Suomi
Gamereactor
arviot
Street Fighter 30th Anniversary Collection

Street Fighter 30th Anniversary Collection

Kunnianosoitus pitkäikäiselle taistelupelisarjalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Arviota varten testissä oli Nintendo Switchin versio. Kokoelmassa on kaikkiaan 12 peliä, ja lisämateriaaleja on runsaasti. Hintaa on saman verran kuin vuosi sitten julkaistussa Ultra Street Fighter II: The Final Challengersissa, jonka Gamereactorin arvion voi lukea täältä. Nyt saatu kokoelma on kuitenkin selvästi parempi niin sisällön, pelattavuuden kuin fanien huomioinninkin puolesta. Switch ei ole ihanteellinen alusta taistelupeleille, ellei sitten hanki ulkopuolisen kehittäjän ohjainta asianmukaisen ristiohjaimen kera. Toisaalta taas Switch on kannettavuutensa ansiosta aivan erityinen muihin alustoihin verrattuna.

Street Fighter 30th Anniversary Collection on julkaistu Switchin lisäksi myös PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle. Kokoelma on tyylikäs, lähdeaineistoa kunnioittava ja hyvin tehty. Pelit ovat oikeita pelihalleissa nähtyjä versioita, jotka on nyt siirretty uusille alustoille. Kokoelmasta voi nähdä senkin, miksi juuri valitut ovat niin keskeisiä paitsi pelisarjalle, myös taistelupelien lajityypille yleensä.

Street Fighter 30th Anniversary Collection sisältää:

1987 Street Fighter, 1991 Street Fighter II, 1992 Street Fighter II: Champion Edition, 1992 Street Fighter II: Hyper Fighting (Online Multiplayer), 1993 Super Street Fighter II, 1994 Super Street Fighter II: Turbo (Online Multiplayer), 1995 Street Fighter Alpha, 1996 Street Fighter Alpha 2, 1998 Street Fighter Alpha 3 (Online Multiplayer), 1997 Street Fighter III, 1997 Street Fighter III: 2nd Impact ja Street Fighter III: 3rd Strike (moninpeli verkossa).

Pelisarjan historian vuoksi ei ole olemassa oikeaa tapaa nauttia kokoelmasta. Joku saattaa testata ensimmäistä kertaa alkuperäistä Street Fighteria, toinen taas katsella Museumia ja Interactive Timelinea taidekuvista nautiskellen, ja kolmas kuunnella sarjan musiikkia. Kyseessä on kaikkiaan erittäin monipuolinen katsaus vaikutusvaltaiseen pelisarjaan.

Street Fighter 30th Anniversary CollectionStreet Fighter 30th Anniversary Collection
Tämä on mainos:

Nostalgian inspiroimat laittavat toki heti vanhan suosikkipelinsä tulille. Oma suosikkini oli aikoinaan Street Fighter Alpha 2. Kokoelmassa on mukana peräti viisi (5) eri versiota Street Fighter II:sta. Eri versioiden välillä on selkeitä eroja, ja niiden välinen vertailu onnistuu nyt hyvinkin sutjakasti. Samalla voi myös havaita sarjan kehityksen ajan saatossa. Verkkomoninpeleihin luonnolliset valinnat ovat Hyper Fighting ja Super Turbo, koska molempia pelataan edelleen kilpailullisissa turnauksissa. Asiasta voidaan toki keskustella, mutta Street Fighter III: 3rd Strike on se parhain esimerkki kolmiulotteista aikaa edeltävien pelien saralla. 3rd Strike on myös verkossa pelattavana tässä kokoelmassa.

Lisämateriaaleja on runsaasti, mutta jonkinlainen katsaus jokaisen pelin ominaisuuksista puuttuu. Harjoittelutila on kyllä mukana, mutta kattava ohjekirja puuttuu kokonaan. Toisin sanoen oppiakseen jokaisen pelin mestariksi on tarvittavat ohjeet etsittävä muualta. Capcom on tosin luvannut julkaisun jälkeisiä päivityksiä, joten asiantila saattaa korjautua tulevaisuudessa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on muutakin kuin nostalgiamatka 1990-luvulle. Kattavassa kokoelmassa on 12 peliä, jotka ovat pelattavuuden osalta ikääntyneet ihmeen hyvin. Mukana on niin ikään runsaasti tietoa Street Fighterista ja sarjan historiasta. Tallennusjärjestelmäkin huomioi ennen kaikkea konsolipelaajat. Taistelupelien fanien ei siis kannata tätä kokoelmaa ohittaa.

Tämä on mainos:
Street Fighter 30th Anniversary CollectionStreet Fighter 30th Anniversary CollectionStreet Fighter 30th Anniversary Collection
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Sarjan historian läpikäyvä kokoelma, ohjaus, lisämateriaalit
-
Ohjekirja puuttuu, ei verkkopeliä Alpha 2:lle, huono oletusohjaus Switchillä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä