä. Ironisesta suurin osa kuolemista johtuu pelin alussa siitä että pelaajat tipahtavat kartalta.

Super Mario Bros. 35
Tämä on mainos:

Super Mario Bros. 35 on monella tapaa jatko-osa Tetris 99:lle, mikä julkaistiin viime vuonna Switchin eShop -palvelussa. Pelissä kisataan normaalissa Tetriksessä, jossa jokainen palikkarivi jonka eliminoit päätyy kilpailijasi ruudulle ja päinvastoin. Super Mario Bros. 35 säilyttää tämän systeemin, mutta monstereilla. Joka kerta kun astut Goomban päälle tai löähdetät Koopan lentämään kuoressaan, saat hieman aikaa, ja eliminoimasi viholliset päätyvät kilpailijasi peliin. Se kuulostaa hyvältä paperilta, ja voi olla aika hauskaa ja hektistä kun vedenalaiset viholliset alkavat kulkea maankamaralla, tai kun Bowser yhtäkkiä ponnahtaa keskelle kenttää. Mutta valitettavasti monet pikkuviat estävät tätä nerokasta konseptia pääsemästä täyteen potentiaaliinsa.

Peli ei ole vain tarpeeksi hektinen. Viholliset jotka lentävät vihollisen ruudulle vaihtavat väriä, joten se on selvää että ne eivät kuulu sinun peliisi. Ilman värivaihteluitakin on silti selvää mitkä viholliset eivät ole suunniteltu kenttääsi. Pienempien vihollisten usein näkee jäävään jumiin tiloihin joihin niitä ei ole suunniteltu, joten ne poukkoilevat harmittomasti seinien välissä kunnes päästät ne päiviltään.

Harmiton on valitettavasti avainsana tässä pelissä. Useimmiten rivi Goombia marssimassa kohti tuhoaan ei muodosta minkäänlaista vaaraa pelaajalle. Siinä missä ylimääräiset palikkarivit Tetriksessä luovat jatkuvaa painetta pelaajalle, suurta osa Super Mario Bros. 35:stä voisi luonnehtia samoiluksi tutuilla kulmilla pienin lisämaustein.

Tilanne paranee loppua kohden. Kun jäljellä on enää viisi pelaaja, kello alkaa tikittää paljon nopeammin, joten joudut tappamaan vihollisia nopeammin pysyäksesi kisassa. Alussa voit luottaa tulikukan voimiin, mutta loppua kohden viholliset on eliminoitava päälle pomppimalla ja kuoria potkimalla koska ne säästävät aikaa. Valitettavasti peli loistaa pelkästään tässä vaiheessa jonka vain kokeneemmat pelaajat pääsevät kokemaan yleensä.

Tämä on mainos:

Joka kahdeskymmennes keräämäsi kolikkolla tienaa laatikon josta saa sattumanvaraisia palkintoja. Tuttujen sienien, kukkien ja tähtien lisäksi mukaan on lisätty uusi elementti, POW tiili alkuperäisestä Mario Bros -pelihallipelistä. Tämä tappaa kaikki viholliset ruudulta, mistä on paljon hyötyä loppuhetkillä.

Aivan kuten Tetriksessä, voit valita ketä pelaajaa häiritä ohjaimesi oikealla peukalotatilla. Voit lähettää vihollisia pelaajan luokse joka hyökkää kimppuusi, pelaajan luokse jolla on vähiten aikaa jäljellä tai sen riesaksi joka on kerännyt eniten kolikkoja. Nämä kontrollit voivat kuitenkin aiheuttaa vikakomentoja toisinaan.

Super Mario Bros. 35

Näistä vioista huolimatta peli on hyvin tehty. Kyky nähdä muiden pelaajien eteneminen on hyvä tapa täyttää peliruudun tyhjä tila. Pelin grafiikoista ja musiikista ei tarvine sen enempää sanoa, ne ovat kaikki tuttuja 35 vuoden takaa - mikä puhunee siitä kuinka ajaton peli kyseessä onkaan.

Voittamisen ilon lisäksi pelien suorittamisesta palkiteaan uusilla tasoilla ja merkeillä. Kuitenkin koska peli on tarkoitus kadota ensi maaliskuun lopulla, ei välttämättä kannata kiintyä näihin liikaa. Koska peli on ilmainen kaikille Switch Online -käyttäjille, ei asiasta voi liikaa valittaa kuitenkaan. Toivottavasti Nintendo tasapainottaa peliä tulevissa päivityksissä, koska parhaillaan Super Mario Bros. 35 on todella hauska!

HQ
Super Mario Bros. 35
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Hauska versio Mariosta, paikoitellen intensiiviset hetket, loppupeli on loistava
-
Alkupää ei kuitenkaan ole yhtä hauska, kontrollit aiheuttivat ongelmia toisinaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä