Suomi
Gamereactor
ennakot
Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Alun perin Wii U:lle julkaistu peli saapuu nyt Switchille paremman grafiikan ja moninpelin kera, mutta mukana on myös uusi tarinallinen laajennus

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Super Mario 3D World on varmaankin niitä viimeisiä Wii U:n suuria nimikkeitä, joita julkaistaan Switchille. Täysihintaisia Wii U -versiointeja on kritisoitu hinnan ohella siitä, etteivät ne tuo paljoakaan lisää verrattuna alkuperäiseen pelikokemukseen. Pikmin 3 Deluxe osoitti vielä senkin, ettei uusintaversioon välttämättä kauheasti panosteta niin grafiikan kuin paremman ohjauksenkaan osalta.

Syyskuussa 2020 julkistettiin Super Mario 3D World + Bowser's Fury. Ja tämä lisäosa vei oikeastaan kaiken huomion eikä kovinkaan moni enää noteerannut, että peruspeli on edelleen maittava kokonaisuus, ja että nyt ensimmäistä kertaa moninpeli onnistuu myös verkossa. Niin ja on sitä grafiikkaakin parannettu.

Grafiikka on nyt isolla ruudulla 1080p, ja käsikonsolimuodossa 720p. Kyseessä on selvä parannus verrattuna alkuperäisen pelin tasoon 720p/480p. Kokeilin pelaamista myös verkossa. Ominaisuus on erittäin tervetullut lisä, sillä samalle sohvalle kavereiden kanssa pelaamaan asettuminen on tässä maailmantilanteessa vaikeampaa kuin koskaan ennen. Verkkopeli on mukava lisä, mutta ei pärjää paikalliselle moninpelille. Syynä tähän on verkkoviiveen ohella se samassa tilassa pelaamisen tunnelman puuttuminen.

Tämä on mainos:
HQ
Super Mario 3D World + Bowser's FurySuper Mario 3D World + Bowser's Fury

Bowser's Fury on kokonaan uusi kokonaisuus niin sisällön kuin rakenteenkin puolesta. Pelin päävalikosta on heti valittavissa tämä oman tarinansa kertova laajennus. Lisäksi pelityyli eroaa emopelistä merkittävästi. Siinä missä Super Mario 3D World nostalgisoi klassisen Super Mario Bros. 3 -pelin tunnelmissa, on Bowser's Fury kokonaan avoin maailma.

Super Mario Odyssey tarjosi massiivisia pelialueita avoimen maailman pelimekaniikkojen kera, ja Bowser's Fury on entistä vapaampi siinä, miten Lake Lapcatin aluetta pääsee tutkimaan. Avoimessa pelimaailmassa on runsaasti tasoloikkailuun kannustavia kissamaisia saaria.

Tämä on mainos:

Toteutus ei pysyttele liiaksi perinteissä, vaan kehittäjille on selvästi annettu vapaat kädet kokeilla outojakin ideoita. Jokin mystinen musta mönjä aiheuttaa Bowserille raivokohtauksia, joka muuttaa hänet suurikokoiseksi hirviöksi.

HQ

Raivoisa Bowser on aikarajallinen pelitapahtuma. Toisin sanoen ajoittain Bowser saa hepulin ryhtyen pommittamaan tulta ja tappuraa Marion niskaan. Putkimies pääsee mittelemään Bowserin kanssa vasta, kun kissasymboleja (Cat Shine) on kerätty riittävän monta. Taisto käydään toki siten, että Mariosta itsestään tulee suurikokoinen kissa Giga Cat Mario.

Bowser saa hepulin myös silloin, kun Mario ei ole vielä kerännyt tarpeeksi kissasymboleja taistoon ryhtyäkseen. Tällöin ei ole juuri muuta tekemistä kuin juosta karkuun, kunnes raivo hiipuu taas joksikin aikaa. Jos hepulin aikana poimii kissasymbolin, sokaisee se Bowserin hetkeksi, ja sillä hetkellä menossa oleva ärjyntä päättyy. Pelialueella on myös salareittien tielle aseteltuja Bowser-laatikoita, jotka saa rikki ainoastaan Bowserin tulisella hönkäyksellä.

Mario siis juoksee, ui ja ennen loikkii suorittaen melkoisen haastavia tasoloikkatehtäviä vapaasti pitkin pelialuetta. Mukana on aikarajallisia haasteita, piilotettuja esineitä ja muuten vain vaativia osuuksia. Pääasiassa luvassa on muista 3D-Marioista tuttuja haasteita, mutta kuten sanottua, mukana on uusiakin ideoita.

Kissasymbolien ohella mukaan karttuu melkoinen määrä erilaisia power-up-kykyjä. Oma haasteensa on siinäkin, että valitsee oikeanlaisen asun kuhunkin käsillä olevaan tilanteeseen. En aio paljastaa, millaisia power-up-kykyjä laajennuksessa on.

Super Mario 3D World + Bowser's FurySuper Mario 3D World + Bowser's FurySuper Mario 3D World + Bowser's Fury

Kaiken muun lisäksi Bowser Jr. on kovasti kiinnostunut isänsä saamista hepuleista, ja on siksi Marion mukana kaiken aikaa. Ajoittain Bowser Jr. huiskii pahiksia maalipensselillään, kerää kolikoita ja paljastaa oikeissa paikoissa seinägraffitin taakse piilotettuja salaisuuksia. Tekoälyn ohjaamalle kaverille voi määrittää avunannon tason aina "ei yhtään" saakka. Bowser Jr. voi olla myös toisen ihmispelaajan ohjaama, joskin se suurin ilo on tällöin lähinnä vain mahdollisuus olla hetken Bowser Jr.

Laajennus Bowser's Fury tuntuu niin kiinnostavalta kuin kummalliseltakin. Pelinkehittäjät kokeilevat selvästi uusia ideoitaan. Ohjaus ei harmillisesti ole yhtä sulava ja hiottu kuin Super Mario Odysseyssa, ja jostain syystä käsikonsolitilassa pelattuna Bowser's Furyn grafiikka näyttää kehnommalta Super Mario 3D Worldiin verrattuna. Joka tapauksessa tulossa on mukava laajennus jo muutenkin hyvin tehdyn tasoloikkapelin kylkeen.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä